Knack II (2017)

PlayStation 4
Action / Platform

Ontwikkeld door Sony
Uitgegeven door Sony

De titelgevende held Knack raakt opnieuw verstrikt in een groots avontuur. Dankzij zijn bijzondere krachten, zoals de mogelijkheid om zijn lichaamsgrootte te veranderen, of zichzelf te veranderen in behulpzame objecten, kan hij tal van obstakels overwinnen. Hij staat er dit maal echter niet alleen voor. Het spel bevat een coöperatieve modus waarin jij en een vriend samen ten strijde kunnen trekken.

avatar van Winkelwagentje
Winkelwagentje (moderator)
Deze was dus zeer kort na launch voor eventjes gratis te downloaden uit de Store. Het was ook weer snel gefikst. Maar zodoende heb ik m voor nop kunnen downloaden! Al moet ik zeggen dat ik me er nu wel een beetje schuldig om voel.

Je zou verwachten dat ze de licentie op de game deactiveren. Maar gisterenavond een beginnetje mee gemaakt, en het is inderdaad de volledige game die ik heb kunnen downloaden, en hij werkt gewoon.

Ik heb het eerste deel overigens niet gespeeld. Maar de eerste twee uur van deze game bevallen me best goed. De combat is oké - maar er zitten best een aantal aardige puzzel elementen in, die dan vooral bouwen op het switchen van kleine naar grote Knack. Maar ook de platformgameplay is best goed. Nu ik deze eventjes gespeeld heb begrijp ik de kritiek op de game niet goed - al lijkt die vooral voort te komen uit een het feit dat Knack tot een soort running-gag is verworden. En de eerste game zou blijkbaar ook een stuk minder zijn dan deze.

Nu lijkt Knack me niet het meest interessante personage. Dus wat dit qua verhaal gaat brengen is nog even afwachten. Maar er zit best een lekker tempo en actie in de gameplay. Dus ik denk dat ik me hier wel mee ga kunnen vermaken.

Als ie bevalt moet ik als goedmakertje toch Knack maar eens aanschaffen.

Voel je maar niet al te schuldig, Winkelwagentje. De fout lag bij Sony, en het is niet zo dat je Sony al niet genoeg geholpen hebt door de jaren heen. Enjoy!

Eindelijk Knack uitgespeeld de credits zien rollen dus gauw verder met dit vervolg.

Wat gelijk opvalt zijn de iets uitgebreidere opties, waar de voorganger niet veel meer was dan in een redelijk rechte lijn bam bam gasten klappen kan je hier zowaar ook schoppen en blokken.

Benieuwd hoe dat uit gaat pakken.

Moet vast goed komen.

Ben een Knack fan.

De eerste waardeerde ik in zijn eenvoud en deed mij in zijn opzet ook wel wat denken aan Maximo: Ghosts to Glory (2001).

Was vooral gewoon een kwestie van rechttoe rechtaan vooruit lopen en lekker lens meppen gaandeweg.

Ook wel eens fijn die simpliciteit.

Nu is hier toch het een en ander op de schop gegaan, wat logisch is want nog een heel spel van exact datzelfde was er wel over geweest, maar toch betwijfel ik nu of dit mij net zo gaat bevallen.

Waar ik mijn vraagtekens bijvoorbeeld bij zet is hoe Knack nu een knop heeft om continu te wisselen tussen twee vormen waar in de voorganger je steeds gaandeweg jezelf in omvang zag toenemen een interessante dynamiek opleverend waar gasten die je eerst nog een paar flinke keren op hun gezicht moest tikken nu nog maar een enkel zetje behoeven om gestrekt te gaan.

Die spaarzame momenten waar je je even oppermachtig waande om even later weer tegen een excuus tot krimpen aan te lopen, dat maakte het leuk.

Dat idee zien wij nu vermoedelijk geheel verloren gaan met deze nieuwe insteek.

Daar moet ik nog even aan wennen misschien.

Wel sowieso een Knack fan.