Star Wars: Empire at War (2006)

Macintosh / PC
Strategy
single player / online

Ontwikkeld door Petroglyph
Uitgegeven door LucasArts

In Empire at War, dat zich een paar jaar voor de gebeurtenissen van Episode IV: A New Hope afspeelt, voer je oorlog op de grond en in de ruimte. Je bent getuige van de creatie van de Rebel Alliance, de versterking van The Empire en het begin van de Galactic Civil War.

avatar van Piccolo
zeer leuk spel.vooral de ruimte slagen echt goed uitgewerkt op het land is het allemaal wat minder.in de ruimte krijg ik echt het star wars gevoel.maar op het land.niet echt

avatar van Starmaster501
Leuk spel

alleen is het nadeel (of voordeel) dat de gebouwen er al staan, je hoeft aleen zelf wat turrets te zetten

Verder is het op de grond niks. je kan ook niet zo erg veel troepen maken. in de ruimte is het wel gaaf. maar wat het het leukst maakt is de moviemode waardoor je alles ziet alsof je er middenin zit.

een 3.5

avatar van DarthSolidKevin
Ja de movie mode is wel gaaf maar kan wel eens gaan haperen. Ik vind het wel een heel goed spel.

Beeld: 3,5*
Geluid: 4*
Gameplay: 3,5*
Langetermijn: 4*

Eindbeoordeling: 3,75* (afgerond 3,5*)

avatar van DarthSolidKevin
Phhh wat een ergernis is dit soms zeg . Vooral de galactic conquest. Super lastig soms. Mischien moet ik maar effe rustig aan doen want van dit soort spellen krijg ik vaak koppijn. Elke keer weer denken: Hoeveel units heb ik nodig, waar zet ik ze neer, welke units heb ik nodig enzv. het verhaal is leuk maar niet speciaal. Maar goed morgen ga ik vast weer verder. Ik raak altijd vrij snel verslaafd aan dit soort games.

gamelord
Van alle RTS-games die ik gespeeld heb vind ik dit spel om te huilen. Echt weet nog steeds niet hoe deze game de rekken heeft kunnen halen. Er klopt ook werkelijk niets aan de opzet van deze game, de verhaallijn is gewoon bekend..wie kent star wars niet??
Je kunt deze vergelijken met commando's 1 maar dan zwaar irritant. Bij commando's wist je niet van opgeven, zo leuk was hij om te doen..maar ik heb nog geen game meegemaakt die me zo het bloed onder de nagels vandaan haalt..damm deze titel heeft me woorden laten uitschreeuwen.
Sorry zeer teleurstellend..kan niets meer geven.1,0*

avatar van Warsaw
Opslaan en laden duren opeens zo lang. Dat probleem had ik eerder niet. Iemand een idee?

avatar van Starmaster501
Snellere pc? Instellingen? Opnieuw installeren?

gamelord schreef:
Sorry zeer teleurstellend..kan niets meer geven.1,0*

Hé man dat maakt toch niks uit . Je mag het best slecht vinden hoor.

avatar van DarthSolidKevin
Ik heb hem weer aan de praat gekregen op mijn pc .

avatar van DarthSolidKevin
Toch mijn stem maar verhoogd naar 4* want ik vind het een hele leuke game .

gamelord
Het lukt me maar niet om ver te komen met deze game...andere strategy games werken bij mij veel beter...snap er niks meer van. (na 4 keer proberen gooi ik de bijl er bij neer)

avatar van Dark Lord Andrew
Landbattles waren traag en erg saai. Hilarisch om één soldaat door tien lasers geraakt te zien worden voor hij eindelijk sterft. De spacebattles daarintegen waren echt heel erg gaaf. Alleen een domper dat je maar twee fracties had (met FOC 3, nog steeds weinig). Met zoveel expanded universe (het meeste dan welke franchise dan ook) was er vast wel wat meer in te stoppen.

avatar van Oortrommel
De enige noemenswaardige RTS in het Star Wars universum en een zeer sterke game. De mechanics zitten goed in elkaar (hoewel je er wel eerst 'in moet komen'), grafisch ziet het er redelijk uit en de diversiteit en mogelijkheden in-game zijn groot. Enige nadeel is de moeilijkheidsgraad verder in de game, op een gegeven moment wordt om de seconde een planeet aangevallen, wat mij toch wel redelijk stoorde op den duur.

Al met al een dikke voldoende.