Speedball 2: Brutal Deluxe (1990)

Commodore Amiga / Atari ST / PC / Game Boy / Sega Mega Drive/Genesis / Commodore 64/128 / Sega Master System / Commodore Amiga CD32 / Game Boy Advance / Mobile / Xbox 360 / Evercade VS / Evercade EXP
Sports / Action

Ontwikkeld door The Bitmap Brothers
Uitgegeven door Image Works, Konami, Mirrorsoft, Virgin, CSK, Mindscape, U.S. Gold, Krisalis, Renegade, Wanadoo, Infinite Ventures, Glu en Empire

De eerste Speedball competitie (gestart in 2095) gaat ten onder aan het geweld en corruptie. Omdat Speedball voeding geeft aan de anarchie moet de sport in het geheim worden gespeeld. Vijf jaar later is er hernieuwde interesse van het grote publiek. Speedball 2 start in het jaar 2105 als er een nieuw team opduikt: Brutal Deluxe.

avatar van gemaster
Dit is één van de spellen die ik het meest heb gespeeld op de Amiga. Heerlijke futuristische sportgame die zeer verslavend was. Ik geloof dat dit spel verantwoordelijk is voor duizenden kapotte joysticks. Op alle fronten een verbetering van deel 1.

Het meest legendarische is misschien nog wel de ijsjesverkoper die je altijd hoorde tijdens de herhaling van een goal:

ICE CREAM, ICE CREAM!

wat een fantastische herinneringen heb ik aan dit spel. De computer-tegenstander was erg uitdagend en zelfs het verhaal van de wedstrijd wereld op die het brutale speedball werd uitgedragen werd in het spel goed weergegeven (ahv kleuren en sound-effecten).

avatar van Kos
Kos
, dit was echt leuk ja.

avatar van jurado
damn...zelfde avatar ...... jij was eerst.

avatar van gemaster
Er wordt overigens een remake van dit spel gemaakt. Als het goed is moet ie eind 2007 uitkomen. Vooral multiplayer lijkt me geweldig.
check de trailer op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=3H_YxCgIOog

avatar van ewalk
OOh, wat was dit een goed spel zeg!!!