Captain America and the Avengers (1991)

Arcade / Game Boy / Nintendo Entertainment System / Sega Game Gear / Sega Mega Drive/Genesis / Super NES

Ontwikkeld door Data East en Realtime Associates
Uitgegeven door The Software Toolworks, Data East en Mindscape

Wanneer de kwaadaardige Red Skull de wereld tracht te veroveren, moet jij als speler alle superkrachten van Captain America, Iron Man, Hawkeye en Vision aanwenden om de wereld te behoeden voor een duistere toekomst onder Red Skull en zijn kornuiten.

avatar van wiiplayer
Aardige Game voor de NES.

avatar van Evil Eye
als zeer grote marvel fan, en dan met name een grote fan van het personage red skull, was ik zeer benieuwd naar deze game. gelukkig nog weten te bemachtigen en het was een redelijke game. red skull blijft erg gaaf, een nazi in onze tijd die de wereld tracht te veroveren, een man fouter dan zijn voormalige fuhrer, is gewoon angstaanjagend

maar dat maakt deze game natuurlijk nog niet goed. de gameplay was redelijk en met verschillende chars spelen is wel leuk. speelde voornamelijk met iron man though, captain america haat ik, die vuile patriot, stomme kapitalistische @!#%$

Aardig dus, een 3,5. Geen zware onvoldoende en geen zware voldoende, gewoon ergens daartussen. het IS dus wel mogelijk

avatar van PC.ENGINE.FAN
Wij leerden dit spel kennen in de speelhallen toen deze in de plaats kwam voor Magic Sword die op zijn beurt weer in de plaats kwam voor Football Champ. Het was een degelijk spelletje, als beat em up best onredelijk en bepaalde elementen in het spel zogen hard, zoals een puntensysteem als levensmeter. Maar....wat voor ons het hoogtepunt was, waren de shooter stages. Dat wilden wij zo graag spelen. Probleem was dat het spel wat knullig speelde en je er wat ervaring mee moest hebben om tot de shooterlevels de komen. Dat werd dan ook alleen maar toekijken hoe de grote jongens het deden, kennelijk waren Vision en Iron man de beste, want als je ver wilde komen had je je lange afstand attack nodig. Ik weet nog wel een keer dat mijn broertje en ik toch probeerden om dit spel te spelen en dat we wisten dat hij zo moeilijk was dat we maar van de gelegenheid gebruik maakten om wat moves uit te proberen. Zelfs dat staat het spel je niet toe; als je te lang stil staat komen er gewoon bommen naar beneden die je halve levensmeter leeg kegelen. Heb je het ooit zo zout gegeten?? Het spel is tevens ook berucht om zijn engrishgebruik dat gewoon geen hout snijdt.

Bankrovers: "Don't disturb us!"
Captain A: "Why should it goes well?"
Captain A: "You cannot escape!"
Whirlwind: "You will be the one escaping!"
Captain A: "Where is the Laser?"
Ultron: "Ask the Police!"

Ik heb nog gewacht op een console versie en die van de megadrive was wel okay. Er ontbrak een hoop aan de graphics, maar hij speelde goed en de shooter levels waren episch.

Maar dan...de SNES had meer mogelijkheden en daar verwacht ik veel van. Echter, het lijkt alsof degene die de SNESgame verzorgde er met de pet naar heeft gegooid. Baggercontrols, matige graphics en baggermuziek voor een console die een superieure synthesis chip heeft. Man, het is alsof Edje Starink de bgm heeft nagespeeld op zijn Casio toetsenbordje.

Jullie weten niet wie Ed Starink is?? Ik zal jullie geheugen opfrissen..

De muziek van de megadrive swingt de pan uit vergeleken met deze prut.

Een pleister op de wonde is dat later ooit de emulatie is uitgevonden. Was toen ondenkbaar en gelukkig hoef ik dan niet met die bagger console versies te zitten.

arcade 4*
snes 1*