The Legend of Zelda (1986)

Alternatieve titel: The Hyrule Fantasy: Zelda no Densetsu

Famicom Disk System / Nintendo Entertainment System / Nintendo GameCube / Game Boy Advance / Nintendo Wii / Nintendo 3DS / Nintendo Wii U / Nintendo Switch

Ontwikkeld door Nintendo

Het land Hyrule wordt geteisterd door het leger van Ganon. Daarnaast heeft hij prinses Zelda gevangen genomen. De jonge held Link probeert haar te bevrijden, maar moet daarvoor eerst de 8 fragmenten van de Triforce of Wisdom zien te bemachtigen, die op verschillende gevaarlijke plekken in het land verborgen liggen.

avatar van Mojo Pin
Toppertje!

avatar van JohnWilliams
Inderdaad, prachtig bedacht, een grote doorbraak van Nintendo na natuurlijk de geweldige Mariogames die eerder uitgebracht waren. Mario is natuurlijk het bekendste spel van 'Nintendo", maar daarna toch echt deze.

avatar van Artifact
Welke Zelde game is eigenlijk op de SNES uitgekomen?

avatar van HiLL
Dit is een van mijn favoriete spellen aller tijden, van wie niet zou je bijna zeggen..? Groots, verslavend, moeilijk, leuk, spannend, zenuwslopend en wederom een heerlijk irritant deuntje. Afgelopen tijd weer gespeeld en weer niet uitgespeeld! Gaat het me ooit lukken?

Wat ik nog steeds heerlijk vind is om bommen te plaatsen op bepaalde plekken tegen de muur en dan geheime deuren te openen. Leuk ook na al die jaren dat ik bijna elke plek terug kon vinden, zonder cheats.

avatar van Pellie
De beste game voor de NES en voor mij tevens de eerste adventure ooit. Dit was zo'n spel waarbij je wel de computerbladen moest lezen om de nieuwste secrets te vinden. Een bom op een willekeurig plaats in het spel plaatsen gaf je nieuwe wapens of speciale items.

De twee heerlijke muziekjes, één voor het speelveld en de ander voor de kastelen/grotten, kan ik nog steeds ter plekke uit m'n hoofd neuriën. Een doorbraak voor de gamewereld.

Uiteraard de beste game uit de grote serie van de Zelda-games!

avatar van Mojo Pin
Artifact schreef:
Welke Zelde game is eigenlijk op de SNES uitgekomen?

A Link to the Past

avatar van Onderhond
Dit was mijn tweede game. Ik was 6 en Engels was nog een beetje moeilijk. Woordjes als "candle" heb ik geleerd uit dit spel.

Was redelijk moeilijk voor een nongamer van 6 jaar oud. Dat zwarte vakje op het eerste veld leek mij niet meteen iets om in te gaan, vruchteloze pogingen om zonder zwaard ergens te geraken werden ondernomen.

Maar na verloop van tijd liep het toch allemaal lekker los. Erg mooie wereld, veel geheimen, karakteristieke dungeons en plaatsen. Extra leuk dat je na het uitspelen een compleet hergeschikte wereld kreeg (je personage Link noemen werkte ook).

Belangrijk spel, belangrijke serie. Legendarische muziek, monsters en personages. Maar 5* kan ik hier toch echt niet aan geven. 4 dikke * wel.

avatar van HiLL
Je moest toch Zelda als naam nemen?

avatar van Onderhond
Blijkbaar, ben ik in de war met een andere Zelda ?

avatar van kArIzMa_TuRk
Ik herinner me dat ik deze spel op de Super NES speelde...

avatar van Onderhond
Kan zijn dat ik een SNES port gemist heb, maar volgens mij ben je redelijk in de war.

kArIzMa_TuRk schreef:
Ik herinner me dat ik deze spel op de Super NES speelde...

In je dromen misschien.

avatar van kArIzMa_TuRk
HiLL
Onderhond schreef:
kan wel, ja..

avatar van jordybeukeboom
Het spel Zelda zelf is letterlijk een legende geworden. ik heb het ooit gespeeld, en ik denk dat ik de muziekjes direct herken. Maar verder staat er me niet heel veel meer van bij. Ik ga eens op een emulator proberen. Geweldig stemgemiddelde trouwens!

avatar van Tommeh
HiLL schreef:

Hier sluit ik me helemaal bij aan

looANIMEool
Ik had hem vroeger en volgens mij vond ik hem wel leuk, kan iemand mij vertellen waar je hem voor de cube kan kopen.

avatar van JohnWilliams
Is niet meer te koop geloof ik, zelfs niet op internet...

neo (crew)
Dan heb je het mis. Neem een site als markplaats en meteen raak.

avatar van JohnWilliams
Oh, ik keek op Ebay & Bol.com.....Marktplaats vertrouw ik niet zo heel erg...

Voor de cube zul je een soort van collector's edition moeten aanschaffen. Dat is een schijfje met daarop The Legend of Zelda I, Zelda II. Ocarina of Time, Majora's Mask en een demo van The Wind Waker.

Relax
Ik weet nog goed toen ik een klein kind was..

2.5*

Wat probeer je daarmee te zeggen?

avatar van JohnWilliams
Dat het spel voor kleine kinderen is.
Maar dat is niet zo naar mijn mening!

Relax
Zucht.. JohnWilliams dat bedoelde ik er niet mee.
Ik heb er gewoon een trauma aan, ging steeds dood etc.. geen logische kant om ergens heen te gaan etc.
In 1 woord... vreemd.

Muffinhead
jah ik ben het met Relax eens, het is zeker voor een kind erg onduidelijk wat er gedaan moet worden.

Relax schreef:
Zucht.. JohnWilliams dat bedoelde ik er niet mee.
In 1 woord... vreemd.

Oh dan dacht ik dat verkeerd
Inderdaad wel onduidelijk spel soms. Maar altijd wel leuk om te spelen!

avatar van jaspertje3
M'n broer was hier verslaafder aan dan ik. Kan me nog wel veel elementen van dit spel herinneren. Zoals het oneindige naar rechts lopen bijvoorbeeld (soort doolhof) of dat je met een bommetje in de rotsen geheime plekken kon ontdekken. Of dat je informatie kon kopen bij een oud ventje die vervolgens bijna nooit iets waard was. Ja het was allemaal wat voor die tijd.

avatar van Benno08
De klassiekers van de klassiekers!!!!!

avatar van Musique
Ik heb de officiële Game Cube editie waarop allerlei Zelda klassiekers stonden. Uiteraard heb ik deze en het volgende deel gespeeld. In het begin kwam ik er moeilijk in. Het werd al snel saai omdat het spel mij niets deed. Waarom? mijn eerste game ervaringen komen uit 98 toen het net iets beter was. Het spel is eenmaal in-tegenstelling tot de volgende reeks ( ALTTP, OCC, MM ) verouderd. Het heeft z'n charme maar ik vind er geen reet aan. Misschien ooit nog eens. Ik ontken niet het impact en laat het spel in zijn waarde.

Toch wel een van de betere nitendo games.
Het is echt een geweldige spel veel variatie in vijanden.
Leuke eind bazen gwn een echte top spel.