The Godfather: The Game (2006)

Alternatieve titels: The Godfather: Blackhand Edition | The Godfather: The Don's Edition

PC / PlayStation 2 / Xbox / Xbox 360 / PlayStation 3 / Nintendo Wii

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

Welkom in de Corleone-familie. Na een reeks kleine klussen en kruimeldiefstallen ben je opgenomen in Amerika’s meest beroemde criminele organisatie. Nu moet je opdrachten uitvoeren, respect verdienen, in aanzien stijgen en langzamerhand New York City overnemen. Speel je kaarten slim en misschien heb jij dan straks de touwtjes in handen als de nieuwe, almachtige Don.

War-Ultima
The godfather komt lang niet in de buurt van de game: Mafia, je kunt wel duidelijk zien dat het de bedoeling was van EA om mafia stijl te benaderen, maar het is veel te arcade om vergeleken te worden met mafia.
Bij mafia gaat het om goed verhaal, sfeer en karakters, bij the godfather gaat het puur om de game-play met het missende ingrediënt wat wel in mafia zit.
Maar al om al, the godfather is een lang avontuur (50 uur+) dat vermaakt tot en met het eind.
Een lang vermakelijke rit die je na een tijd bent vergeten maar dan na een lange tijd wel weer uit de kast haalt.

avatar van JustMike
ik heb de films zelf niet gezien, maar misschien ga ik ze later nog kijken, want dit spel is fantastisch.

mensen slaan voor informatie, zo zou het in het echte leven ook moeten zijn.

Alleen de besturing was iets minder, ik weet nu nog steeds niet hoe je uit een auto stapt, (help plz..).

avatar van hans jacobs
een heel leuke gameplay, maar de graphics waren voor 2006 zeer slecht en er mogen ook meer verschillende voertuigen zijn, maar het is en blijft een verslavend spel.

hans jacobs schreef:
maar de graphics waren voor 2006 zeer slecht

De graphics waren prima voor 2006, niks mis mee.

avatar van Roel-
De game was waarschijnlijk aardig om te spelen voor een neutrale speler. Ik ben echter een 'die hard' the godfather fan en vond het een erg leuk spel. Of het ook echt goed was? Nee, niet heel erg.

avatar van FrK.
Beetje eentonig werd het op een gegeven moment. Wel een leuk vechtsysteem.

FrK. schreef:
Beetje eentonig werd het op een gegeven moment. Wel een leuk vechtsysteem.

Hoe kan het opblazen van zaakjes en al die maffioso neermaaien nou herhalend worden?

Keen Commander
Nee, deze game heeft niet wat Mafia of GTA wel hebben. Een mooiverhaal en een sfeer ontbraken, waardoor ik niet werd opgezogen in een wereld waarin ik mezelf kwijt kon. Ik was er daardoor al snel op uitgekeken en heb uiteindelijk niet eens meer de moeite genomen om het uit te spelen. Zoals al aan is gegeven: meer gericht op gameplay en qua verhaal, personages en sfeer tegenvallend.

Ik dacht dat ik eens had gezien dat deze ook op de ps3 was? Kan dit kloppen? En is godfather 2 ongeveer hetzelfde als deze godfather qua gameplay en missies?

avatar van LimeLou
The Godfather 2 heeft meer extra's en alternatieve gameplay-elementen volgens mij.

avatar van Barcel
Maar je kunt bij The Godfather 2 bijvoorbeeld niet naar de kapper gaan of kleren kopen, dus als je hem voor het eerst speelt dan zou ik goed kiezen voor je uiterlijk voor de hele game...

Ik vind dit serieus een goede game. De sfeer van the godfather weten ze prima over te brengen. MEnsen af proberen te persen. Nice. Verhaallijn nice. De oude wagens. Natuurlijk was de game niet geheel foutloos, maar veel dingen deed hij toch goed, vandaar dat ik hem zeer de moeite waard vond.

Mij viel die behoorlijk tegen. Na verloop van tijd behoorlijk saai te noemen. En inderdaad geen al te goede graphics. Ik had er meer van verwacht

avatar van JustMike
Ja, de graphics vielen wel tegen. En ik vond het nog een lange tijd leuk

avatar van LimeLou
Je moet ook niet erg hoogstaande graphics verwachten voor een game uit 2006, hé En dan nog, de gameplay is echt verslavend in deze game.

avatar van JustMike
De graphics tellen vrijwel nooit mee bij mij hoor

avatar van LimeLou
Waarom zeg je dan dat de graphics tegen valleN?

Xenomorph
Aangenaam en vermakelijk spel. Helemaal de interacties met de personen rondom je. Je kunt werkelijk iedereen benaderen, molesteren en elimineren. het plegen van huur moorden, het overvallen van banken et cetera.

Nadeel is wel, dat de politie omnipotent is. Ze halen je met uitzonderlijke eenvoud in tijdens een achtervolging en verschijnen uit het niets. Daarbij ontvang je overal pakkans voor, ook al is niemand getuige van je daad. Pakkans verdwijnt oftewel heel traag of wanneer je een andere stad betreedt, maar desondanks een aangenaam spel en spendeerde veel uren in dit spel.

avatar van 3bdelilah
Wat een heerlijke game is dit, zeg. Ik download de game regelmatig nog steeds om die lekkere sfeer te proeven, rond rijdend door NY met de meest prachtige soundtrack aller tijden.

kingsnake77
Deze game heb ik bijna in één ruk uitgespeeld. Ik vind de sfeer misschien net even wat minder dan Mafia, maar de stad is bij Godfather wel veel groter en ik houd van free-roaming.

Als het spel is uitgespeeld is er niet zo veel meer te beleven, helaas.

avatar van Johnno87
Na 10 jaar de game weer opgepakt op PS3. De muziek en gelijkenissen met de film zijn nog steeds top. Grafisch erg gedateerd maar niet echt storend. Gameplay voelt na 10 jaar wel wat minder soepel. Vooral het aim systeem is niet altijd even lekker. NPCs zijn helaas wel veel hetzelfde. Het verhaal past goed tussen de film gebeurtenissen in en maakt het nog steeds leuk om te spelen. Zaakjes afpersen is nog steeds leuk. Al wordt dat op den duur toch ook wat saai. Toch mag de game van mij zijn 4 sterren behouden. Een mooie HD remake met hedendaagse gameplay en graphics zou mij wel aanspreken.