Dragon Ball Z: Budokai (2002)

Nintendo GameCube / PlayStation 2 / PlayStation 3 / Xbox 360
Fighting

Ontwikkeld door Dimps
Uitgegeven door Infogrames en Bandai

Het eerste spel uit de Budokai reeks. Deze vecht videogame bestaat uit een Story Mode, World Tournament en Dueling. In de Story Mode vecht je een weg door de hoofdstukken heen met Goku, Gohan, Piccolo en Vegeta. In de World Tournament Mode speel je met één van de vele karakters door een groot toernooi heen om geld (Zeni) te winnen.

avatar van martinstegenga
Heel vermakelijk en leuk spel. Jammer dat wel zo'n beetje alles in het Japans gesproken was.. Mja ff wennen. Verder leuke game.

avatar van wiiplayer
ik had de hele reeks , ik vond deze alleen wat minder leuk dan de andere delen

de graphics zijn minder mooi
weinig characters en weinig aanvallen
weinig mogelijkheden
en jmmr dat het in japans is, verder was het natuurlijk wel leuk spel om te doen..:P
2.5****

avatar van Lucas
Ik vind de singleplayer verhaallijntjes uit dit spel leuk uitgewerkt, maar jammer genoeg is de gameplay daarentegen behoorlijk slecht. Er is vrijwel geen mogelijkheid om je speelstijl echt te ontwikkelen, behalve saai truukjes instuderen, en je kunt eigenlijk ook niet echt op veel verschillende manieren spelen, er zijn amper verschillende strategieën om te vechten. Erg vervelend zijn ook al die filmpjes die het spel de hele tijd stil leggen. 2,5*

avatar van Wildsurf
1,5
Man ik weet nog wel dat ik de singleplayer had uitgespeeld in een halfuur met button-smashen. Volgende dag gelijk omgeruild voor Double Dash

avatar van wiiplayer
Wildsurf schreef:

hoeveel sterren geef je hem dan?

avatar van Wildsurf
1,5
Niet hoog iig. De DBZ games werden pas goed met de komst van de Tenkaichi games.

Dit was een korte game, maar wel een leuke game! Het verhaal is heel erg kort, maar het vechtsysteem is meer dan dik in orde! De filmpjes waren voor die tijd adembenemend, alleen vond ik het wat jammer dat de taal japans was, maar je went er wel aan. De makers zijn er dus wel meer dan in geslaagd zo dicht mogelijk bij de serie te geraken, maar het was verrekt kort! Cijfer: 3,5/5!

Dit was zeker een korte game,maar het was zeker wel de moeite waard.

avatar van Piccolo
ik vind hem nog steed top omdat die filmpjes erin zitten maar dat japans dat is zo stom.

Mwoh...tijdje terug aangeschaft maar het was geen hoogvlieger. Ben er ook snel meegestopt. Het was allemaal te arcade en ik ben als DBZ fan opgegroeid met Engelse stemmen dus kon ik de Japanse stemmen die dit spel had niet echt waarderen. Dan verdwijnt bij mij toch al snel een groot deel van de beleving.

Kortom, niet de goede sfeer voor mij en het feit dat het allemaal te simpele arcade momenten zijn maken ervan dat ik de game een krappe onvoldoende geef.

Game_Kaza
Dan raad ik aan deel 2 of 3 gaan spelen. Die zijn zeer versterkt en hebben de originele engelse stemmen.

avatar van Feyenoord100jaar
heb het spel nog niet uitgespeeld:(

vlieg iedere keer de ring uit.

ik vind die speciale moves die je kan doen wel erg vet:D!
vooral met Trunks.

avatar van Musique
Toch wle het zwakste deel uit de reeks. Zo zie maar weer. Het origineel kan soms wel worden overtroffen en misschien zelfs twee keer.

avatar van gamelou
2,0
zo goed vond ik hem niet, het vechtstyle is hierin is ook heel slecht
nog een van de slechste spel uit de dbz reeks

avatar van Musique
Je heb hier geen Ki aanvallen (kamehameha, Galactic Gun bijv.) van afstand. Het aanbod personages is daarnaast gewoon slecht. Veels te weinig personages. Een groot nadeel is dat de story-mode tergend kort is. Wel een plus punt van de story-mode is dat je ook alternatieve eindes heb met de bij behorende cut-scene. Het deel hierna is op alle fronten vele malen beter.

dit is misschien wel de minste dragon ball z spel.
Het is nog steeds leuk maar het mist gewoon de dragon ball z sfeer.
En de dragon world zelf is ook redelijk maar niet geweldig.

2,0
De aanvallen waren vet, de graphics best mooi, maar toch voelde dit niet als een volwaardig deel, het is sowieso te simpel, te weinig personges en de gameplay is te weinig verassend , waardoor hij zeer snel verveelde.