Wave Race: Blue Storm (2001)

Nintendo GameCube
Racing / Sports

Ontwikkeld door Nintendo

Race met je jetski door de verschillende tropische locaties. De game kent verschillende weersinvloeden, die het je lastig kunnen maken. Ga voor de eerste plaats, maar vergeet niet de boeien aan de goede zijde te passeren, anders word je gediskwalificeerd.

avatar van SilverGun
Toffe racer met schitterende watereffecten en een goede toepassing van physics. Het dynamische karakter van racen op water wordt erg geslaagd vertaald en maakt iedere race significant anders. De ene ronde ligt het water hoger of lager dan de vorige, waardoor bepaalde objecten opeens boven water komen of juist verdwijnen en golven bevinden zich nooit twee keer op dezelfde plek.

Jammer dat de menu's zulke trage animaties hebben waardoor snel navigeren nauwelijks mogelijk is. Ook is de PAL versie van de game van belabberde kwaliteit; de vloeiende 60 frames per seconde van de Japanse versie zijn verlaagd naar 30 en er is sprake van borders boven en onder het scherm.

4* voor de Japanse uitgave, 3* voor de Europese.

avatar van Mega Man
Het echte vakantie sfeertje met de sfeervolle thema-muziek van Wave Race 64 was hier een beetje zoek. De graphics gewoon mooi en de water effecten prachtig. Het free-roaming aspect vond ik wel een uitkomst om de levels op je gemak te verkennen. Dezelfde lastige (lees: realistische) besturing en de terugkeer van Dolphin Park zijn weer typisch Wave Race. Hopelijk brengt Ninty de 64 versie een keer naar de VC van de Wii en overwegen ze om een vervolg te maken op de Wii.

Als je Wave Race op de N64 leuk vond dan is dit zeker je ding. Besturing is wennen en bij momenten frustrerend, maar als je doorbijt dan wacht er een heerlijk spelletje.

avatar van PC.ENGINE.FAN
De graphics zagen er voor 2001 uit om je vingers bij af te likken. De weersomstandigheden instellen en het daarbij behorende effect op het water was een van zijn sterkste punten.
De gameplay vond ik heel behoorlijk, maar de besturing is de grote molensteen om het kwetsbare nekje van deze game die het meeneemt in zijn val.
De besturing is óf overgevoelig óf slecht geprogrammeerd. Verschillen in de diverse racers ondervond ik nauwelijks. Ik had de grootste moeite om wat wedstrijden te winnen, laat staan dat ik ook nog die trucjes moet uitvoeren. En wat ik eigenlijk nog het ergste vind is die TAKKEMUZIEK, in WR64 had je van die prettige zomervakantie beach-muziekjes en hier amateuristisch, ongeinspireerde techno deuntjes. Ik vind er geen melodie in of sfeer opvoerende invloeden op de game, alleen maar ergernis.. je speelt toch ook geen potje schaak met terrorhouse op de achtergrond? Geluid van de waterscooters vond ik wel weer in orde.
En nog iets he, waar slaat die Arcitc stage in hemelsnaam op?? Dus je hebt wel oneerlijke, realistische controls.. maar ook een realistische stage in extreem koude temperaturen?? Waarom dan niet meteen een race op een van de ringen van Jupiter of op de bodem van Atlantis?
Zonde, als de besturing wat strakker was geweest had dit een geliefd spelletje van me kunnen zijn...nu is het één brok frustratie. Zeer krappe 3.5*