De graphics zagen er voor 2001 uit om je vingers bij af te likken. De weersomstandigheden instellen en het daarbij behorende effect op het water was een van zijn sterkste punten.
De gameplay vond ik heel behoorlijk, maar de besturing is de grote molensteen om het kwetsbare nekje van deze game die het meeneemt in zijn val.
De besturing is óf overgevoelig óf slecht geprogrammeerd. Verschillen in de diverse racers ondervond ik nauwelijks. Ik had de grootste moeite om wat wedstrijden te winnen, laat staan dat ik ook nog die trucjes moet uitvoeren. En wat ik eigenlijk nog het ergste vind is die TAKKEMUZIEK, in WR64 had je van die prettige zomervakantie beach-muziekjes en hier amateuristisch, ongeinspireerde techno deuntjes. Ik vind er geen melodie in of sfeer opvoerende invloeden op de game, alleen maar ergernis.. je speelt toch ook geen potje schaak met terrorhouse op de achtergrond? Geluid van de waterscooters vond ik wel weer in orde.
En nog iets he, waar slaat die Arcitc stage in hemelsnaam op?? Dus je hebt wel oneerlijke, realistische controls.. maar ook een realistische stage in extreem koude temperaturen?? Waarom dan niet meteen een race op een van de ringen van Jupiter of op de bodem van Atlantis?
Zonde, als de besturing wat strakker was geweest had dit een geliefd spelletje van me kunnen zijn...nu is het één brok frustratie. Zeer krappe 3.5*