Red Dead Redemption 2 (2018)
PlayStation 4 / Xbox One / PC / Google Stadia
Action / Shooter
Ontwikkeld door Rockstar
Uitgegeven door Rockstar
Amerika, 1899; de einddagen van het Wilde Westen. Arthur Morgan en de Van der Linde-bende slaan op de vlucht nadat in het plaatsje Blackwater een overval slecht afloopt. Met federale agenten en de beste premiejagers van het Westen op de hielen, trekken ze door het ruige hart van Amerika, een spoor van overvallen en vuurgevechten achter zich latend. Als door interne strubbelingen de bende uiteen dreigt te vallen, wordt Arthur gedwongen een keuze te maken. Kiest hij voor zijn idealen of voor de bende waar hij alles aan te danken heeft?
- nummer 11 in de top 250

Had nog gehoopt dat dat van die honderd gig een grapje was maar dat zal ook wel serieus zijn dan.
Even deze week al het openstaande afrondend eraf kappen en als het even kan verpatsen en dan.
Gordijnen dicht en deze naderende revolutie op gamegebied eens aan den tand ondervinden.
Eens benieuwd of dit dan echt eens even wat anders moge zijn.
Denk het niet maar goed.
We gaan het meemaken.
Eventjes leuk is het wel meestal.
Verwacht het niet, en ben er ook alvast wel mentaal op voorbereid dat het niet zo zal zijn.
Al blijft het natuurlijk jammer. Vond het bij het vorige deel juist zo prettig werken met alleen een klein wit puntje.
Meer zou een man niet kunnen behoeven.
Volgens mij.
Gastjes gewoon knap neer zonder fratsen.
En in je achterhoofd altijd nog de mogelijkheid dat eentje eventueel alsnog op zou kunnen staan, vitaal toch niet helemaal finaal lens was geraakt, dat je het nooit echt helemaal zeker weet, ik wil die spanning.
Wil de suspense proeven.
Meer mijn stijl, in lijn met mij.
Anders wordt het snel saai.
Meer zou een man niet kunnen behoeven.
Eigenlijk zou het alleen voor de Xbox Kinect moeten uitkomen.
Jij en je triggerfinger.
Lopend door het wilde westen. Daar springt je vijand vanachter een rotsformatie vandaan.
Met een zwaaiende, doch vaste beweging trek jij je hand uit je broekzak, wijst met je vinger, en bam.
Je vijand zakt in elkaar als een hoopje ellende.
Meer heeft een echte vent niet nodig.
Zie je het al voor je? Ik wel. Pure stoere mannelijkheid. De Kinect zou zelfs kunnen herkennen of je wel of niet een cowboyhoed en laarzen draagt voor extra mannelijkheidspunten.
Helaas enkel een droom.
Liefst zo min mogelijk onnodige opsmuk.
Echter blijkt minder vandaag de dag in de meeste gevallen helaas te veel gevraagd.
En dat is jammer, want aanhoudend storend afbreuk doende aan de algehele beleving.
Dit wegens redenen die ik inmiddels vrij uitvoerig uit de doeken deed.

Om maar iets te noemen - de Call of Juarez serie (met name het geweldige Bound in Blood en het prima Gunslinger vond ik ook absoluut underrated en over het hoofd gezien door menige gamer).
Me handen jeuken al voor vrijdag!

Ben zo, zo benieuwd. Ik vermoed dat alle cijfers 95 en hoger worden. Net als bij GTA V.
Op de cover van de Veronica gids zag ik.
Sinds wanneer komen daar computerspellen op.
Nachtopeningen.
De gelige keten.
Waar je overigens nu een tegoedbon van vijf euro erbij krijgt.
Zou het maar doen want grappig: je eigen vijf euro welke zij zoals gewoonlijk keurig bovenop de gangbare retailprijs plakken die ze nu voor de gelegenheid een keertje aan je teruggeven waaraan ze nog wel enkele voorwaarden verbinden namelijk dat je het gaat gebruiken voor een besteding van minimaal vijftig euro bij hun in het zaakie.
Zoals dat af en toe gaat dus is die biz bis.
Klaarblijkbaar.
Slimme marketingtruuks voor Ed Sheeran fans.
Helemaal nu ze dus keurig een lijst bijhouden van welke titels er in aanmerking komen.
In het verleden, de vorige gen nog wel eens een paar skrale ertussendoor kunnen laten glippen maar dat zit er allemaal niet meer in.
Twee van de nieuwste titels en nog vijfentwintig restschuld oftewel naar gangbare maatstaven 35 wat je krijgt.
Is aardig skralend uiteraard.
De nieuwste releases die ze aannemen waar je bij een bepaalde rooiige elektronisch curiosa concurrent in negen van de tien gevallen kets oftewel tandje verbandje al meer krijgt.
Stel dat je veertig euro kan krijgen is het nog maar twintig wat je bij de meeste zaken daar bij op hoeft te tellen.
Scheelt dus vijf euro.
Weer die vijf euro.
Wat je ook doet daarzo, maakt niet uit hoelaat je komt of waarvoor je gaat, je wordt sowieso altijd genaaid voor vijf euro.
Trapt er niet in zou ik zeggen.
Maar je moet het zelf weten.
Iets werkt vooralsnog onveranderd hun voortbestaan in de hand.
En ben jij het, want ik ben het geval niet.
Zeet ie lichtelijk opgelucht.
Dit wordt amper slapen dit weekend.
De wereld in Red Dead Redemption 2 leeft als geen ander | Special | Gamer.nl
Red Dead Redemption 2 - Review | Power Unlimited - pu.nl
Tweakers RDR 2 review
Red Dead Redemption 2 review - Magische Wilde Westen | Recensie | InsideGamer.nl
Gamespot Red Dead Redemption 2 Review - YouTube
IGN Red Dead Redemption 2 Review - YouTube
Volgens mij moet iedere gamer huilen van geluk als je zulke schitterende dingen leest en ziet. Een mijlpaal. Ow, wat heb ik zin in morgen. Wat gaat dit episch worden.

Ik heb de game via Gamemania gereserveerd, het wordt thuis bezorgd. Nu lees ik net dat het bezorgd gaat worden door DBD, dat wordt dus een drama.
Ze hebben bij GameMania een inruilactie dat wanneer je 2 bepaalde games uit een lijst inlevert je Red Dead 2 voor slechts 25 euro kunt meenemen. Ideale actie dacht ik zo.
Is dat goedkoop dan? Twee ik neem aan vrij nieuwe games inruilen voor slechts 35 Euro waarde? Dan zet ik zulke games liever op Marktplaats. Koop trouwens sowieso nooit via Gamemania, die liggen me qua prijs bijna altijd hoger dan de gemiddelde verkoopprijs.
Had mijn bericht alweer aangepast, zag dat het al gepost was, beetje dubbelop anders. Ja nouja, uiteindelijk lever je toch weer 2 games in met toch nog een bepaalde waarde eraan dus veel zal het uiteindelijk niet schelen, maar voor mijzelf komt dit financieel op dit moment wat beter uit.
Ik heb deze week zelf elders veertig contant opgestreken waar ik bij hun dus vijfendertig had gehad.
Game in bestelling staan bij Wehkamp en bol.com, en dan nog overweeg ik om hem eigenlijk bij Media Markt te halen. Even kijken wat het makkelijkst is morgen.
Ergens zal ie in ieder geval wel vandaan komen.
En dat is sowieso niet de gelige keten.

Dus toch maar overstag gegaan en hem via de store al aan het binnenhengelen, morgenvroeg spelen. Scheelt toch een uurtje of twaalf

Totaal nutteloos, maar wat een gevoel voor detail haha. Je moet er overigens ook maar op willen letten tijdens het spelen, hehe.