Sniper Elite 4 (2017)

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch
Shooter / Action

Ontwikkeld door Rebellion
Uitgegeven door Rebellion

Sniper Elite 4 speelt zich tijdens de Tweede Wereldoorlog en plaatst de spelers in de prachtige omgevingen van Italië in 1943. Geheimagent en elite scherpschutter Karl Fairburne moet, samen met de moedige mannen en vrouwen van het Italiaanse verzet, de strijd aangaan, om hen te bevrijden van het juk van fascisme.

centurion81 (moderator)
Toch wel heel erg tof om te spelen, vond eerst de controls erg wennen. Ben hier wel even zoet mee.
Eigenlijk word je een level in gegooid met wat missies en verder zoek je het maar uit. Er zijn echt zoveel manieren om mannetjes te killen. Doom-style spelen gaat niet werken, dus je moet wel sluipen, kruipen, assassinaten, snipen en vluchten....Heel leuk. Fijn ook dat er geen endless respawn aan enemies is!

Nog een paar dagen gratis te downloaden voor PS4 middels PS Plus btw!
Voor iemand zoals ik die een paar jaar van z'n leven heeft gespendeerd aan online Delta Force spelen is dit wellicht extra leuk

centurion81 (moderator)
Gisteravond deze game in coop gespeeld met een vriend. Ik heb nog nooit met een headset gegamed en voel daar eigenlijk ook weinig voor....Vroeger bij Delta Force gebruikte je gewoon teamchat en typte je heel snel wat afkortingen om wat duidelijk te maken.

Waar ik voor deze game iig achter ben is dat je zonder communicatie er vrij snel een potje van maakt: als je partner doodgaat moet je erheen om 'm weer op te lappen, waardoor je eigen plan trekken niet kan. Hierdoor raaktenwe vrij snel in potpourris van nazi's verzeild, in scenario's die ik in mijn eentje heb uitgespeeld met amper close combat situaties

centurion81 (moderator)
Inmiddels bezig met de 7e missie (van 8 ). Per missie ben ik 3 à 4 uur bezig. Ik neem mijn tijd en doe veel verkenwerk voor ik actie onderneem, heerlijk! Dat is wel mooi aan deze game, een enorme map met objectives waarin je volledig je eigen plan trekt: wil je sneaken en gewoon de objectives afronden, wil je berserk los gaan, wil je vallen plaatsen en vijanden lokken, wil je alleen snipen, alles kan - aan jou de keuze!

Ik moet wel bekennen dat de gameplay iets minder boeiend wordt na 6 missies voltooid te hebben. Het blijft een suf verhaaltje met een stereotype Amerikaanse held die dingen opblaast en mensen bevrijdt. Ook is de AI niet bijster intelligent...Nazi's lokken is uitermate simpel en als je je verstopt vergeten ze na verloop van tijd dat je überhaupt bestaat. Ik vermaak me er nog wel mee en ga de game ook zeker uitspelen, maar ik voel me niet uitgenodigd om er nog eens doorheen te lopen en trophies te gaan hunten.

Een kleine 4* voor nu.

Ps: ik zie dat veel lui wel deel V2 en 3 gespeeld hebben hier. Mocht je on the verge zijn: het lijkt meer van hetzelfde, met wat quality of life verbeteringen, maar toch heeft deel 4 wel één heel groot pluspunt:

De kleinste missie in Sniper Elite 4 heeft een 3x zo grote environment als de grootste missie in Sniper Elite III. Je kunt je voorstellen dat dit zorgt voor toch wat vrijere gameplay met ook veel meer mogelijkheden tot snipen over heel grote distances!

centurion81 (moderator)
En uitgespeeld, laatste missie was toch anders genoeg om het boeiend te houden ? Is min eerste ps4 game en voor t eerst dus die trofeeën ervaren, grappig dat je dan met uitspelen ineens met een stuk of 5 overladen wordt, ook blij dat ik net aan de 500 rifle kills en 100 pistol kills nog meepikte ? Snap dat trophy hunten een ding op zich kan worden!

Anyway: 4* nog steeds!

centurion81 schreef:
? Snap dat trophy hunten een ding op zich kan worden!
Een paar keer dat overbekende "ping"-geluid horen en je bent hooked voor het leven

centurion81 Ik ben nu nog steeds bezig met Sniper Elite 3 en daar ga ik denk ik wel dik 40 uur over doen.. En door jouw positieve reactie gezien zal ik deze ook wel gaan aanschaffen zitten in dit deel echt vernieuwingen in?.

centurion81 (moderator)
banjo de levels zijn meer dan3x zo groot wat zorgt dat je meer diversiteit in speelstijlen kunt toepassen!

Een soort speeltuin voor sluipschutters dus, dat vond ik van deel 3 al.
Toegevoegd aan wenslijstje!.

Ik heb me ontzettend vermaakt met Sniper Elite III (2014) - GamesMeter.nl.
En ik heb dit deel een paar uur gespeeld maar mijn eerste idee is dat de levels gewoon te groot zijn...
Ik mis tot nu toe mijn sluip(schutter) gevoel omdat je je vijanden overal tegen het lijf kan lopen.
Maar goed even doorspelen..

Bij Sniper Ghost Warrior Contracts:

Ik vind de wereld in Sniper Elite 4 te groot het echte sluipschutter gevoel komt naar boven als je in kapot geschoten fabrieken door tunnels moet kruipen. In kleinere dorpjes in kerken je vijanden opwacht zoals in deel V2 bijvoorbeeld. Ik snap wel dat ze steeds grotere mappen gaan inzetten in nieuwe delen...
Maar goed je kan niet steeds leunen op een heel degelijke shooter mechanisme en met een zeer fraaie X-ray camera. Ik vermaak me ook niet met Sniper Elite 4 (2017) - GamesMeter.nl het is gewoon een standaard shooter geworden het sluip schutten is niet meer dan een bijzaak.

Daarom haal ik deze ook niet...

Lekker stelten.

In alle rust je beginnetje uitstippelen vervolgens je dingetje.

Waar tot je komt.

Ooit was ik er wel van tot het punt kwam.

Waar we er mee worden doodgegooid in alles. Zelfs spellen die in wezen niet om stelten draaien die vandaag de dag dan toch komen met een stelt segment of een dergelijk element.

Erin verwerkt.

Ben je dat gewoon heel veel aan het doen, als je wel eens een spelletje speelt.

Die overdaad heeft de fun voor mij wel ietwat teniet gedaan, want zoals wij weten overdaad:

Skaat.

Maar nu ik dit nu even probeer toch wel aardig. Het mediterrane sfeertje zit er wel lekker in. Voorganger ook gespeeld maar was niet enorm weg van die Afrika setting, toch ook niet direct waar ik aan denk bij WW2 vibes.

Banjo schreef:

Daarom haal ik deze ook niet...

Toch maar wel even op gehaald maar ik blijf bij m'n verhaal de game wereld is veel te groot.
Het sluipschutters idee wat in de de vorige 3 delen heel goed was, is hier in verdwenen.
Het heeft nu meer iets weg van een Far Cry landschap. Ik kan het nu ook niet beoordelen misschien ooit nog eens...

centurion81 (moderator)
banjo ik snap dat niet zo goed omdat je als sniper toch juist mensen van kilometers afstand door hun kop wilt knallen? Bosje op n bergtop zoeken en uitdunnen maar?Stealth snap ik wel dat je kleinere omgevingen wilt, maar snipen?

avatar van Rujar
Het enige nadeel voor mij is ook het bewegen in de wereld. Ik vind het niet te groot, maar het gevoel van stealth is soms ver te zoeken. Je hebt niet duidelijk het idee wat je zichtbaar zijn precies triggert. En de AI als je eenmaal ontdekt bent. De game is toch best vergefelijk.

Maar als je het level een paar keer speelt en weet wat je moet doen en wat je kan doen is het echt een heel fijn spel. Ik vind het als sniper aspect dan weer ontzettend goed (al kan je het zo moeilijk maken als je wilt)

centurion81 ken je de film Enemy at the Gates (2001) die film speel zich af in oude kapot geschoten gebouwen onder een berg puin liggend door benauwde riool buizen kruipende sniper actie.
Of in een kerk toren wachten tot er een bataljon voor bij kwam met een tank.
Die spanning zat in V2 en ook in deel 3 en ik snap ook wel dat je daar niet op kan voort borduren als maker maar die sensatie en spanning is in deel 4 bij mij helemaal weg.
Dus ik laat hem nu op de plank liggen en pik hem misschien nog wel eens op.

centurion81 (moderator)
banjo ah ja, dan snap ik 't! Dat hangt dan van je referentiekader af Kijk de top 2 van mijn top 10 - ik zoek een snipe-ervaring die me hetzelfde gevoel geeft als vroeger de Delta Force games!

Dit deel slaat bij mij nog niet aan vind je dat erg centurion81?.

Banjo schreef:
Dit deel slaat bij mij nog niet aan vind je dat erg centurion81?.

Haha vreselijk!

avatar van Mr. Olaf
Ben op het moment bezig met deze game, zit in missie 4. En ik vind het niet tegenvallen. Voorzichtigheid is absoluut een must, ben al regelmatig genadeloos afgeschoten tijdens een momentje van onoplettendheid. Veel trail en error maar als het eenmaal gelukt is en het laatste bullettime shot gaat af, maakt dat een hoop goed. Zeker als het gelukt is een andere sniper dwars door zijn eigen scope te schieten.