Inmiddels bezig met de 7e missie (van 8 ). Per missie ben ik 3 à 4 uur bezig. Ik neem mijn tijd en doe veel verkenwerk voor ik actie onderneem, heerlijk!
Dat is wel mooi aan deze game, een enorme map met objectives waarin je volledig je eigen plan trekt: wil je sneaken en gewoon de objectives afronden, wil je berserk los gaan, wil je vallen plaatsen en vijanden lokken, wil je alleen snipen, alles kan - aan jou de keuze!
Ik moet wel bekennen dat de gameplay iets minder boeiend wordt na 6 missies voltooid te hebben. Het blijft een suf verhaaltje met een stereotype Amerikaanse held die dingen opblaast en mensen bevrijdt. Ook is de AI niet bijster intelligent...Nazi's lokken is uitermate simpel en als je je verstopt vergeten ze na verloop van tijd dat je überhaupt bestaat. Ik vermaak me er nog wel mee en ga de game ook zeker uitspelen, maar ik voel me niet uitgenodigd om er nog eens doorheen te lopen en trophies te gaan hunten.
Een kleine 4* voor nu.
Ps: ik zie dat veel lui wel deel V2 en 3 gespeeld hebben hier. Mocht je on the verge zijn: het lijkt meer van hetzelfde, met wat quality of life verbeteringen, maar toch heeft deel 4 wel één heel groot pluspunt:
De kleinste missie in Sniper Elite 4 heeft een 3x zo grote environment als de grootste missie in Sniper Elite III. Je kunt je voorstellen dat dit zorgt voor toch wat vrijere gameplay met ook veel meer mogelijkheden tot snipen over heel grote distances!