menu

Ever Oasis (2017)

mijn stem
geen stemmen

Nintendo 3DS
Action / RPG
single player

Ontwikkeld door Grezzo
Uitgegeven door Nintendo

Als uitverkoren Seedling is het jouw taak om een bloeiende oase op te bouwen met je partner Isuna. Ontmoet leden van andere stammen en sluit bondgenootschappen met ze om je missie uit te voeren. Ondertussen moet je het opnemen tegen Chaos, die de vrede in de woestijn bedreigt. Neem het op tegen vijanden in realtime-gevechten waarbij je wisselt tussen drie teamleden, en verken een woestijn vol gevaren. Ga op zoek naar grondstoffen in grotten en in kerkers vol puzzels om dewadems te verdienen. Daarmee kun je nieuwe winkels en uitrustingen laten groeien!

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=1fsPHrBtzAw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Sinner
Deze staat dus best hoog op mijn verlanglijstje. Lijkt wat weg te hebben van Dark Cloud destijds op de PS2 - deels RPG / deels city-builder. Hoop dat het ook daadwerkelijk wat wordt.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Ziet er old-school leuk uit!

Nog twee games in 'tzelfde sub genre waar dit me aan herinnerd; Threads of Fate en Legend of Mana.

avatar van Sinner
Heb er tot nog toe een vijftal uur in zitten en het is inderdaad 'old-school leuk'. Het verhaal is (tot nog toe) niet al te diepgaand, maar wordt leuk gebracht, en de combinatie tussen het opbouwen van de oasis en het verkennen en puzzelen in de dungeons werkt uitstekend. Die dungeon's moet je trouwens als een soort Zelda Light beschouwen - lang niet dezelfde diepgang - maar wel stukken meer dan in bvb Rune Factory en co. Vaak is het ook gewoon een kwestie van de juiste teamleden bijhebben (zo heeft iedere bewoner van de oasis zijn eigen specifieke skill die je nodig hebt) - dat zorgt wel voor redelijk wat heen en weer geloop trouwens (je kan max. 2 extra karakters meenemen), maar is (tot nog toe) niet bijzonder storend, zeker omdat je her en der ook warp spots hebt die je kan gebruiken.

Verder vind ik het grafisch stijltje met zijn Egyptisch geinspireerde thema's erg leuk gedaan - alles ziet er heel kleurrijk en stijlvol uit (en erg cute) en is ook de muziek aangenaam om naar te luisteren. Wat mij betreft zeker geen miskoop tot nog toe. Zou wel eens het begin van een leuke nieuwe franchise kunnen worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:37 uur

geplaatst: vandaag om 02:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.