Dark Cloud (2001)

PlayStation 2 / PlayStation 4

Ontwikkeld door Level-5
Uitgegeven door Sony

Op een avond ben jij, een elfachtig wezen van zestien, op weg naar een groots dorpsfeest. Bij aankomst zie je een enorme geest het dorp volledig in de as leggen. Je wordt door een soort "beschermer der natuurlijke geesten'' opgedragen om niet alleen je eigen dorpje, maar ook dat van talloze andere gemeenschappen herop te bouwen met de overgebleven brokstukken.

avatar van Mega Man
Was dit niet die game die de Zelda voor de PS2 moest worden maar het uiteindelijk niet werd?

Pascal A

En wat werd het wel......................Een .......... game.

Ech alle dungeon waren even simpelen eentonig, de buiten wereld was ook onwijs saai, oke je kon dan woningen plaatsen enzo wat een feest was dat.

avatar van Mega Man
Een soort Sim City meets Zelda. Ik heb deze game wel een paar keer zien staan op sites en vroeg me af of hij de moeite waard was. Ik heb 'm zelf nog nooit gespeeld. Alleen van reacties op websites en in magazines wist ik dat deze game een soort Zelda moest voorstellen voor de PS2. Laten liggen dus?

Pascal A

Ik zal de dungeons beschrijven Zelda van de Nes alleen dan in 3D, aan de levels van A link to the past heb je veel meer plezier aan.

JA LATEN LIGGEN DUS !

Of je moet niet ouder dan 12 jaar zijn.

avatar van Ravenstein
Huisjes plaatsen was wel een leuke bezigheid voor eventjes, maar de dungeons werden al snel repetitief en saai, waardoor ik de game nooit heb uitgespeeld.

Geen slechte game, maar heeft niks om dit boven andere games aan te raden.

avatar van Zidane007nl
In het begin was het spel nog wel leuk (het herbouwen van dorpen), maar later werden de dungeons eentonig. Heb hem wel uitgespeeld, maar best lange tijd over gedaan (te veel andere games gedaan).

avatar van welleweirdo
Jullie kunnen ook overdrijven hoor. Dit is echt een hele goede game. Een lekkere RPG in een prachtige omgeving. 4*

Ik had deze een aantal jaar geleden op de demo van de ps2 ik vond dit toen een hele leuke game nu heb ik het eindelijk gevonden ik wist niet hoe dit spel heete ik wist alleen dat er een d in de naam zat LOL en nu ben ik hier ik ga deze game ergens van het net halen want in de winkel vind je dit niet meer .

Deze game, was de eerste die ik speelde op de PS2, de eerste die ik op een ander console speelde dan Nintendo. Ik was toen vrij jong, en voor mij geeft het spel me heel veel mooie herinneringen.

Als ik terugdenk aan de tijd dat ik het speelde, hoe mijn beleveniswereld toen was, en aan de uren die ik er aan heb besteed moet ik concluderen dat het het beste spel is wat ik ooit heb gespeeld

Ik weet, als ik ouder was geweest, dan zou dat waarschijnlijk niet zijn.