menu

Pokémon GO (2016)

mijn stem
3,21 (28)
28 stemmen

Apple iOS / Android
Action
single player

Ontwikkeld door Niantic
Uitgegeven door Niantic

In deze augmented reality game kun uitgroeien tot een volwaardige Pokémon trainer. Gebruik de camera van je smartphone of tablet om Pokémon in jouw omgeving te vinden en te vangen. Het type Pokémon dat je tegenkomt hangt volledig af van de locatie waarop je je op dat moment bevindt. Zo zullen spelers aan de andere kant van de wereld andere Pokémon tegen het lijf lopen, dan de Pokémon die bij jouw in de buurt zijn.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Qryf2F_QfXg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
All Seeing Fish
Ik verwacht toch zeker wel dat dit een groot effect zal hebben op Sun & Moon!

avatar van Dragonslayer
Voor mij is het alweer bijna afgelopen... Mijn beltegoed is namelijk op. Behoorlijk zonde dat het niet mogelijk is om offline te spelen. Ik ga geen abbonnement aanschaffen voor een spelletje.

4,5
Ik ben ook begonnen met spelen via de omweg door een buitenlands account aan te maken, kon toch niet meer wachten op de officiële Nederlandse release.

Gameplay is voornamelijk het verzamelen van de eerste generatie Pokemon (waar het gerucht wel al is opgedoken dat generatie 2 in december al wordt toegevoegd). Persoonlijk sta ik versteld van hoe dit is ingeslagen en hoeveel populariteit Pokemon nog heeft bij mijn generatie (20-30 jarige). Het concept is simpel en er zou een hoop toegevoegd moeten worden om dit misschien wel jaren speelbaar te houden. Ik mis nu persoonlijk een optie om mijn Pokemon "te trainen" aan de hand van minigames, waardoor Pokemon Go ook leuk kan zijn voor een half uurtje op de bank. Ook een battle systeem waar je niet perse langs elkaar hoeft te staan zou een toevoeging zijn in combinatie met een chat en de turn base gameplay uit de gameboy spellen. En lekker Nederland afstruinen voor het vinden van je Pokemon.

Ik denk dat Niantic een richting in is geslagen met deze franchise waar de N3DS games op den duur niet tegen op zouden kunnen als ze dit goed gaan onderhouden en toch relatief snel met toevoegingen gaan komen. Ook het Free to play principe zouden ze dan deels los kunnen laten aangezien ze een volwaardige game hebben gemaakt waar best voor betaald zou mogen worden, wel slim om eerst mensen kennis te laten maken met het idee en dus fans te verwerven.

Ook het hierboven genoemde data verbruik vind ik echt meevallen na 2 dagen behoorlijk intensief gespeeld en gezocht te hebben is er nog geen 50MB verbruikt iets wat met de moderne bundels (5GB en meer) toch echt geen probleem zou moeten zijn. Ik ben blij verrast met het idee en eigenlijk (op de serverproblemen na) de goede uitwerking, wat toevoegingen in de toekomst en de iPhone en Android toestellen hebben eindelijk eens een echt noemenswaardige mainstream game in de store staan.

avatar van Dragonslayer
carlo schreef:
Ook het hierboven genoemde data verbruik vind ik echt meevallen na 2 dagen behoorlijk intensief gespeeld en gezocht te hebben is er nog geen 50MB verbruikt iets wat met de moderne bundels (5GB en meer) toch echt geen probleem zou moeten zijn.
Data verbruik op zich valt ook mee, maar dan moet je wel zo'n 'bundel' hebben heh. Probeer het maar eens uit met prepaid.

avatar van Brains
carlo schreef:
Ik ben ook begonnen met spelen via de omweg door een buitenlands account aan te maken, kon toch niet meer wachten op de officiële Nederlandse release.


Net een paar uurtjes te vroeg, want hij is vanaf vanmiddag officieel te downloaden in Nederland . Tevens wel gelijk een paar uur de servers down.

4,5
Het spelletje speelt echt heerlijk weg. Tijdens het stappen zorgt het voor leuke momenten op t moment dat er een Pokemon op de tap zit. De weg naar huis lopen het zelfde verhaal. Alleen jammer dat sinds hij uit is zaterdag de nacht ook de enige momenten zijn dat hij speelbaar is. Dit moet snel beter anders verliest Niantic momentum met Pokemon Go. Ik zie voor mezelf wel echt uren en uren speelplekken met dit simpele maar zeer originele concept.

avatar van Rujar
De gym vind ik ook eigenlijk het minst sterke aspect van de game.

Mij lijkt het juist leuker om iemand uit te dagen in jouw direct omgeving.

Ik heb het ook even geprobeerd maar ik vind het wel echt een spel voor kinderen.

avatar van threeohthree
3,5
Was zelf redelijk sceptisch maar ben de afgelopen drie dagen meer buiten geweest dan heel vorig jaar, GG.

All Seeing Fish
threeohthree schreef:
Was zelf redelijk sceptisch maar ben de afgelopen drie dagen meer buiten geweest dan heel vorig jaar, GG.


Hadden ze deze game in november uitgebracht dan had dit nooit zo'n succes geweest.

avatar van Manny Calavera
All Seeing Fish schreef:
(quote)


Hadden ze deze game in november uitgebracht dan had dit nooit zo'n succes geweest.


Daarom brengen ze de game ook niet in november uit.

All Seeing Fish

avatar van Rujar
Denk dat dit wel een heleboel nieuwe games gaat opleveren (veel pulp vooral) die hetzelfde principe gaan hanteren. Ik had laatst nog een link geplaats ergens in een fourm wat ging over een game waarbij je met je camera op jacht moet gaan naar andere en dan moet 'neerschieten'

avatar van horizon
Rujar schreef:
Denk dat dit wel een heleboel nieuwe games gaat opleveren (veel pulp vooral) die hetzelfde principe gaan hanteren. Ik had laatst nog een link geplaats ergens in een fourm wat ging over een game waarbij je met je camera op jacht moet gaan naar andere en dan moet 'neerschieten'

Wordt lastig. Niantic is aan Google gekoppeld en heeft dus beschikking over Google Earth. Met Ingress al een hele hoop landmarks in het systeem zitten. Pokemon Go maakt daar gebruik van.

Wil een andere studio iets doen met echte gps coordinaten (buiten geo-coaching ) dan dienen ze iets te verzinnen...

avatar van threeohthree
3,5
Onderdeel van Google zijn brengt duidelijk ook de nodige nadelen met zich mee. Gisteren de servers 4 uur lang kapot en geen woord hierover op geen enkele media. Erg typisch voor een klein bedrijf onder een grote naam. Reddit is een complete stoomtrein aan Niantic haat en nog geen reactie. Man wat hebben we het toch getroffen met Devs als Blizzard...

4,5
Ik vind het idee echt geniaal in combinatie met mijn liefde voor de eerste 3 generatie Pokemon. Een goede manier om aan de hand van games mensen aan het lopen te krijgen. Sinds Pokemon Go loop ik me suf en merk dat ik het gewoon wil blijven spelen ow nog even een blokje om want er zit een Eevee die ik nodig heb of op zoek gaan naar een Electabuzz omdat die in de buurt zit.

Gameplay technisch stelt het niet zoveel voor (al vind ik het knap hoe ze het inelkaar hebben gezet wereld wijd). Het is vooral lopen en zoeken. De Pokemon battles zijn vooral op het scherm tappen en op een goed moment je "super attack" doen persoonlijk jammer dat ze niet weer hebben gekozen voor het vertrouwde turn base systeem en dat je Pokemon aan de hand van een hoger cp nieuwe aanvallen leert, echter zorgt het er wel voor dat iemand die niet bekent is met Pokemon en hun "soort" hier makkelijk in mee kan. Maar het zou aangepast kunnen worden en uitgebreid kunnen worden.

Dit is eigenlijk het hele verhaal met Pokemon Go, waar ik als verzamelfreak de pokedex vroeger meerdere malen compleet gevuld heb is dit nu het enige wat je drijft om door te gaan, de voorkeur voor bepaalde Pokemon is lastig in te zetten in het spel. Zo kom ik in mijn regio geen Charmenders tegen waardoor ik hem niet kan laten evalueren tenzij ik wat geluk heb met eieren. Ik zou graag een systeem zien waar ik deze candy's ook op een andere manier kan verdienen. Wie weet liggen er plannen voor de toekomst. Het niet kunnen ruilen van Pokemon is tijdelijk want dit zou binnenkort toegevoegd worden.

Waar Pokemon Go een game is waar je naar buiten moet mis ik het om op mijn scherm te kunnen zien waar andere "trainers" zijn en om deze eventueel uit te dagen. Zet hier een wes systeem mbt de items aan vast en je kan lekker andere leeg plukken of zelf leeg geplukt worden. Ook iets met online matchmaking zou ik zien zitten. Een nadeel aan Pokemon go is dat je perse onderweg moet zijn anders kun je er eigenlijk helemaal niks mee, af en toe een half uurtje op de bank kunnen spelen zou ook een toevoeging zijn. Ook om structureel met vrienden te kunnen battle om je Pokemon te trainen terwijl ze niet fysiek over de vloer zijn dit zou ook kunnen helpen met het kunnen evalueren van bijvoorbeeld Charmender.

De server problemen zijn momenteel nog groot, vooral jammer als de app vastloopt op het moment dat je net een Pokemon vangt die je nog niet had of net de laatste die je nodig zou hebbenvoor een evolutie, ik denk dat het een beetje hetzelfde verhaal is als met GTA V de hype is groot ontiegelijk veel mensen spelen het en niemand die dit verwacht had. Heb er vertrouwen in dat het goed komt vandaag liepen de servers soepel, al merk ik wel dat 5km in game meer is als daadwerkelijk 5km door de echte wereld heen lopen.

Al met al is Pokemon Go voor de liefhebber een must play. En aangezien het een Free To Play game is zijn de server problemen Niantic vergeven. Persoonlijk zou ik nu ik het spel ken hier best een bedrag tegenover durven te zetten. De hoeveelheid speelduur en de originele manier hoe het Pokemon concept gebruikt word had hier best 15 à 20 euro voor gevraagd kunnen worden in de games markt van nu, hier zou wel de verplichting van gratis uitbreiding aan moeten zitten. Ik houd het op een 4.5 omdat het voor mij werkt en dit echt iets is wat ik van Pokemon wou!

avatar van BoordAppel
3,5
BoordAppel (moderator)
Ik heb nooit wat met Pokemon gehad maar dit vind ik wel erg mooi verzonnen. Jammer dat hij (nog?) niet voor Windows Phone is, op een iPad werkt het voor geen meter natuurlijk.

avatar van Rujar
Ik heb het idee dat de hype echt snel voorbij kan zijn. Veel mensen zijn het al zat. De gameplay is eigenlijk ook geen zak aan en er moet echt iets nieuws toegvoegd gaan worden wil je iedereen binnenboord gaan houden.

avatar van jellecomicgek72
3,0
Supersimpel spel waarmee denk ik het enige idee van Niantic erachter is geweest om mensen naar buiten te te krijgen en/of om af te vallen. Daar ligt wel de verslaving, constant in elke buurt waar je bent checken wat er te halen valt. Helaas kom je teveel van dezelfde figuren tegen. Als ik in 3 verschillende wijken nog steeds alleen maar pidey's zie dan ben ik er heel snel klaar mee en dan sluit ik het net zo snel af als dat ik het opstartte. Dusja, op zich best aardig maar ook ik denk dat de hype snel zal verdwijnen.

All Seeing Fish
Ik hoorde net serieus in het nieuws "De branden zijn ontdekt door een Pokémonjager".

avatar van threeohthree
3,5
Na het disabelen van de tracker kan je nu je geld terug krijgen via Itunes refund.

avatar van Brains
Wat een ontzettende blunder om de tracking feature uit de game te slopen, en vervolgens ook alle alternatieve tracking methodes te blokkeren (bv. PokeVision).

Als er nu een Pokemon op je radar verschijnt, weet je enkel dat 'ie in een straal van een kilometer in je buurt zit en geen enkel manier om te bepalen of je de goede kant op loopt. Veel succes daarmee, gezien sommige zeldzamere Pokemon vaak maar enkele minuten blijven zitten.

avatar van Dragonslayer
Volgens mij ben ik de enige die het prima vind dat de tracking feature weg is. Zo wordt het toch veel te makkelijk? Dat is net als een game spelen met een walktrough er naast. Bovendien zorgden tracking apps voor een enorme belasting van de servers. De timing is wel erg slecht, want ze hadden wel eerst dat voetstapjessysteem moeten repareren.

Wat ook vreemd is is dat de battery save feature verwijderd is van iOS i.v.m. problemen terwijl het op android ook veel problemen geeft. Meerdere mensen waaronder ik hebben last van vastlopers wanneer de telefoon even op de kop gehouden wordt.

4,0
nuf
Rujar schreef:
Ik heb het idee dat de hype echt snel voorbij kan zijn. Veel mensen zijn het al zat. De gameplay is eigenlijk ook geen zak aan en er moet echt iets nieuws toegvoegd gaan worden wil je iedereen binnenboord gaan houden.


Ik denk dat de update komt zodra de populariteit inzakt.
Als ik om me heen kijk,en al die events is de hype nog lang niet voorbij

Zodra de update komt zodat je met andere spelers pokemon kan gaan ruilen zal het ook gelijk weer veel meer gespeeld worden. Ik merk inderdaad ook dat het al een klein beetje begint in te kakken.

avatar van Rujar
Inderdaad 1 tegen 1 gevechten zou het al een stuk leuker maken.
Al hoeft het voor mij niet face tot face maar gewoon online.

avatar van BoordAppel
3,5
BoordAppel (moderator)
Sinds ik een Android telefoon heb kan ik deze game ook spelen. Tot Go heb ik nog nooit van mijn leven een Pokemon game aangeraakt maar ik moet zeggen dat dit toch best leuk gedaan is. Stiekem best verslavend om je Pokedex compleet te krijgen.

Wel jammer dat rood in mijn buurt oververtegenwoordigd is. Ik mag al blij zijn als ik een gym kan veroveren en dat die langer dan twee uur bezet blijft door team blauw. Daar zouden ze iets slims op moeten verzinnen want het is redelijk ontmoedigend. Zeker omdat je geen mogelijkheden hebt om in game met mensen te communiceren zodat je ook samen kan werken bij het veroveren van gyms en raids.

avatar van Grovonion
BoordAppel, you are soo 2016!

avatar van BoordAppel
3,5
BoordAppel (moderator)
Hehe. Dat dacht ik dus ook, maar het wordt nog erg veel gespeeld. Gyms wisselen toch best vaak van eigenaar en volgens mij staat het ook nog steeds bij best verdiende apps bij zowel Android als iOS.

avatar van centurion81
3,0
centurion81 (moderator)
BoordAppel schreef:
. Zeker omdat je geen mogelijkheden hebt om in game met mensen te communiceren zodat je ook samen kan werken bij het veroveren van gyms en raids.


Mijn kamergenoot op werk (ja echt) speelt dit nog steeds en die praat ook met de mensen op straat...Hele groepen mensen zitten in appgroepen en werken samen om raids te organiseren en gyms te verdedigen.

Extra sociaal aspect dat je de communicatie zelf moet organiseren toch?

avatar van BoordAppel
3,5
BoordAppel (moderator)
Maar dat zou wel iets gemakkelijker gemaakt mogen worden. Het zou leuk zijn als je bijvoorbeeld in real time andere actieve spelers op je map zou zien. Nu moet je ze toevallig tegenkomen bij gyms. Dat is me in al die uren pas één keer gebeurd. En dat was ook nog eens een jochie van een jaar of 10 .

Gast
geplaatst: vandaag om 01:25 uur

geplaatst: vandaag om 01:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.