menu

Neo Atlas 1469 (2016)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

PC / PlayStation Vita / Nintendo Switch
Simulation
single player

Ontwikkeld door Artdink
Uitgegeven door Artdink en Arc System Works

Breng de Aarde opnieuw in kaart. Verzamel informatie van kooplieden en avonturiers, en bepaal welke informatie juist is en welke informatie onjuist is. Aan de hand van deze gegevens dien je uiteindelijk een accurate kaart samen te stellen.

zoeken in:
avatar van Grovonion
Dit spel is sinds vandaag uit op de switch en blijkbaar vita? Hoewel die laatste lijkt enkel in Japan fysiek te verschijnen. Ik ben in ieder geval enorm geinteresseerd. Het lijkt redelijk simpel in afloop, maar wel met een unieke premisse van wereld ontdekken via kaarten. Twee zaken die ik uitstekend vind.

avatar van Squall Lionheart
3,5
Squall Lionheart (moderator)
Ook voor de PC verschenen via steam. Tijdje ingehangen al en erg leuk gamepje so far...

Grappig detail is dat je schepen erop uit stuurt om de kusten in kaart te brengen, die in het begin nog een beetje geografisch correct zijn. Maar als ze bij terugkomst de nieuwe kaart presenteren en je bent niet tevreden met het resultaat, kun je ook zeggen "No, I don't think that is correct.", waarop een nieuw schip terugkomt met een compleet andere kustlijn. Zo kan je de wereld shapen zoals je wilt.

Strategie en handel gedeeltes zijn wat simpel, maar functioneren ook meer als kleine goals om tussendoor te halen. De game ontvouwt zich vervolgens meer als een soort keuze adventure, waarbij je ontdekkingen verschillende storylines vrijspelen.

En hoewel het duidelijk een Vita titel is en geen grand strategie, maw leuker in short bursts, erg genietbaar door de unieke touches. Tot nu toe zijn alle Artdink games die ik gegamed heb van die aparte, eigenzinnige, maar ook flawed, titels. Carnage Heart, The Seed, Tail of the Sun...

avatar van Squall Lionheart
3,5
Squall Lionheart (moderator)
Na wat verder geneus is dit dus al het vijfde deel in de serie.

Artdink wel de tijd gehad het concept door de jaren heen voldoende uit te werken en perfectioneren...

Gast
geplaatst: vandaag om 10:54 uur

geplaatst: vandaag om 10:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.