Viva Piñata (2006)

PC / Xbox 360
Simulation

Ontwikkeld door Rare
Uitgegeven door Microsoft

Open een venster naar een andere wereld, waarin in het wild levende piñata's een groeiende, steeds veranderende tuinwereld bevolken. Je neemt bezit van deze omgeving met piñata's en creëert je eigen huisdierenparadijs.

avatar van -marco-
Best een leuk concept, maar op de lange duur merk je dat je als volwassen gamer er toch een beetje op uitgekeken raakt.

Wel vermakkelijk om eventjes te doen.

avatar van Deftones_JP
Is dit ook leuk om met kids te spelen? Niet zoals je zegt na een paar uur gehad. Het spel ligt namelijke voor een aardig prijsje in de winkels en het lijkt me op zich grappig om te spelen. Maar het moet dan ook leuk zijn voor mn neefjes en nichtje. Enig idee?

avatar van JohnWilliams
Deftones_JP schreef:
Maar het moet dan ook leuk zijn voor mn neefjes en nichtje. Enig idee?

Inderdaad een enig idee
Het spel ken ik persoonlijk niet maar er is ook een tekenfilmserie op Nickolodeon over Viva Piñata dus 'ja' dat is toch leuk!!!

avatar van Jorge-E
In Mexico sla ik al genoeg piñatas kapot! Wat is de bedoeling hiervan?

gerwinf
Jorge-E schreef:
In Mexico sla ik al genoeg piñatas kapot! Wat is de bedoeling hiervan?

Een beetje googlen kan geen kwaad

Ravnoss
Een prachtig spel. Een typische feel-good game, vanaf het moment dat je de xbox aanzet, totdat je hem weer uitzet zal er een enorme glimlach op je gezicht staan die er niet snel meer afgaat.

Misschien niet foto realistisch, maar in mijn ogen een van de mooiste games to dusver gemaakt. De kleuren spatten van je scherm, de ene pinata is nog aandoenlijker dan de andere.
Ik heb me in weinig spellen zo goed vermaakt, met niks meer doen dan alleen een beetje kijken naar je pinata's. Af en toe is een hekje neer zetten in je tuin, een vijvertje graven voor je schildpadden.

Is het mogelijk om niet verliefd te worden op alle bewoners van je tuin?

avatar van JohnWilliams
Ken het spel niet maar Ravnoss, jij bent er wel heel erg enthousiast over!

Ook vandaag voor het eerst gespeeld...nogal apart spel dat ik persoonlijk niet boeiend vind. Ben niet zo van het Pokemon en alles wat er op lijkt. En de game was bij mij volledig Nederlandstalig, dus ik was al op mn hoede haha.
Wat is er leuk aan om 2 Pinata's romantiek te laten bedrijven?
Het ziet er overigens wel leuk uit, erg kleurig, erg vrolijk.

avatar van waxs
Tsjah...

avatar van andnino
van 3,5* naar 3*
Ik kan niet met dat 'feel good' gedoe meekomen, misschien iemand die me kan helpen.
De sfeer van de game is absoluut geweldig, maar waarom loop ik vast, zoeken mijn vossen () ruzie met iedereen en elkaar, heeft het letterlijk een eeuw geduurd voor dat er eindelijk één (!) mier op die honderden appels afkwam, en zit mijn tuin non-stop vol met die evil-kutbeesten? Mijn hert is overigens ook verdwenen zonder dat ik er erg in gehad heb, en hetzelfde geld voor mijn twee salamanders.
Bovendien stijgt mijn level niet.

Als een klein kind hier uit moet komen, waarom ik dan niet?

!?

Game_Kaza
Wel grappig. Spelletjes zijn leuk, graphics zien er lekker XBOX 360 kleurijk uit. Voor de rest wist het niet heel erg mijn aandacht vast te houden.

avatar van Deftones_JP
andnino schreef:
van 3,5* naar 3*
Bovendien stijgt mijn level niet.

Als een klein kind hier uit moet komen, waarom ik dan niet?

!?

Zoek even op google naar viva pinata wiki en jij kan tips vinden om die evil beesten om te turnen. Bovendien zijn er richtlijnen te vinden welke beestjes met welke om kunnen gaan en dergelijke.

avatar van Tha Luz
Klinkt vast raar maar dit spel klinkt als een baby spelletje.:)

joeri592
nou, dat valt best mee, ook voor veel volwassenen kan dit leuk zijn

avatar van XPS420
Ik denk dat er ook best volwassenen zijn die dit leuk vinden, zeker de volwassenen die het eeuwig geweld in games zat zijn zo als mijn schoonmoeder, die kan je wel achter het behang plakken ze zeurt altijd maar ze zegt: waarom neem je nou nooit eens een gezellig spelletje! pfff ja my ass zeg ik dan

avatar van Awake78
Op zich best leuk bedacht en nog niet eens zo makkelijk als het eruit ziet. Leuk om met je vriendin te spelen, mits die van tuintjes houdt. Mijn vriendin vond het op een gegeven moment niet leuk meer omdat die vossen steeds die vogels in de nek pikten. Dat vond ik juist het grappigst.

En die Nederlandse taal kwam me op het laatst ook de keel uit. Verder toch aardig in elkaar gezet en origineel.

avatar van Hadouken
Een soort Sims, maar dan met Piñata's. Gisteren maar even binnengehaald omdat vooral de look me best aansprak, lekker feel good. Helaas kreeg ik naarmate mijn tuin vorderde een steeds minder goed gevoel.

De bedoeling is om een zo mooi mogelijke tuin te bouwen om veel verschillende piñata's te lokken. Inderdaad, levende - met snoepgevulde - papieren diertjes. Je bouwt je tuin namelijk op Piñata Island en je doel is om piñata's te kweken en deze op te sturen naar feestjes waar deze tot moes geslagen worden. Een erg leuk en origineel idee.

De game begint met een vrolijk intro en de kleuren spatten van je scherm. Dit was precies de look die ik vooraf ingedachte had. Daarna volgt een vrij belabberde tutorial die door de Nederlandse taal nog belachelijker wordt. Alles wordt op een manier uitgelegd dat 3-jarigen het horen te snappen. Ook wordt je vooral in het begin ontzettend vaak uit je spel gehaald door uitleg, filmpjes of weetjes. Knap irritant als je net lekker bezig bent.

Zodra je aan de slag kunt wordt het best gezellig allemaal. Je plaatst wat gras, verwijderd afval, zaait was bloemen, bouwt wat huisjes en je eerste piñata's komen een kijkje nemen. Ieder papieren vriendje heeft een paar vereisten voordat hij een bewoner wordt. Wanneer er twee van dezelfde soort het goed met elkaar kunnen vinden gaan ze keihard ketsen. Of: 'Een romantische dans doen' zoals deze game het zo leuk beschrijft.

Wanneer je beter wordt krijg je upgrades van je gereedschap, nieuwe winkels gaan open en je kunt je diertjes opvrolijken met accessoires. Leuk en aardig allemaal, totdat het eerste klerebeest gaat vechten. Ik doe m'n best om aan ieder zijn eisen te voldoen en dan gaan ze met elkaar op de vuist. Toen Siert de Vos voor de zoveelste keer in de clinch lag met Rutger Worm had ik Rutger maar kapot geslagen met mijn schep. Hij barstte uit elkaar en andere tuinbewoners aten zijn ingewanden (lees: snoepjes). Dat zal hem leren.
Op een gegeven moment liepen er wel twintig piñata's op mijn terrein en werd het een slachtveld. Het bouwen van hekken voorkomt dit probleem niet. Een groot minpunt is eigenlijk dat je veel te weinig met je piñata kan. Een directe besturing was leuk geweest. Je kunt ze niet besturen, oppakken, of laten stoppen met vechten. Ook klote is dat je vliegende piñata's niet kunt selecteren en dus nooit kunt laten paren. Ze vliegen namelijk 99% van de tijd.

Viva Piñata is een geinige kleurrijke game voor jong en oud. Helaas is er niet de gewenste controle die ik graag heb. Als je een Sim-liefhebber bent is hij wellicht langer leuk.

avatar van Awake78
'keihard ketsen' whahaha !!
Kan me verder goed vinden in je review, ondanks dat ik dit spel al bijna een jaar niet meer heb aangeraakt.

Enne....Rutger Worm - is dat geen speler van NEC?

Awake78 schreef:

Enne....Rutger Worm - is dat geen speler van NEC?

Klopt. En ja, ik ben NEC-supporter. En nee, geen fan van Worm. Vandaar

avatar van Awake78
Ja ik ben Vitesse supporter dus ik ken Worm maar al te goed. Hij scoorde de winnende in DE Derby 2007....

avatar van Hadouken
Dat was het enige lichtpuntje inderdaad.

Nijmegen
Hahaha, ik ben ook supporter van NEC, maar Rutger Worm vind ik echt bagger!

avatar van Jorge-E
Hadouken schreef:

En deze game is dan 3+?

Vermakelijk game, maar op ten duur eentonig , voor jongere games is dit best vermakelijk en het is concept is vrij orgineel, maar niet om lang achter elkaar te snellen dus vandaar een 3