Battlefield 1 (2016)

PC / PlayStation 4 / Xbox One
single player / online

Ontwikkeld door Digital Illusions
Uitgegeven door Electronic Arts

Ervaar de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog op een enorme schaal. Vecht in de smalle straten van bezet Frankrijk, de bergen van de Alpen en de Arabische woestijnen. Ontdek een nieuwe wereld in oorlog in de singleplayer campaign, of speel online tegen 64 spelers, en pas je aan diverse omgevingsgevaren en verwoestingen.

avatar van Eliandjiee
WO I, hype!

Enorm goede trailer, dit ga ik spelen. Ben echt klaar met die futuristische shit van CoD, tijd om weer ouderwetse man tegen man gevechten aan te gaan. WO II vind ik interessanter, maar WO I is origineler, want hier zijn zo goed als geen games van.

Graphics zien er trouwens erg goed uit, met die tanks, vlammenwerper en mosterdgas.

Wel even een kanttekening bijplaatsen overigens...'WO I in een ALTERNATIEVE REALITEIT'. Dus? Wat wil dat zeggen? Sci-Fi shit die er plots bij betrokken gaat worden? Ziet er aardig uit, maar ik wacht toch maar heel even af tot er wat meer info wordt losgelaten over de game.

avatar van 3bdelilah
Sinner schreef:

Ik denk dat ze daar vooral mee bedoelen dat ze de echte WW1 niet 1-op-1 volgen en dat er waarschijnlijk narratief wat afwijkingen zullen zijn. Futuristische wapens of zoiets in zo'n gritty setting zou inderdaad een domper zijn, maar tot dusver is er niks dat daarnaar wijst. Ik heb vertrouwen.

Sinner schreef:

Ik vermoed WO I, maar wel met een alternatieve verhaallijn, zodat je wat meer gaat krijgen dan alleen de loopgraven in België zeg maar.

Ga er niet vanuit dat ze het gaan mixen met hightech gedoe, want dan stikken ze er maar in.

Hoop het wel. Heb op zich niets tegen sci-fi e.d maar WO I voelt momenteel weer 'fris' aan. Zou jammer zijn als ze dat verpesten. Nou ben ik niet de grootste shooterfan maar deze zou ik dan wel weer checken.

avatar van 3bdelilah
Ik schijn een fout gemaakt te hebben, het is geen alternatieve realiteit maar gewoon de echte Eerste Wereldoorlog. Ik heb de beschrijving gecorrigeerd dus dat zal later vandaag waarschijnlijk aangepast worden.

Met andere woorden, geen zorgen over futuristische dingetjes of andere grote inconsistenties! : )

avatar van JacoBaco
Super, ik kan niet anders zeggen!

avatar van Rujar
Haha heel vet!

3bdelilah schreef:

Schaam je dood!

Je correctie is zeker nog niet behandeld? Want het staat nog wel fout in de beschrijving.

Nee, fijn om te horen. Vond het al jammer dat ze een belangrijke fase in de historie eventueel zouden mengen met iets moderns.

avatar van WeZet
Ben hier heel erg benieuwd naar! Call of Duty was ik na Black Ops wel zat eigenlijk, en Bad Company 2 kon mij ook al niet meer zo boeien (Bij Battlefield 3 vond ik de demo/Metro leuker dan de uiteindelijke full version...). Kort gezegd: Fijn, deze frisse wind! De enige WWI game die ik mij kan herinneren is Iron Storm, en die bevond zich wel in een alternatieve realiteit.

En ja, het mag gezegd worden... hopelijk is dit een opstapje terug naar WWII! Wat hebben daar in de hoogtij dagen parels tussen gezeten. Natuurlijk, iedereen ging mee op de hype, maar wie herinnert zich niet de landing op Normandië in Medal of Honor - Allied Assault, of de bestorming van Stalingrad vanuit de Wolga in Call of Duty? Die intensiteit, in een nieuw jasje, nog niet vertelde scenarios uit WWII (waarvan er overigens genoeg zijn)? Ik zie er allemaal naar uit.

WeZet schreef:

Hoop en denk dat je gelijk hebt. Ik wil ook een Normandië, Bastonge, Stalingrad of Berlijn bestormen met de mogelijkheden van 2016. Allied Assault was destijds echt waanzinnig maar als je het terugkijkt was het best een leeg strand haha.

avatar van WeZet
Klopt ja, als ik het nu terugzie op YouTube denk ik: "Hmm, dat zag er toendertijd toch veel beter uit!".In mijn herinnering was het echt bloedmooi. Of die nachtelijke missie richting die vuurtoren en de Nebelwerfers in dat Franse stadje in de demo... kostbare herinneringen. Typisch hoe je beschouwing van wat 'fotorealistisch' is meegroeit met de technologische vooruitgang Edit: En fans schreeuwen overigens al jarenlang over een terugkeer naar WOII. Er is echt wel een markt voor, slechts een kwestie van tijd voor zo'n revival.

Een remake van MOHAA staat bovenaan mijn lijst van alle mogelijke remakes.

avatar van Wlkownz
Mijn game van het jaar. 18 okt. kan niet wachten!

avatar van JacoBaco
Vanavond de bèta spelen op de PS4. Zin in! (geen Playstation Plus vereist)
De laatste COD overgeslagen omdat ik snel uitgekeken was op Advanced Warfare. Ben benieuwd of ik na al die jaren toch weer helemaal voor Battlefield ga.

avatar van JacoBaco
2 potjes kunnen spelen en daarna een DDOS aanval. De 2 potjes waren in elk geval leuk!

avatar van threeohthree
Vermakelijk absoluut. Echter is ook hier het progressie systeem weer wat voor mij een deel van dat plezier de grond in drukt. En hoewel het op de lange termijn weinig uit zal maken is het gewoon zonde en nergens voor nodig.

avatar van JacoBaco
Ooit had ik niet normaal veel plezier met Battlefield 2, Battlefield 2142 en Battlefield: Bad Company.. Maar op de 1 of andere manier was ik er helemaal klaar mee na Battlefield 3 en na 5 jaar toch weer een Battlefield poging gedaan met de bèta laatst en dat was leuk.. Maar ik wilde het te graag leuk vinden merkte ik en toen ik het eenmaal liet bezinken, merkte ik dat ik het eigenlijk helemaal niet zo tof vind en waarom niet?.. Nou, bepaalde opdrachten (en helaas ook niet de leukste opdrachten) uitvoeren voor upgrades.. Nee, ik hou daar toch niet zo van.. Laat mij gewoon tijdens het knallen omhoog levelen waardoor ik nieuwe shit kan krijgen. Verder ben ik niet van de enorme maps, ja er zijn ook manieren om een map kleiner te maken, maar ik vind de bèta op een onaangename manier te chaotisch.

avatar van threeohthree
Eens. Zag zelf ook door de zandkorrels de woestijn niet meer. Erg chaotisch en té sniper friendly. Had uiteindelijk ook een beetje hetzelfde gevoel van 'het te leuk willen vinden'. Dit kwam vooral wanneer ik alleen speelde aan het licht. Echter met een groepje van 4 vrienden is het wat mij betreft nog zeker goed vermaak, al zullen de dagen van BF 1942 e.d. wel voorbij zijn...

Ik hoorde via via dat de game ook behoorlijk vol zit met automatische geweren en voertuigen. Dat geeft nou niet bepaald een WWI indruk... Kan iemand dit bevestigen?

avatar van Maarten0402
Glacius. De Mauser C96 o.a. was er in een semi-automatische uitvoering: Mauser C96.

Er zijn vaak nog veel technische ontwikkelingen van WWI en WWII die bij de meeste mensen nog onbekend blijven. Ook omdat bijv. in veel populaire games de bekendere wapens terugkeren.
Bij een WWII shooter vaak de (bij Amerikaanse wapens) M1 Garand, Springfield (Sniper) Rifle, BAR (Browning Automatic Rifle), Thompson en dit ook bij Duitse tegenstanders (MP40, STG, MG34 of MG42, Kar98K etc.). Terwijl er veel en veel meer wapens en technische ontwikkelingen waren. Duitsers hadden in de WWII op een gegeven moment Nightvision ontwikkeld voor de STG. Vrij bizar voor die tijd. Wist ik ook eerst niks van.
Zo waren er nog veel meer ontwikkelingen waar ik nog niks van weet en al helemaal van de WWI.

Misschien omdat dit in combinatie met de gelikte grafische stijl wel onrealistisch over kan komen.

Ik snap dat dergelijk wapens er waren, alleen vraag ik me af of dit standaard equipment was. Tijdens WW1 waren voertuigen in ieder geval zeer zeldzaam. Ja, ze waren er, maar niet in massa's. Dat is een beetje mijn punt. Dat er een stuk of 30 voertuigen klaarstaan per team doet het WW1 sfeertje een beetje teniet. Hetzelfde geldt voor allerlei classes met accurate automatische en semi-automatische wapens, met name dergelijke zware wapens die amper draagbaar zijn. Ik schat in dat het gros van de gebruikte wapens bolt action of semi-auto waren. Maar goed, ik heb BF1 nog niet gespeeld.

avatar van poeliehaze
Heerlijke game gewoon. Single player is super net als de multiplayer. Ben heel blij met men early enlister edition van bf1

poeliehaze schreef:

Wat is er zo heerlijk aan de game? Plus en minpunten?

avatar van threeohthree
Vooral de immersie van de single player (en nieuwe online modus operations). Zal later wel iets meer details vermeldden, maar voor mij is enkel de single player het prijskaartje al waard. Nooit echt goed geweest in conquest en daarom is de nieuwe (bijna simulatie-achtige) modus ook een ware verademing.

Qua minpunten zou ik denken aan dingen die Battlefield eigen zijn (Hier en daar wat cheese, bombastisch, oneerlijk progression systeem).

Speel je op de PC? Had gehoord dat het vol zit met cheaters.

avatar van threeohthree
Yup. En ja, veel cheaters inderdaad. Echter zitten de mods er bovenop dus heel veel last heb ik er niet van gelukkig.

avatar van poeliehaze
Glacius schreef:

Wat is er zo heerlijk aan de game? Plus en minpunten?
. + grafisch echt een mooie game, single player is zeer goed gedaan, het verhaal is 1 van de beste van oorlogsgames van laatste jaren. Online is gewoone pure fun vind alle maps wel goed om te spelen. -Hadden nog iets meer wapens in mogen zitten. En met de trophys een paar bugs. En singleplayer is niet zo lang maarja is meestal met dit soort games. Al bij al amuseer ik mij er nog steeds bijna alle dagen mee en ben ik nog steeds verslaafd

avatar van pascal83
Vergeet niet het grootste minpunt (op dit moment): de servers hebben nogal last van hackers en wellicht onderhoud. In 3 dagen tijd al weer 2 keer voor meerdere uren offline (en uiteraard altijd op momenten dat je vrij bent). Verder kan ik me aansluiten bij positieve kritieken.