Guilty Gear Xrd -Revelator- (2015)

Arcade / PlayStation 3 / PlayStation 4
Fighting
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Arc System Works
Uitgegeven door Sega, Aksys, Arc System Works en pQube

Deze versie van Guilty Gear Xrd bevat alle content uit -Sign- en voegt daar talloze nieuwe characters, arena's en spelmodi aan toe. Het spel bevat drie nieuwe karakters: Jam, Johnny en Jack-O, waarmee het totaal op twintig uit komt. In de Episode Mode volg je de verhalen van deze drie nieuwe karakters, welke een inleiding vormen op de nieuwe Story Mode.

Vandaag voor een tientje bij de Media Markt gescoord. Blijft toch wel mijn favoriete anime fighters (en een van de betere 2D fighters uberhaupt). Hoewel Blazblue bvb (de grote concurrent - zeker omdat het stijltje heel erg hier op lijkt) ook uitstekend is vond en vind ik Guilty Gear toch net wat vermakelijker en ook net wat beter besturen. Deze Revelator ziet er overigens schitterend uit - denkelijk zal ik me hier nog heel wat uurtjes mee vermaken.

Kut. Weer een update later dit jaar. Met weer twee nieuwe karakters. Baiken (waar de hele fanschare wild van is) en Business (die ik totaal niet ken). Blijkbaar enkel op Steam en PS4 voor zover bekend. Wat wel jammer is. Ik zou het heel erg op prijs stellen als Baiken ook nog als DLC of iets dergelijks wordt beschikbaar gesteld voor de PS3...maar dat betwijfel ik...

Het concept 'uitmelken' is echter niet alleen Capcom vreemd.

avatar van Nomak
Sinner schreef:
Baiken (waar de hele fanschare wild van is)
Ik ook, dit character is voor mij de reden om die Guilty Gear te kopen. Meest badass female character in een fighting game.
Sinner schreef:
Business (die ik totaal niet ken).
Is een nieuw character, maar de naam is toch Answer als ik het goed heb begrepen?
Sinner schreef:
Het concept 'uitmelken' is echter niet alleen Capcom vreemd.
Inderdaad, maar dit is tegenwoordig bij elke developer van fighting games. Mortal Kombat met zijn XL versie, Killer Instinct met zijn seasons, BlazBlue zal binnenkort ook wel met een 'extend' versie komen van Central Fiction.

Maar dat is eigenlijk bij de meeste sportspellen en shooters toch net hetzelfde.

Enkel Capcom overdrijft nu wel echt met SFV. Betalen voor extra characters, daar kan ik nog begrip voor opbrengen. Maar om de haverklap betalen voor nieuwe stages, kleuren en costumes dat is pure uitmelkerij.

Nomak schreef:

Oh ja. My mistake. Ik had het geluid niet aanstaan bij de reveal die ik gisteren zag (er kwam op een bepaald moment iets langs van 'business Ninja' of dergelijks) en de naam helemaal gemist. Al helemaal omdat Baiken daarna in beeld kwam. Het is dus inderdaad Answer. En blijkbaar inderdaad volledig nieuw.

Nee inderdaad, het uitmelken is op zich niet zo'n vreemd ding meer tegenwoordig, het valt me echter altijd net wat meer op bij Fighting Games omdat ik die wat nauwgezetter volg dan de rest. Maar in principe volgt een jaarlijkse nieuwe Fifa e.d exact dezelfde lijn. Ik blijf het ergens wel jammer vinden, maar goed...

Wat SFV betreft - absoluut. Dat is echt wel het ergste voorbeeld momenteel.

avatar van theo79
Op zich een goede fighting game maar ben er zelf totaal niet goed in. Erg lastig om onder de knie te krijgen en ik moet bekennen ik snap het spel ook niet helemaal. Ik vind het spel wel beter te spelen dan Blazblue terwijl die laatste juist meer voor beginners wordt aangeraden.