Team Fortress 2 (2007)

Macintosh / PC / PlayStation 3 / Xbox 360
multi player / online

Ontwikkeld door Valve
Uitgegeven door Valve en Electronic Arts

Speel de Heavy Weapon Guy, Spy, Scout, Demoman of één van de andere negen karakters. Elk met hun eigen kenmerken, waardoor de samenstelling van je team dus erg belangrijk is. Gebruik een scout om de tegenstanders in de val te lokken van je engineer. De Spy om tegenstanders Snipers uit te schakelen en een Medic om een teamgenootje te helen. Tactiek en samenstelling waren nog nooit zo belangrijk om tot overwinning te komen.

avatar van DoraRing
Weet iemand waar je multiplayer maps van tf2 kan downloaden?

Ferre
DoraRing schreef:
Weet iemand waar je multiplayer maps van tf2 kan downloaden?

Team Fortress 2 is een online multiplayer game met 6 maps - lijkt weinig, maar ze zijn allemaal leuk - deze zitten standaard bij het spel. Misschien bedoel je custom maps? Google even voor custom TF2 maps

avatar van DoraRing
Ferre schreef:

Ik doelde meer op een map site zoals dit http://www.nalicity.com. Alleen dan voor team fortress 2.

BoordAppel (moderator)
Het ziet er schitterend uit en is het best leuk maar zo ontzettend hectisch dat het allemaal nogal random lijkt wat je aan het doen bent. Veel teamplay komt er ook niet bij kijken heb ik het idee want iedereen rent maar een beetje rond. Voor een echte teamgame kan je dan beter Quake Wars spelen. Maar goed, nog niet veel gedaan dus de fijne kneepjes van het spel zullen zich vast nog wel openbaren.

avatar van -marco-
BoordAppel schreef:

Oneens! Deze game is bijna niet anders ( GOED ) te spelen zonder teamspel. Ja, als je met een stel dwazen speeld die maar wat doen, dan kan je beter een andere game zoeken. Mijn ervaring is spelen met vrienden en online rollen verdelen, om in teamwork de ander af te maken. Vind het persoonlijk een van de beste online multyplayer van 2007.

BoordAppel (moderator)
Punt is dat je meestal met een stel dwazen speelt die maar wat doen. Dit in tegenstelling tot een game als Quake Wars waar je meer gedwongen wordt om op een bepaalde plek te gaan vechten.

avatar van Justinx
Inderdaad, als je echt een team shooter wil hebben moet je niet bij deze Team Fortress zijn. Leden van je team heb je weinig nodig; je rent er zelf op uit om wat man te doden - waar het eigenlijk allemaal om te doen is bij dit spel. Laat het koffertje lekker voor wat het is; gewoon kills maken is mijn motto Alleen Medics bevorderen enigszins het ''teamgevoel''

Heeft iemand ook wel eens last dat het laadscherm blijft hangen? Ik start dan een game en dan blijft de balk halverwege hangen, met het opnieuw opstarten van mijn Playstation tot gevolg. Heeft iemand dit wel eens gehad?

avatar van -marco-
Justinx schreef:

Geheel oneens!!! Deze game is naar mijn mening dus niet voor het meest behalen van kill's ( wel leuk overigens ). Niet alleen de medics nodigen uit voor teamgevoel, denk aan de enginer voor de verdediging. Spy om te infiltreren in het ander team en guns onschadelijk maken, waardoor de weg vrij komt voor je teammaten. Scout om snel een controlpunt te veroveren. Demoman voor aanleggen van trapps ( bommen ). Pyro ook erg handig voor grote groepen die op je af komen. Alleen heavy is in mijn ogen wat algemeen en voor kill's, alsmede de snyper.

Als je al deze karakters goed met je team weet te verdelen en een rollenverdeling maakt ( Dus teamoverleg over live ) is het een tactische team shooter.

Ben zelfs van mening, als je met een los zooitje werkt de overwinning van geluk en/of toeval zal afhangen. Mijn ervaring met bovenstaande ( vooral gespeeld met vrienden over live ), is dat je op zeker een overwinning in je broekzak hebt.

Voor mij de beste game ( tactic shooter ) over live, hij overwint het wat mij betreft van halo 3 en cod 4, welke overigens ook heel vet zijn.
Tot in de nachtelijk uurtjes gespeeld en nog steeds. ( tip, trommel minstens 4/5 vrienden op over live ). En als onbekend niet naar je ( elkaar ) tactiek luister of meedoen, maakt dit nog niet een slechte setting. De gameplay en Essentie blijft ijzer sterk, dat andere daar niet in mee participeren, ja dat is jammer.

BoordAppel (moderator)
Heel veel nieuwe features in een nieuwe download (erg veel MB). Je kan nu door middel van de achievements te halen nieuwe wapens unlocken. Nu eerst nog alleen voor de medic geloof ik, maar later ook voor alle andere personages. De nieuwe achievements variëren van gemakkelijk (je krijgt ze bijna standaard) tot onmogelijk (alleen door afspraken te maken te halen).

Leuke nieuwe map ook, al blijf ik deze game veel te chaotisch vinden. Best geinig soms maar ik heb meestal niet echt het idee dat ik wat nuttigs aan het doen ben. Grotere maps zou geen luxe zijn denk ik, maar misschien moet ik ook gewoon op servers voor maar 12 man gaan spelen.

Ferre
Het is jammer dat wat noobs vooral bij 2Fort eigenlijk niks doen behalve een beetje killen. Bij de control point maps is het doel duidelijk, maar bij capture the flag moet je echt samenwerken. Een goede basis met snipers en sentries zijn belangrijk voor een goede verdediging. Verder moet je met 5 man naar de intel stormen en uberen die handel. Maarja, daarom speel ik weinig 2Fort meer.

De 39 (36 + 3 mijlpalen) achievements voor de minst gespeelde class zijn erg geslaagd. Nu zit er in elk team wel een medic. De nieuwe gamemode Payload is er goed.

Verder zie ik bij elke review als minpunt de lage hoeveelheid maps. Ze zijn allemaal erg goed uitgedacht en vervelen niet, vooral Dustbowl niet.

jorisje123456
Ferre schreef:

Bovendien gaan ze dit spel regelmatig updaten met nieuwe features en maps. Steam/Valve is toch wel revolutionair (geweest) op het gebied van PC games vind ik persoonlijk.

avatar van Deftones_JP
Vind ik ook. Ik ben sowieso fan van de online-games van Valve. Met name counterstrike en zeker ook day of defeat vind ik heel erg gaaf. Het benodigde teamwork wat boordappel en marco echter heel erg gaaf vinden trek ik echter minder. Misschien komt dat omdat ik geen sociale gamer ben met een mega-netwerk en zo weinig teamwork games speel online. Dat heeft natuurlijk ook met speelwijze te maken. Ik had eigenlijk liever een day of defeat versie gezien op x360 in de orange box.

avatar van Tha Luz
Na is niet echt mijn game,ben meer van de css dan dit soort cartoony beelden enzo.

tER
Persoonlijk (natuurlijk) vind ik dit de beste mp-game die ik tot nu toe heb gespeeld. Zelfs al vind ik een mooiere/betere, deze zal altijd een van de meest originele online games zijn. Ik ken geen beter uitgebalanceerde game!

Mijn meest favoriete game aller tijden!!! Het zat gewoon toevallig ingegrepen in de Orange Box, nooit geweten dat dit een super spel was, want ik kocht hem voor Half-Life 2.

Niet eerder heb ik zo'n goede game gezien. Oké, het is dan wel alleen multiplayer, toch blijft het erg boeien!

Wat heel uniek is dat jij je eigen personage kan kiezen, die allemaal voordelen en nadelen hebben. Ben je bijvoorbeeld een Sniper, dan kan je goed vanuit een deur mensen neer knallen, maar als een Spion achter je staat.... dan is dat niet zo best. Maar als je een spion bent kan je heel makkelijk door iemand neergeknald worden.

Enfin, je bent nooit 100% volmaakt of 100% mislukt. Uiteraard kan je wel in het ene personage beter zijn (zo ben ik heel goed met een Engineer). Hierdoor blijft het spel wel eerlijk. En mocht iemand op de server raar doen (of oneerlijk spelen), dan kan je (ook al ben je zelf niet de beheerder van de server) een votekick of voteban uitdelen.

Toen het spel net uit kwam waren er alleen een handje vol maps, maar daar bleef het bij. Ook in de maps zelf zaten een tal van (leuke!) bugs. Zo kon je buiten de map een teleporter bouwen, zodat al je teamgenoten gevangen zat buiten het speelveld. xD

Gelukkig heeft later Valve zo goed als alle bugs eruit gehaald, en tot mijn grote verbazing bereiden ze het spel ook steeds weer uit, met nieuwe maps, unlocks en soorten gevechten.

Altijd leuk is een sentury bouwen in het vijandige gebied, zodat de vijand op zijn eigen grondgebied wordt neergeschoten door jou eigen sentury. Maar ja als een spion langs komt...

Opzich ben ik niet echt een super multiplayer fan, maar meer een singleplayer. Toch overtreft dit spel alles, en is het voor mij gewoon domweg het beste spel wat er bestaat. En op mijn mac draait dit spel onder Windows Vista (Boot Camp) perfect, met de high end graphics.

Het grappige is aan dit spel dat het een cartoon FPS is. Erg origineel!

Kortom, deze game is meer dan 5 sterren waard! En ik raad ook iedere game aan, dit spel ooit te spelen. Als je niet van FPS houd, ja dan moet je dit spel misschien maar niet spelen. Oh ja, is 16+ rating juist? Nee, als je in de console bloed uitschakelt is dit spel ook leuk te spelen voor 12+!!!

avatar van FrK.
FransBosch schreef:

Wat is daar erg aan ? Een goede multiplayer is vaak beter dan een goede singleplayer, je hebt er veel meer plezier aan, al zeg ik het zelf

heel erg leuk spel, verveeld niet snel, deze blijf ik waarschijnlijk ook erg lang spelen ^^

avatar van Justinx
Erg flauw om te lezen dat andere versies van Team Fortress een handvol nieuwe modes, wapens en levels heeft gekregen, terwijl Playstation gebruikers het nog steeds moeten doen met dezelfde maps, wapens en zelfs bugs. Dat Valve het niet heeft op Playstation wordt hiermee wel bevestigd. Maar goed, anderzijds mogen we blij zijn dat we het uberhaupt mogen spelen

BoordAppel (moderator)
Niet alleen Valve, meer developers hebben weinig met de PS3. Ook bij Fallout 3 zal er geen DLC verschijnen voor de PS3 versie.

avatar van Deftones_JP
Hoe zie ik trouwens mijn vorderingen wat betreft het halen van de klasse-achievemenst? Zo wil ik graag weten hoever ik ben met de pyro voor nieuwe unlocks maar ik kan dat nergens zien. Of moet ik een apart pack downloaden?

BoordAppel (moderator)
In het hoofdmenu heb je een optie, statistieken ofzo.

avatar van Deftones_JP
Die heb ik gezien inderdaad, ik begrijp nu echter dat die updates er alleen nog voor de pc zijn en nog niet voor de Xbox. Dan kan je lang zoeken natuurlijk.

avatar van Martijn
De updates komen toch gelijk uit? De reden dat de updates voor de pc vertraagd zijn omdat Valve moeite heeft met de nieuwe update voor de Xbox om te zetten, die zit namelijk aan zijn limiet.

avatar van Deftones_JP
Dus volgens jou zijn ze ook nog niet uit voor de pc? Raar want er staan al hele guides op het internet over die updates en hoe je die achievements haalt. Het zou kunnen hoor ik speel zelf op de xbox dus ik kan het niet checken. Als er een update komt waarvoor betaald moet worden ga ik het in elk geval halen.

BoordAppel (moderator)
Op de pc komen die updates regelmatig. De laatste is geloof ik voor de scout. Valve zorgt goed voor hun kindjes. Het enige wat ik jammer vind aan die achievements is dat je ze bijna niet kan halen door gewoon te spelen. Je zal soms wel naar speciale servers moeten gaan om ze te halen.

avatar van Deftones_JP
Ik denk dat ook voor de x360 versie gaat gelden. Er zijn player matches en ranked matches. Ik verwacht eigenlijk dat die achievements alleen voor de ranked matches gelden. En laat daar nou geen fatsoenlijke host te vinden zijn...

Hoe vind jij die uitbreidingen spelen trouwens? En is het een beetje te halen?

avatar van Martijn
Ja er zijn al een aantal pc updates uit, maar ik dacht dat er ook al een aantal Xbox updates uit waren. Omdat Valve langer over de update doet door de Xbox.

@boordappel, veel achievements kun je door gewoon spelen te halen, zei het met wat mazzel, maar dat is het leuke eraan. Ik vind het prima zo, als je zon bijzondere challenge haalt is het alleen maar leuker, en is het niet alleen maar gewoon heel veel spelen om de challenges te halen.

Inmiddels kan men weer via de mijlpalen nieuwe wapens krijgen voor de Scout, Sniper en de Spy wat eerst niet kon.

Verder is het spel vanaf het begin waanzinnig uitgebreid met vele mappen, archivements (prestaties), en nieuwe wapens die je moet vrijspelen met je prestaties. Waar je in het begin maar slechts 6 officiële mappen had in het spel, zijn het er nu veel meer geworden.

Kortom: Dit spel is en blijft héél leuk en heeft een super lange levensduur!

avatar van polopolo150
Leuke shooter.. kan echt verschrikkelijk zijn als je continu dood gaat, maar leuk als je voorop ligt met je team..

je moet veel hebben van je teamgenoten, dus stress kan ook soms komen door deze spel.. maar deze spel blijft leuk, iedere keer maar weer.

avatar van gamer for life
geweldige mutiplayer game , gewoonweg brilliant . ook al zijn het steeds dezelfde omgevongen waar je vecht , dit wordt niet vervelend of saai , nee het blijft leuk . de personages zijn aleemaal leuk en interessant om te spelen . de mappen zijn ook goed opgebouwd , alleen zijn er veel clitches in de mappen , waar sommige mensen oneerlijk door gaan beginnen te spelen , door bv turrets of portals ergens te zetten , waar het totaal niet echt leuk is om ze neer te zetten . dit kan soms wel ergelijk zijn , gelukkig doen de meeste spelers dit niet .slot , goede game , echt waar een topper .