Jammer dat dit soort games later moesten plaats maken voor race-simulation games zoals Gran Turismo en de (ik noem ze voor het gemak) pimp my ride-stijl race games zoals Need For Speed, LA Rush en PGR. Geef mij maar een good-old arcade racer waarin het enkel draait om de heftige ervaring. Over daken vliegen, shortcuts meepikken en met hoge snelheden tegen de vangrail schuren. Dan heb ik het over games alá San Francisco Rush, Rush 2, Rush 2049, Beetle Adventure Racing, Cruis'n USA/World en California Speed. De meeste toppers kwamen toen nog van Midway: een studio die later meerdere series heeft verpest met matig sequels zoals Gauntlet Seven Sorrows en LA Rush die op de titel na niks meer te maken heeft met de Rush serie.
Tot op heden heb ik een Wii met de meesterlijke arcade-racer: Excite Truck. Persoonlijk de beste game in dit genre. Een andere game genaamd Cruis'n maakt een comeback op de Wii en heeft tot grote verbazing een 3.0 gescoord op IGN. Al hoewel, het was misschien wel een beetje te verwachten. De N64 versies van Cruis'n waren ook een beetje teleurstellen op zowel grafisch gebied als de algemene besturing. Any way, Beetle Adventure Racing heb ik zelf in m'n bezit en vond het altijd al een top game in dit genre. Nog net niet beter dan Rush 2 en Excite Truck naar mijn mening maar vooralsnog een hele vette game!