logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Fallout 4: Far Harbor (2016)

PC / PlayStation 4 / Xbox One

Ontwikkeld door Bethesda
Uitgegeven door Bethesda

De zoektocht naar een jonge vrouw brengt je naar een mysterieus eiland genaamd Far Harbor. Doordat het bestralingsniveau hier hoger ligt, heeft deze plek een wilder karakter dan de Commonwealth. Daarnaast kent het eiland diverse conflicten tussen de verschillende inwoners, die dreigen te escaleren. Kies ervoor om escalatie in het eiland te voorkomen, of focus je alleen op het vinden van de jonge vrouw.

avatar van Apieknar
Uitgebreide DLC met een interessant verhaal. Het eiland waarop het verhaal zich afspeelt is wel vrij somber en de nieuwe wezens die je tegenkomt zijn toch vaak best vervelend om af te maken.

Je bent zeker wel een paar uur zoet met deze DLC, afhankelijk van of je op ontdekking uitgaat en/of alle sidequests wilt doen. Ik ben blij dat ik de season pass heb gehaald toen deze nog € 29,99 kostte, want je betaalt momenteel € 24,99 voor alleen dit DLC-pakket... en dat is toch echt iets te veel.

avatar van leatherhead
Jammer dat dit 'slechts' een dlc is, want dit is eigenlijk alles wat de originele Fallout 4 had moeten zijn wat mij betreft. Blijkbaar heeft Bethesda naar de feedback geluisterd. Een interessante verhaallijn met tal van keuzes en zijpaadjes, drie boeiende facties en een optie om ook daadwerkelijk evil te spelen door je bij the Children of Atom aan te sluiten. De setting is prachtig en hoewel die wat aan Point Lookout doet denken heeft het eiland wel degelijk een eigen sfeer. Goeie creature designs ook, met als hoogtepunt die gigantische heremietkreeft die grote voertuigen als schild gebruikt. D eerste aanvaring zorgde voor een goeie jumpscare moet ik zeggen.

Positief verrast dus. Een must voor elke Fallout 4 playtrough.