A2 Racer: Goes USA! (2001)
Alternatieve titel: USA Racer
1,94
(26)
PC / PlayStation 2
Racing
Ontwikkeld door Davilex
Uitgegeven door Davilex
Neem het op tegen zes unieke racers in diverse Amerikaanse steden zoals New York City, Chicago, Washington en Las Vegas. Ervaar adembenemende jumps in de Grand Canyon of maak de wildste stunts in de filmstudio's van Hollywood. Stap achter het stuur, geef plankgas en bewijs dat jij tot de beste coureurs ter wereld behoort.
- nummer 75 in de flop 100
geplaatst: 18 augustus 2007, 21:50 uur
het was eerder erg leuk nu zie ik in wat ik heb gedaan
0.5**8

geplaatst: 6 augustus 2008, 19:11 uur
IK heb echt wel slechtere games gezien dat dit hoor dus om het nou een 0.5 te geven. Zelf geef ik het lekker een 2
geplaatst: 18 augustus 2008, 22:56 uur
ik vond dit nog niet zo'n slechte game, de graphics zijn niet echt alles maar wel veel beter vergeleken met de andere a2 racers
geplaatst: 8 september 2009, 20:11 uur
geplaatst: 2 april 2010, 13:25 uur
Vroeger van genoten, laatst weer een keer geprobeerd! Veel te simpel, verrotte gameplay, slechte radio, verder nog wel het proberen waard!
geplaatst: 4 mei 2013, 23:41 uur
Dit spel is gewoon slecht, zeker vergeleken met de eerdere A2 Racer-spellen van Davilex, die duidelijk superieur zijn aan deze troep.
Het probleem van de bovenstaande reacties is: ze bevatten meningen zoals "matig spel", "slecht", "niet zo leuk" enzovoort, zonder die mening uit te leggen. Ik doe dat wel.
Ik heb dit spel voor één euro gekocht op Koninginnedag. Ik dacht eerst dat het een leuk spel zou zijn, maar het viel zwaar tegen om de volgende redenen.
Je auto loopt amper schade op. Waar je in A2 Racer 4 - De Politie Slaat Terug, die een jaar eerder is gemaakt, nog je dak eraf kan rammen, loop je in A2 Racer Goes USA alleen een paar kleine minideukjes op die absoluut niet opvallen en je ziet een vlam boven je motorkap. Doch, dit is wel een hele kleine verbetering ten opzichte van A2 Racer 2 en A2 Racer 3, waar je auto helemaal niet beschadigd kon worden. Echter, ten opzichte van A2 Racer 4, is A2 Racer Goes USA er op dit punt gewoon keihard op achteruit gegaan. Als in A2 Racer 4 je auto total loss rijdt, dan is die auto ook echt total loss in de zin dat je bijna al je onderdelen kwijt bent, geen dak meer hebt, de deuren eruit zijn enzovoort. In A2 Racer Goes USA echter, ziet je auto er op een paar minideukjes en een brandende motorkap na nog heel normaal uit als hij total loss is.
De politieauto's zijn onverwoestbaar. Waar je in A2 Racer 4 politieauto's nog flink kon beschadigen in de zin dat je hun deuren eruit ramde en zwarte rook uit hun motorkap liet komen, zijn de politieauto's in A2 Racer Goes USA gewoon onverwoestbaar. Hoeveel ze ook geramd worden: geen schade, geen rook. Ze kunnen ze altijd nog blijven volgen.
Botsingen zijn minder spectaculair. Je ramt tegen een auto in het verkeer: er gebeurt niks. Je ramt tegen je tegenstander: hij rijdt gewoon ongestoord door terwijl jij degene bent die helemaal opnieuw moet accelereren. Je ramt tegen een politieauto aan: de politieauto verschuift 3 centimeter en verder gebeurt er niks bijzonders. Juist hetgeen wat A2 Racer 4 zo speciaal en uniek maakte, de keiharde botsingen met gevolgen die je kon veroorzaken, is in A2 Racer Goes USA helemaal weg. In A2 Racer 4 is botsen altijd wel nuttig. Soms ontkom je er gewoon niet aan. Om te winnen is het vaak nodig om je tegenstander te rammen zodat hij vertraagt en jij hem kan inhalen. Je ontkomt er gewoon niet aan om door politieblokkades heen te rammen als je verder wilt. Al deze botsingen veroorzaken veel schade bij zowel jouw wagen als die van de tegenstanders als bij de politieauto's die je ramt. Niemand komt er zonder kleurscheuren vanaf. Bij een botsing in het verkeer heb je best kans dat het autootje dat je geramd hebt met een salto wegvliegt. Als in A2 Racer 4 de weg versperd wordt door tegenstanders, auto's in het verkeer of politieauto's, kom je er altijd wel doorheen door ze opzij te rammen. In A2 Racer Goes USA ben je hopeloos verloren als je ziet dat de gehele weg versperd wordt zonder dat er zijwegen zijn. Dan kun je wel botsen, maar dat heeft gewoon als resultaat dat je tot stilstand komt. Je kunt niet verder. Je moet wachten tot de verkeersopstopping voorbij is. Als dit niet gebeurt, ben je gedwongen om de race te herstarten. In A2 Racer 4 denk ik altijd: "Haha, diegene ga ik rammen!". Bij A2 Racer Goes USA denk ik altijd: "Hopelijk ramt diegene mij niet, want dan kom ik weer tot stilstand terwijl de tegenstander ongestoord doorrijd". In A2 Racer Goes USA moet je gewoon bang zijn voor je tegenstanders en moet je uit hun buurt blijven. Daar heb ik een hekel aan. Ik ben juist zo gewend aan A2 Racer 4, waar je wel lekker kunt botsen.
Je merkt het niet wanneer je schademeter volloopt aangezien dat amper aan je auto te merken is. Je ziet hooguit een paar minideukjes en een brandende motorkap. Echter, als je een reparatiebonus oppikt, zijn die minideukjes en brandende motorkap weer helemaal verdwenen. Hoe onrealistisch wil je het hebben?
In A2 Racer 4 kun je ook reperatiebonussen oppikken zodat je niet total loss raakt, maar als je je eigen dak eraf geramd hebt, komt die de rest van de race niet meer terug, ongeacht hoeveel reperatiebonussen jij oppikt. Dat is veel beter. Dat is realistisch.
In A2 Racer 4 hebben alle auto's een unieke bestuurder en hebben bestuurders een eigen persoonlijkheid. In A2 Racer Goes USA hebben alle auto's ook verschillende bestuurders, maar die bestuurders hebben geen persoonlijkheid. Het zijn gewoon zombie-poppetjes die voor de LOL bij je auto staan. Ze geven één enkele opmerking als jij voor ze kiest, en dat is het dan wel. In A2 Racer 4 echter, proberen dergelijke personages de hele tijd met je te communiceren tijdens de race als je ze inhaalt, als zij jou inhalen of wanneer er een botsing plaatsvindt. Hierdoor kom je er al gauw achter wat voor types het zijn.
Je hebt geen supercop in A2 Racer Goes USA. Dat vind ik erg jammer.
Een leuk element van A2 Racer II en A2 Racer III was dat de politie jou waarschuwingen gaf en je arresteerde als ze je klemgereden hadden. Helaas heeft Davilex dit verwijderd bij A2 Racer 4, en bij A2 Racer Goes USA hebben ze dit niet teruggehaald. De politie kan jou met geen mogelijkheid arresteren in A2 Racer Goes USA. Ze zijn alleen vervelend doordat ze tegen je aanbotsen en de weg versperren. In A2 Racer 4 kon je nog wel gearresteerd worden door commissaris D.T. Harry als jouw tijd op was of wanneer hij jouw wagen total loss had geramd. De angst voor de politie die je hebt in A2 Racer II en A2 Racer III zijn helaas deels verdwenen in A2 Racer 4, maar in A2 Racer Goes USA is die angst al helemaal verdwenen, want daar kan de politie jou niks maken. Ze kunnen er hooguit voor zorgen dat jij opnieuw moet accelereren.
Als ik in A2 Racer 4 wat oppak, zie ik op het beeld wat ik heb opgepakt. Als ik bijvoorbeeld 100 euro oppak, zie ik dat op het beeld. In A2 Racer Goes USA als ik iets oppak, zie ik niet op het beeld wat ik heb opgepakt. Als ik geld oppak, zie ik niet hoeveel geld ik heb opgepakt. Dat vind ik ook erg jammer.
Wat A2 Racer 4 ook zo uniek maakte, is het feit dat enorm hoog kon stunten met je wagen. In A2 Racer Goes USA kan dit niet meer. De wielen van je auto komen nergens van de grond, en als het gebeurt, staan ze binnen 0,01 seconde weer alle vier op de grond. In A2 Racer 4 kan je auto over de kop gaan. In A2 Racer Goes USA kun je dat wel vergeten. In A2 Racer 4 kan je op je dak landen waardoor het dak van jouw auto op de grond staat en de wielen boven. In A2 Racer Goes USA kan je dat ook wel vergeten.
Een veelgebruikt kritiekpunt richting A2 Racer 4 zijn de onzichtbare muren. Je hebt dan zichtbare hekken, maar als je eroverheen probeert te stunten wordt je alsnog tegengehouden door onzichtbare muren. Ik ben het ermee eens dat dit een minpunt is van A2 Racer 4. Echter, je kon alsnog zo hoog stunten dat je zelfs over de onzichtbare muren heen kwam. In A2 Racer Goes USA gaat dit zeker niet meer. Je auto komt bijna nergens van de grond.
A2 Racer Goes USA is gewoon een rotspel. Alles wat de eerdere A2 Racer-spellen, met A2 Racer 4 in het bijzonder, zo uniek maakten, is gewoon volledig weg in A2 Racer Goes USA. Waar de eerdere A2 Racer-spellen nog iets speciaals hebben, is A2 Racer Goes USA gewoon een ordinair racespelletje.
Eigenlijk is A2 Racer Goes USA het niet waard om de titel "A2 Racer" te dragen. Daar is het spel gewoon te slecht voor. Ik beschouw het ook niet als een echt A2 Racer-spelletje. Bij het horen van de naam "A2 Racer", denk ik altijd aan de echte A2 Racer, namelijk de eerste A2 Racer waarin je nog echt over de A2 moet racen.
Je hebt geen supercop in A2 Racer Goes USA. Dat vind ik erg jammer.

Autobahn
geplaatst: 14 juni 2020, 11:24 uur
4 sterren, omdat ik dit als kind nog wel leuk vond, maar eigenlijk ging het hier bergafwaarts met de A2 racer spellen. Tot en met A2 racer 4 waren deze spellen toch wel erg leuk, maar dit spel is toch minder genietbaar op de een of andere manier.
geplaatst: 14 juni 2020, 11:33 uur
Autobahn schreef:
Dit kan je toch niet serieus 4 sterren geven? Wat geef je een echt goede game dan?
A2 Racer goes USA - Part 1 - Davilex Series - YouTube
Dit was 20 jaar geleden al kansloze troep. Heb deze versie nooit gespeeld, zie nu op Youtube beelden. Het lijkt compleet onspeelbaar.

Autobahn
geplaatst: 14 juni 2020, 11:50 uur
Manny Calavera schreef:
A2 Racer goes USA - Part 1 - Davilex Series - YouTube
Vriend, ik ben het volkomen met je eens dat dit een bar slechte game is.