menu

Severed (2016)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

PlayStation Vita / Apple iOS / Nintendo Wii U / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Action
single player

Ontwikkeld door DrinkBox
Uitgegeven door DrinkBox en Flyhigh Works

Kruip in de huid van Sasha, een krijger met slechts één arm. Volgt haar op een zoektocht naar haar vermiste familie. Daarbij neem je het op tegen allerlei vijanden. Bij een succesvol gevecht kun je ledematen van je vijanden amputeren en als upgrade gebruiken.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=cG5FyiK6Zm8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Grovonion
Ik ben dit even aan het spelen en kan me voorlopig niet wennen aan de gevechten, vooral als er 2 of meer tegenstanders opdagen. De gevechten gedragen zich een beetje als getimede puzzels, je moet precies weten hoe elke tegenstander zich gedraagt, en op het juiste moment toeslaan of verdedigen. Maar in de eerste dungeon ben ik al tig keren doodgegaan. Het rare is wel dat je direct weer verder kunt, net voor de vorige verloren battle. Als dat zo is lijkt de moeilijkheid wel redelijk laag.

avatar van Sinner
Grovonion schreef:
De gevechten gedragen zich een beetje als getimede puzzels, je moet precies weten hoe elke tegenstander zich gedraagt, en op het juiste moment toeslaan of verdedigen.


Ehm. Dat is toch zowat in ieder spel zo? Van fighter tot shooter, al van in de jaren '80 e.d - de aanvalspatronen van je tegenstander(s) herkennen en daarop inspelen is toch echt niets nieuws meer. Dit is dan weliswaar in een 3D jasje gegoten maar voor de rest toch echt wel knak hetzelfde als wat je al bijna 40 jaar speelt.

avatar van Grovonion
Sinner, heb je deze al gespeeld? Ik heb het misschien niet goed verwoord, maar je tegenstanders staan elk in hun eigen kwadrant, en je wisselt op knopdruk tegen wie je "swiped". Je ziet telkens slechts 1 tegenstander en je moet daardoor precies timen wanneer je weer terug van tegenstander verandert. Dat is toch iets anders dan bij de meeste fighters of shooters.

avatar van Sinner
Nope. Staat nog in de wishlist. Maar dan begrijp ik het inderdaad beter - als je voortdurend van 'scherm moet wisselen' (om het zo maar te zeggen) lijkt me dat inderdaad licht irritant. Dat staat dan toch weer een stuk af van fighters en shooters. En is mijn interesse weer wat minder (nou dat ik erop let zit dat ook in de trailer e.d maar viel me dat niet meteen op). Ik had verwacht dat het een beetje ala Punch-out of Rage of the Gladiator was - een scherm met eventueel meerdere vijanden.

avatar van Banjo
3,0
Wow dit lijkt me leuk..
Horror met hack and slash en dan in deze stijl...
Ik houd hem in de gaten..

avatar van Banjo
3,0
Is het zo dat je dit spel alleen op het kleine scherm kan spelen en niet op je tv?

avatar van Banjo
3,0
Guacamelee! (2013) - GamesMeter.nl werd bejubelt en hier kraait geen haan naar?


Nou laat mij maar even.. Severed is van de dezelfde makers (DrinkBox) die hierna bijna niks meer hebben uitgebracht!. Wat ik jammer vind.. want hun spellen hebben echt een eigenzinnige stijl, hier in moet je gangenstelsels (op een houterige manier) verkennen en dat werkt alleen via je gamepad en je styles wat in het begin erg wennen is (een soort click and point). Maar wat toch wel leuk en zeker uniek aanvoelt onderweg tik je wat potten kapot en open je schakelaars om veder te komen. En al snel ontmoet je vijanden die je kunt verslaan door ze als een zwaard te doden dus heen en weer gaan met je styles over het scherm er zit ook nog wat tactische elementen in zoals precies op het juiste moment een klauw raken om hem te verdoven. Dit klink al heel intensief en dat is het ook! na een uur spelen krijg ik al kramp. Hoe leuk en hoe uniek ik dit spel ook vind de bediening is te intensief.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:59 uur

geplaatst: vandaag om 17:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.