Final Fantasy VII Remake (2020)
Alternatieve titel: Final Fantasy VII Remake Intergrade
PlayStation 4 / PlayStation 5 / PC
Action / RPG
Ontwikkeld door Square Enix
Uitgegeven door Square Enix
In deze remake van Final Fantasy VII stap je wederom in de schoenen van ex-Soldier, Cloud Strife. Door een baantje aan te nemen voor rebellengroep Avalanche, om een Mako Reactor van het militair-industrieel bedrijf Shinra op te blazen, raakt hij meegesleurd in een veel groter complot, dat verbonden lijkt met zijn eigen verleden.
Inmiddels de FF VII remake aangekondigd. Zou dit de eerste remake zijn die vanaf scratch wordt gemaakt en alleen gebruik maakt van het verhaal? Of wordt er ook nog eens extra content toegevoegd? Ben benieuwd naar de gameplay. Zou deze ook ander battesysteem krijgen?
Dit is een instant-buy. Dat had ik niet gedaan bij een HD remake.
Heb persoonlijk het liefst een remake met wat extra's en tweaks hier en daar, wat verder trouw blijft aan het origineel. Misschien wel de meest veilige optie, maar gezien de sterke emoties die deze titel bij veel mensen oproept is daar is in dit geval niets mis mee.

Final Fantasy VII Remake will be broken up into episodes - destructoid.com
Jawel Rujar, er komt een echte officiele remake.

Final Fantasy VII Remake will be broken up into episodes - destructoid.com
Wat is de reden om het in delen te verkopen?
Vind het link het link wanneer ze om financiële redenen de game in delen gaan verkopen. Als de verkoop tegen gaat vallen dan kunnen ze ook besluiten om deze halverwege af te breken.
Bovendien zit ik ook niet te wachten om de game te moeten gaan onderbreken en vervolgens moet wachten op het volgende deel. Hoe lang duurt dat dan? 1 maand, 3 maanden half jaar?
En wat gaan ze vragen? full priced sowieso (6o euro), maar ik heb het idee dat er zomaar een opslag bijkomt wanneer ze het in delen gaan verkopen.
Volgens mij kunnen ze het beter op de mobiel uit brengen.
Final Fantasy 7 Director Explains Why It's Episodic - GameSpot
Ik hoop dat jullie Engels goed is.
Final Fantasy 7 Director Explains Why It's Episodic - GameSpot
M.a.w. het is technisch dus niet haalbaar om de game in één keer 1 op 1 over te zetten naar een HD remake versie, omdat de game daar veel te groot voor is?
Vind ik wel vreemd, maar goed ik ben ook absoluut geen expert.
M.a.w. het is technisch dus niet haalbaar om de game 1 op 1 over te zetten naar een HD versie, omdat de game daar veel te groot voor is.
Jaa-ja... Ik zie het als een makkelijk excuus.. Ik blijf inderdaad bij de geldkwestie als voornaamste reden. Maar dat zullen ze nooit openlijk toegeven.
Met de geldkwestie doel ik niet op de productiekosten, maar op de omzet. Maar ik ben vooral blij dat deze remake er nu eindelijk gaat komen! Wel of geen losse episodes, deze game (remake) MOET ik hebben!

Wordt dus PS4 timed exclusive. Volgens Amazon 29 december 2017.
Episodic zou wel echt een bummer zijn, killed veel van de feel...
De eerstkomende jaren hoeven we geen release te verwachten.

Release in the next 3 years or so
Daar lag ik toch echt even dubbel van. Dus ... in het kort wil dit zeggen - nadat de PS3 al geen nieuwe Kingdom Hearts heeft gekregen zit de kans er ook in dat de PS4 overgeslagen wordt? Want in 2020 of 2021 of zo zie ik toch echt wel weer een nieuwe generatie in de rekken liggen. En 'or so' klinkt bijzonder vaag...
De Final Fantasy remake maal ik niet zoveel om, maar Kingdom Hearts vind ik toch jammerlijk...
Edit: DEZE Final Fantasy remake maal ik niet zoveel om. Final Fantasy XII zou ik graag nog eens een kans geven in een HD update.

De nieuwe teaser
Is er verder helemaal niemand die de demo gedownload heeft? Niet zo heel erg veel interesse dan?
Zag in m'n PS app dat zowel Winkelwagentje als Squall Lionheart m heeft (gespeeld)

Ik pik hem op zodra de volledige game beschikbaar is.

Demo inmiddels twee keer doorlopen op normal en classic (die overigens nauwelijks van elkaar verschilden) en ben een beetje mixed... Enerzijds mega impressed door deze heerlijke nostalgia trip (vooral door de sublieme soundtrack), anderzijds wat teleurgesteld door de (leuke maar weinig tactische) gameplay en wel erg actiony setpiece structuur. Daarom erg benieuwd naar hoe de non-battle sequenties vorm gaan krijgen...
En een eerste minor fan gripe: De classic C'mon newcomer, follow me! hadden ze niet moeten veranderen in het meer accurate, maar mindere, Get down here, merc!.
Voor de rest is het behoorlijk genieten geblazen eigenlijk en heb ik de hele tijd met een grijns zitten gamen. Het is wel echt precies die rose-tinted hoe-ik-het-me-herinner versie geworden. Daardoor voelt 'ie iets te blockbustery wellicht, maar toch mega zin in de ride...

Dus misschien dit weekend al starten!
Sowieso is de vernieuwing van het vechtsysteem voor mij een beetje een pijnpunt geweest in de reeks. Na deel X ging het best wel bergaf. Ook al wil ik deel XII wel eens opnieuw een kans geven in zijn geremasterde versie. En vroeg of laat XV ook eens op mijn gemak spelen. Ik blijf toch gewoon een fan van het klassieke turnbased systeem uit de topjaren van de reeks.
Grafisch ziet het er bijzonder mooi uit, maar ik ben erg benieuw hoe mensen die het origineel hebben gespeeld dit spel zullen ervaren.