Final Fantasy VII Remake (2020)

Alternatieve titel: Final Fantasy VII Remake Intergrade

PlayStation 4 / PlayStation 5 / PC
Action / RPG

Ontwikkeld door Square Enix
Uitgegeven door Square Enix

In deze remake van Final Fantasy VII stap je wederom in de schoenen van ex-Soldier, Cloud Strife. Door een baantje aan te nemen voor rebellengroep Avalanche, om een Mako Reactor van het militair-industrieel bedrijf Shinra op te blazen, raakt hij meegesleurd in een veel groter complot, dat verbonden lijkt met zijn eigen verleden.

geplaatst:
Okay, ik ben hooked. De game oogde wat kiddy in het begin maar dat veranderd naarmate de game vordert, en dat zonder het sprookjesachtige te verliezen. Heel nice!

Ik ga meer final fantasy spelen denk ik. Ik ben ook heel benieuwd naar de nieuwere, next gen versies.

Daar gaat mijn tijd!

Ik heb het origineel nooit gespeeld, alleen een YouTube gamemovie van gezien, maar alsnog was het een feest van herkenning. Deze remake neemt uitgebreid de tijd om de eerste 5 uur van het origineel om te toveren naar een volledige game van 25-30 uur. En dat gaat verassend goed. Alleen het middenstuk voelt echt net zo verschrikkelijk traag aan als het begin van God of War of The Last of Us Part II. Wandelen, wandelen, wandelen, cutscene na cutscene. Dat gedeelte is eigenlijk mijn enige kritiek op de game. Het is soms net een tikkeltje te veel filler, maar voor de rest was het vooral een hele mooie uitdieping van het verhaal, de setting en de karakters.

De game ziet er verder prachtig uit. Dat is altijd een genot. Het vechtsysteem is eindelijk echt realtime geworden, met een soort semi slowmotion mode om spells etc. te activeren. Wat mij betreft echt het beste vechtsysteem van alle Final Fantasy's die ik tot nu toe gespeeld heb.

Sequi schreef:

Ik speel nu richting het einde maar dat vind ik eigenlijk meer maar duren en duren dan het begin. klaar? Nee nog een boss battle. En nog één. Oh nog eentje. En nog een stuk op een motorfiets. Het mag wel een keer klaar zijn nu

drezic schreef:

Ik snap je punt, maar dat is toch ook wel inherent aan Final Fantasy. Ik kan me daar dus niet zo aan storen. Deze serie is ook één van de weinige waarbij ik op het einde van elk deel toch nog even moet googlen wat er nou in hemelsnaam precies is gebeurd haha.

Sequi schreef:

Ja, klopt, dat zal ook. Het deed ook weinig af de game. Het vliegt qua verhaal erg geen en weer en ze laten bewust een boel onverklaard. Ook dat zal wel bij FF horen.

avatar van drezic
Ik ben er doorheen! Ik kan eigenlijk weinig anders zeggen dan dat dit een AAA game is, en dat merk je aan alles. Je kunt dingen opmerken maar dat zijn meer keuzes van de makers dan dat de game niet goed is. Het staat als een huis en ik heb er zowaar echt van genoten. Ze zetten een hele bijzondere wereld neer. Ik kan me goed voorstellen als je het origineel hebt gespeeld dat het een feest van herkenning is.

Rebirth is al binnen. Daar gaat mijn tijd

drezic schreef:
Rebirth is al binnen. Daar gaat mijn tijd
Makkelijk dubbel zoveel tijd als bij deze!!!

Grovonion schreef:
Makkelijk dubbel zoveel tijd als bij deze!!!

Ik ben de proloog door en liep de wereld voor het eerst binnen en had het gelijk door. My goodness!