Cyberpunk 2077 (2020)
PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia
Shooter / RPG
Ontwikkeld door CD Projekt
Uitgegeven door CD Projekt, Warner Bros. en Bandai Namco
Gebaseerd op de pen en papier RPG, Cyberpunk 2020. In een dystopische toekomst is de mensheid verworden tot speelbal van de megacorporaties. Na de ineenstorting van de wereldeconomie kon Amerika enkel blijven bestaan door de interventie van privélegers en politiemachten van de grote bedrijven. Hierdoor zijn zij uitgegroeid tot de nieuwe machthebbers van de wereld en zijn de steden veranderd in streng bewaakte en gecontroleerde Arcologieën. Night City is een van deze megasteden, waar de grens tussen technologie en menselijkheid steeds verder vervaagt.
drezic Ik had de afgelopen 2 weken heel veel extra vrije tijd en wat denk je? Ik heb sinds vandaag de platinum trophy. Maaarrrr hoewel er volop goeds te zeggen valt over deze game blijf ik teleurgesteld in een paar essentiële zaken. Ik twijfel tussen een 3,5 en een 4. Vanavond een review, is kijken of dat helpt met het bepalen van mijn cijfer
Dat gevoel heb ik ook idd. Ik ben nog lekker met een zooi sidemissions bezig voor ik aan de laatste main begin. Ik vind de main story wel kort, overigens.
De gameplay an sich is niet echt vernieuwend, maar alles werkt gewoon zoals het moet werken (na wat gerommel met de sensitiviteit). Je blijft doorspelen door de atmosfeer, de verticaliteit van de stad, het verhaal en de vele toffe side missions.
Ik heb de game 100% geklaard en ik heb mij geen seconde verveeld. Ik vind het echt supertof gewoon. Misschien ook omdat ik met lage verwachtingen begon, maar deze game heeft mij toch wel omver geblazen.
Het enige jammere is dat de main story best kort is, maar ik heb heb mij tientallen uren vermaakt met de rest dus daar werden goede zaken gedaan.
...en te bedenken dat er na 3 jaar dan toch nog eindelijk DLC volgt in de vorm van The Phantom Liberty. Met Idris Elba. Helaas...enkel voor current gens. Dus val ik uit de boot. Klein beetje lullig - ik was namelijk hierop aan het wachten voor een nieuwe playthrough. Dat zal dus wellicht wat naar achter worden geschoven tot of een nieuwe PC of de eventuele aanschaf van een huidigere console. (nog altijd totaal geen interesse in dat laatste echter vanwege mijn backlog en op til staande titels en aankopen of herspeelbeurten).
Opzich beter dat ze de ps4/xbox one versies achterwege laten na alles wat er is gebeurd. Het is sowieso tijd om die generatie te laten voor wat het is. Het chiptekort is grotendeels opgelost, dus wat mij betreft gewoon de volle focus op deze generatie zodat de games de volle potentie kunnen gaan benutten.
Ik kijk overigens ook erg uit naar de DLC.
Het is sowieso tijd om die generatie te laten voor wat het is.
Oh op zich ben ik het daar mee eens. Ik vind het jammer dat ik de DLC niet kan spelen, maar het is ook geen ramp. Na meer dan 2 jaar mag men wel langzaam de last gen uitfaseren. Er staat daar nog voldoende voor op de planning en ik ben blij dat ik nog een Diablo 4 en Street Fighter 6 kan spelen erop bijvoorbeeld, maar uiteindelijk wordt het echt wel tijd om de mogelijkheden van de nieuwe generatie volledig te gaan benutten. (ik zie bvb een Marvel's Midnight Suns ook niet echt meer verschijnen. Ook al stast hij nog wel op de planning. Maar vanwege al 5 maanden na release huidige generatie totaal geen nieuws of datum voor de last gen port krijg ik het gevoel dat het gewoon niet echt meer gaat gebeuren).
Besides...er zijn nog genoeg games te spelen en op mijn wishlist en backlog om een eeuwigheid mee door te brengen.
Ik zou ook maar wat blij zijn als er eindelijk geen games meer voor de PS4 uitkomen. Nu verschuift de grens voor mijn full-set steeds sneller, bijna zo snel als het uitdijende heelal.
Precies. Tijd om de Xbox One en PS4 periode af te sluiten voor nieuwe games. Kan de focus eens na 2,5-3 jaar eindelijk op de current gen consoles waardoor je er nog veel meer uit kunt halen. Zo gaat dit gewoon in de gamewereld. Door leveringsproblemen en corona hebben we jammer genoeg 2 jaar verspild met de oude consoles. Zijn overigens nog prima consoles, maar je moet niet meer wensen dat daar nieuwe games op verschijnen.
Ik ben heel benieuwd naar Phantom Liberty. Ik heb het idee dat CDPR, hoewel ik ze niet heel hoog heb zitten, de dlc aardig onder de radar houdt om de verwachting laag te houden en vervolgens deze enorm te overtreffen. Slim, en wellicht de enige manier om de franchise levend te houden.
We wachten af!
Alweer tijdje geleden het nieuws over patch 1.7. Hopelijk wordt dat snel uitgerold. Wil na 3 jaar toch echt eindelijk eens aan dit spel beginnen.
Als je op next gen of Pc speelt: doen. Ik was de grootste criticaster (ps4) maar na een tijd wachten en in het bezit van een ps5 ben ik er wel van gaan houden.
Ja ik sta echt al paar maanden te popelen om het te spelen. Sinds februari kijk ik wekelijks of de patch al is uitgerold. Ik geef het tot einde van deze maand, als er dan geen nieuws is begin ik er gewoon aan:) sowieso trouwens next gen (ps5) anders zou ik het niet eens overwegen haha.
Ik zou er nu al aan beginnen. Ik was echt zo teleurgesteld na de release dat ik echt een hekel had aan de game; na het spelen op next gen een paar jaar later (na een x aantal updates) ben ik dat absoluut niet meer. Sterker nog, ik heb de game twee keer uitgespeeld met alle side mission erbij. Het is prima te spelen nu.
Weet je, ik heb zolang gewacht en deze veranderingen lijken dusdanig groot dat het 4 maanden wachten wel waard is:)
Phantom Liberty verandert ook kernaspecten van basisgame Cyberpunk 2077 - Gaming - Nieuws - Tweakers
Ik heb 'm een tijd geleden geprobeerd, maar kwam er totaal niet in. De gunplay lag mij niet op de een of andere manier.
Dat had ik ook. Een paar jaar later beviel het veel en veel beter.
The Witcher 3 is nooit mijn game geweest; ik heb de enorme hype daaromheen nooit helemaal begrepen. Cyberpunk is wel langzaam een favoriet aan het worden. En dat terwijl ik, omdat ik deze in eerst instantie op de dag van release op een oude PS4 speelde, echt een hekel had aan deze game.
Ja, gelijk heb je. Ik ga hem, denk ik, ook maar even helemaal opnieuw spelen en daarna de uitbreiding. Ik kijk er wel naar uit!
Van de week bij een goede vriend van mij de Ps5 upgrade kunnen aanschouwen inclusief alle patches. Ziet er toch zeer interessant uit nu. Heb vandaag de Ps4 versie maar aangeschaft voor 20 piek.
Oei. Dat moet een teleurstelling zijn. Beide versies zijn niet te vergelijken.
Nee hoor de Ps5 upgrade kun je gratis downloaden als je de Ps4 disk hebt. Draait hartstikke prima, ben 3 uurtjes onderweg dus de game moet zich nog een beetje openen voor mij maar binnenkort ga ik er eens goed mee aan de slag.
Het lijkt wel hét moment om deze game weer eens op te pakken. Ik lees online lovende verhalen over de langverwachte 2.0-update en de aanstaande DLC (wat bijna een stand alone game genoemd kan worden) Phantom Liberty.
Absoluut!
Iemand al 2.0 gespeeld?
Het cijfer hier wordt nogal vertroebeld door de ps4 versie. Eigenlijk zou deze moeten worden verwijderd om een echt beeld te krijgen; het gemiddelde op de next-gen consoles is 4+.
maar ik moet ze meegeven dat ze hebben volgehouden om de game af te maken. 3 jaar lang en voor gratis. Ze hadden het geld al binnen dus dat verdient wel een compliment.
Ofwel ze hadden de game jaren later moeten uitbrengen om het beloofde product daadwerkelijke te kunnen leveren. Gratis updates die ze nu doen zijn leuk, maar ze moesten wel wilde ze nog iets van hun reputatie behouden. Ze hebben dingen beloofd en niet waargemaakt, daar hebben ze terecht kritiek op gekregen. Dat het zoveel jaar na dato eindelijk een goed spel is, of zelfs een must play is gewoon te laat. Dat had het bij release moeten zijn.