menu

Cyberpunk 2077 (2020)

mijn stem
3,32 (33)
33 stemmen

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia
Shooter / RPG
single player

Ontwikkeld door CD Projekt
Uitgegeven door CD Projekt, Warner Bros. en Bandai Namco

Gebaseerd op de pen en papier RPG, Cyberpunk 2020. In een dystopische toekomst is de mensheid verworden tot speelbal van de megacorporaties. Na de ineenstorting van de wereldeconomie kon Amerika enkel blijven bestaan door de interventie van privélegers en politiemachten van de grote bedrijven. Hierdoor zijn zij uitgegroeid tot de nieuwe machthebbers van de wereld en zijn de steden veranderd in streng bewaakte en gecontroleerde Arcologieën. Night City is een van deze megasteden, waar de grens tussen technologie en menselijkheid steeds verder vervaagt.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=rViiAA3qs50

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van legian
Sinner schreef:
[user=2339] Dat is net alsof je er een drama van maakt iedere keer als je van de de ene controller naar de ander overstapt (Switch naar Xbox bvb. Want Nintendo heeft bevestigen altijd op 'links' (a) (b xbox) ipv 'onder' (b)' (a xbox)).

Oh man je wilt niet weten hoe vervelend dat is. Zelfs als ik al een langere tijd weer op de Switch zit te gamen blijf ik die knoppen verkeerd intikken. Super frustrerend.

Mee eens dat het geen super groot probleem is, voor mij in ieder geval dan. Maar in deze tijd waar games steeds verder gaan op het gebied van toegankelijkheid vindt ik het eigenlijk wel schandalig als je niet zelf knoppen kan omgooien. Een basis feature om games toegankelijker te maken wat mij betreft. Net zoals dat er mogelijkheden in moeten zitten voor mensen met kleurenblindheid. Of een hold/click optie in plaats van button mashen, of dat quick-time events automatisch moeten kunnen, of een story only mode. En zo zijn er nog wel veel meer te bedenken.

Niet dat ik er vaak gebruik van maak trouwens. Maar ben er voorstander van dat je games gewoon toegankelijker moet maken voor het groeiende publiek. En tegenwoordig heb je er ook gewoon geen excuus meer voor om het niet te doen. Er worden prijzen gegeven voor de game die daar het meest in doet En er zijn legio indie games die meer opties bieden dan veel grote studios kunnen.

avatar van JacoBaco
4,0
Sinner Yep, het is een Open World / Action RPG en je kijkt en beweegt zoals in een First Person game. En dan wil ik het heel graag kunnen spelen zoals ik het gewend ben. R3 bukken en rondje melee. Dus als ontwikkelaar is het de taak om de gamer een comfortabele game ervaring te bieden. Dat is niet mijn taak, want ik betaal voor het product. En in alle games (die ik gespeeld heb) waarin ik kijk en beweeg zoals in een First Person game kunnen de controls aangepast worden. Het is en blijft best wel triest dat het niet veranderd kan worden.

Maar ik zal het alsnog even nuanceren. Puur vanuit principe is het triest, maar die principes gooi ik opzij, want ik ga de game spelen. Ik heb nergens gezegd dat ik de game niet ga spelen. Dus imo zou jouw commentaar terecht zijn als ik de game niet ging spelen vanwege het niet kunnen aanpassen van de controls. Ik begrijp daarom niet zo goed waarom vooral jij er zo'n ophef over maakt.

avatar van Manny Calavera
Sinner schreef:
(quote)


Inderdaad triest. Doch niet zozeer voor de game. Want bij hoeveel Open World games kan je dit wel? Je kan vaak hooguit kiezen tussen een Control Scheme of 2-3. Maar het volledig aanpassen van je control scheme in een game als Cyberpunk? GTA? The Witcher? Skyrim? Red Dead Redemption? The Last of Us? Uncharted? En ga zo maar door? Dan vind ik het eerder triest dat iemand zich niet even de tijd neemt om in 20 minuutjes even de controls onder de knie te krijgen (die overigens niet eens zo veel verschillen van legio voorbeelden in degelijke genres). Dit vind ik ook weer zo een typische 'God het is 2022-23! De game/situatie past zich niet ONMIDDELIJK AAN MIJ AAN situatie!' situatie. Best wel triest. Inderdaad.


Reageer je niet een beetje overdreven? Lijkt wel of je kritiek op deze game persoonlijk aantrekt, omdat de hele wereld over Cyberpunk heen is gevallen...

avatar van Manny Calavera
JacoBaco schreef:
Sinner Ik heb inmiddels 3000 uur in Warzone zitten.
Jezus.

Dat zijn gewoon 125 dagen non-stop Warzone spelen. En dat bij een game die net een 2,5 jaar oud is...

Ik heb het een uurtje geprobeerd destijds maar vond er weinig aan Zo zie je maar hoe smaak kan verschillen.

avatar van drezic
4,5
Sinner schreef:
JacoBaco maar daar zit dan ook het probleem imo. Jij gaat erin met de ingesteldheid dat het een FPS is. Dat is het niet. Het is geen Warzone. Geen Battlefield. Het is een Open World game / Action RPG.

En dat je dan gaat klagen over het feit dat je moet omschakelen tussen twee hele knoppen? Nou ja - ik snap dat het 2 minuten wennen is. Maar triest? Dat is net alsof je er een drama van maakt iedere keer als je van de de ene controller naar de ander overstapt (Switch naar Xbox bvb. Want Nintendo heeft bevestigen altijd op 'links' (a) (b xbox) ipv 'onder' (b)' (a xbox)).

In mijn ogen een minimaal probleem. Dat ze de keuze hadden kunnen geven tussen 2 of 3 schemes was leuk geweest (na uitspelen niet meer opgehad dus geen idee meer of die er is. Tweede run komt er wel eens aan nu de updates zowat volledig zijn) maar of dit nou echt zo een probleem is? Althans niet in mijn beleving.


Rustaaaaagh.

avatar van drezic
4,5
JacoBaco schreef:
Ik ben er nu voor het eerst aan begonnen op de PS5 en ik vind het niet echt lekker spelen. En je kan niet eens de knoppen op je controller veranderen! Dat is toch wel triest. Maar ja, het ziet er leuk uit en minimale bugs.


Ik probeer heel open minded te zijn en omdat het wel mijn genre is mij in te stellen op 'een mindere game dat wel in je straatje past kan nog steeds tof zijn'.
Maar dat blijft lastig. De eerste shootout vind ik gelijk al heel onnatuurlijk aanvoelen; de AI reageert heel vreemd en ouderwets naar mijn gevoel. De graphics zijn tof,maar toch, ik kom net van Horizon TFW en tja... dat is toch echt wel een leveltje beter hoor.

We spelen gewoon nog even door. Ik hoop dat ik er ergens toch van ga genieten.

Edit: ze kennen bij CDPR ook niet het principe van less is more. Er is vooral qua wapens zoveel keus dat ik gewoon geen keus maak. Niet handig.

avatar van JacoBaco
4,0
drezic Toevallig heb ik Horizon TFW ook recent afgerond.

Ja ik had precies hetzelfde tijdens de eerste shootout. En ik pas graag de sensitiviteit aan van horizontale en verticale aim down sight. Dat lijkt te kunnen, maar ik doe wellicht iets niet goed, want ik merk geen verschil.

Ik ga de game sowieso uitspelen, want het sfeertje is pakkend. En tja, ik het zie het allemaal wel.

avatar van Sinner
4,0
Manny Calavera schreef:
Reageer je niet een beetje overdreven? Lijkt wel of je kritiek op deze game persoonlijk aantrekt, omdat de hele wereld over Cyberpunk heen is gevallen...


Nee hoor. Ik belicht gewoon een punt waarvan ik vind dat het een beetje onzin is. Of dat nou hier de controle is of bij een game als Red Dead Redemption 2 met betrekking tot bvb het paardrijden (dat ik nou ook al regelmatig heb aangehaald, weliswaar niet hier. Denk ik?). Wen even aan de manier van besturen en het 'probleem', voor zover het er is, is opgelost.

Ik vind ook niet dat ik er 'ophef' om maak. Ik spreek niet persoonlijk Jaco aan. Wel een mentaliteit die ik met regelmaat tegenkom bij diverse mensen in het algemeen, en vaak net wat extremer dan zijn post. 'Goh. Ik vind dat knopje A en B anders hadden moeten zitten - laat maar. Hier ga ik niet mee verder'. Van mij mag hij gerust het spel spelen zoals hij wil, of laten liggen. Alleen viel me net even dat argument op. En is het iets wat ik de laatste weken vaker heb gehoord.

Ik kan me het meest vinden in zoals legian het ook aangeeft. Slaagt de developer erin om iets wel toegankelijker te maken is dat prima - maar over het algemeen vind ik dit persoonlijk toch wel een heel klein probleem. Om verschillende games met verschillende control schemes onder de knie te krijgen. Dat hoort voor mij ook deels bij gamen. En misschien zelfs bij de uitdaging zelf? Ongeacht om welk spel op welke console het gaat. Het is gewoon een kleine discussie, en geen grote ophef in mijn ogen.

avatar van drezic
4,5
JacoBaco schreef:
drezic Toevallig heb ik Horizon TFW ook recent afgerond.

Ja ik had precies hetzelfde tijdens de eerste shootout. En ik pas graag de sensitiviteit aan van horizontale en verticale aim down sight. Dat lijkt te kunnen, maar ik doe wellicht iets niet goed, want ik merk geen verschil.

Ik ga de game sowieso uitspelen, want het sfeertje is pakkend. En tja, ik het zie het allemaal wel.


Man, ik doe echt mn best maar in de eerste paar minuten in Night City lach ik me al de ballen uit de broek om die domme NPC's. Ze lopen bizar onnatuurlijk, moonwalking en houterig draaien zoals dat vroeger was op een playstation 2, ze reageren heel raar; soms slaan ze ineens op de vlucht en rennen ze alle kanten op en binnen no time lopen ze dwars door elkaar heen. Er staat ook iemand met de muur te boksen, een vrouw loopt constant in een kleine cirkel en één gast is aan het bankdrukken maar hoe lang je ook blijft staan hij houdt niet op. Het is gewoon een veredelde animatie. Het is tegelijkertijd hilarisch en triest. Op de ps4 speelde ik Red dead redemption 2; dat was lichtjaren verder dan deze zooi. Ik moet zo mijn best doen verder te spelen en me niet af te laten leiden.

Ik zie mensen op internet zeggen dat de game sterk verbeterd is; dat zal maar het rammelt ook nog steeds aan alle kanten, en dat 2 jaar na de launch. Ben ik nou zo kritisch?

avatar van Grovonion
drezic schreef:

Man, ik doe echt mn best maar in de eerste paar minuten in Night City lach ik me al de ballen uit de broek om die domme NPC's.

Ik zie mensen op internet zeggen dat de game sterk verbeterd is; dat zal maar het rammelt ook nog steeds aan alle kanten, en dat 2 jaar na de launch. Ben ik nou zo kritisch?
Kritisch zijn mag natuurlijk, maar dat je na de eerste paar minuten of laten we zeggen uren gameplay al staat te pronken met een score van 0,5* lijkt me toch weer naar internet-hysterie te rieken. Ik heb het een uur of 6 gespeeld, ik had ook kritiekpunten, maar om nu direct 0.5* te geven vind ik te weinig genuanceerd. Ik ga het zelf weer oppakken en uitspelen en dan een score geven. Maar 0.5* voor iets dat je bereidt bent te spelen vind ik persoonlijk belachelijk. Net zoals die kudde op moviemeter en musicmeter die stapels en stapels films en albums 0.5* geven. Als je het medium zo haat, waarom besteed je er dan zo veel tijd mee?

avatar van Manny Calavera
Grovonion schreef:
(quote)
Kritisch zijn mag natuurlijk, maar dat je na de eerste paar minuten of laten we zeggen uren gameplay al staat te pronken met een score van 0,5* lijkt me toch weer naar internet-hysterie te rieken. Ik heb het een uur of 6 gespeeld, ik had ook kritiekpunten, maar om nu direct 0.5* te geven vind ik te weinig genuanceerd. Ik ga het zelf weer oppakken en uitspelen en dan een score geven. Maar 0.5* voor iets dat je bereidt bent te spelen vind ik persoonlijk belachelijk. Net zoals die kudde op moviemeter en musicmeter die stapels en stapels films en albums 0.5* geven. Als je het medium zo haat, waarom besteed je er dan zo veel tijd mee?


Als het een onspeelbaar product is zoals het destijds was op alle consoles dan is een 0,5 heel terecht. Was een van de grootste schandes uit de gamesindustrie ooit hoe dit is gereleased destijds.

avatar van Sinner
4,0
drezic schreef:
Ben ik nou zo kritisch?


Goh Galileo Galilei, als je er dan toch naar vraagt? Je bent niet zozeer iemand die 'kritisch' is, maar eerder in extremen vervalt. Zie ook ondermeer The Witcher 3 (waar deze reactie me dus deed aan denken) en een statement als (kort door de bocht) 'Ik heb nou een PS5, nou kan ik amper nog iets uit de PS4 periode spelen of zien, laat staan uit die van de PS3!'. Maar dat is obviously je goed recht op een forum. Niemand die je daarvan zal weerhouden. Moet je er alleen niet van opkijken als er anderen zijn die dat een bizarre houding vinden of je niet heel serieus nemen.

avatar van drezic
4,5
Sinner schreef:
(quote)


Goh Galileo Galilei, als je er dan toch naar vraagt? Je bent niet zozeer iemand die 'kritisch' is, maar eerder in extremen vervalt. Zie ook ondermeer The Witcher 3 (waar deze reactie me dus deed aan denken) en een statement als (kort door de bocht) 'Ik heb nou een PS5, nou kan ik amper nog iets uit de PS4 periode spelen of zien, laat staan uit die van de PS3!'. Maar dat is obviously je goed recht op een forum. Niemand die je daarvan zal weerhouden. Moet je er alleen niet van opkijken als er anderen zijn die dat een bizarre houding vinden of je niet heel serieus nemen.


Wauw. Trek even een paar quotes uit hun verband. Ik ben ook een retrogamer, just so you know, dus dat heb je niet goed begrepen. Dude!

The Witcher 3 vind ik nog steeds the most overrated game ever. Ik snap het geen moment. Leuke game, maar niet meer dan dat, hooguit 4 sterren op een goede dag. Daarbij zit het leuke vooral in de characters en het verhaal en dat alles is gebaseerd op een boek. De wereld leeft niet, de graphics zijn average het glitched regelmatig. De missies zijn copy paste, originaliteit is ver te zoeken, het lootsysteem faalt gigantisch. Het is eigenlijk geen wonder dat Cyberpunk zo'n gedrocht is geworden. Ik wil het graag leuk vinden. Dus ik speel nog even door.

En voor de referentie een link naar mijn grootste ergernis: de NPC's. Er zijn enorm veel video's maar deze dekt de lading. De video is twee jaar oud maar dit is nog steeds exact hetzelfde. Ongelooflijk.

https://youtu.be/hjntgOWYb1M

avatar van JacoBaco
4,0
Sinner Ik moet dan toch even zeggen dat ik je weerwoord tegen mij erg zwak vindt. Maar je mag het alsnog beter proberen.

1. Voor een AAA game uit 2020 mag je echt wel verwachten dat er controls aanpassen beschikbaar is. Waarom vind jij van niet? Omdat er dus heel veel games zijn waarbij het niet kan? Dus gaf ik daarna aan, ik doel op First Person games.

En zo bijzonder revolutionair is het dus niet. Je kan tig dingen aanpassen in het spel. Zelfs m'n lul kan ik vergroten. Maar niet iets simpels zoals rondje omwisselen met R3.

2. Het is een principe dingetje, maar ik speel de game alsnog. En jij gaat games opnoemen waarbij het allemaal niet kan. Ja dus? Dat zijn geen First Person games. Alle First Person games die ik gespeeld heb hebben deze optie.

En inmiddels is het een doorsnee optie in First Person games. Het is zelfs zo dat er al een flink tijdje een vaste standaard is voor First Person games wat de controls betreft. Bijvoorbeeld dat R2 altijd schieten is. Etc. Etc. Dus ze doen al hun best om het de gamer zo comfortabel mogelijk te maken. Ze weten dat het gevoelig ligt bij First Person games. Omdat games zoals Battlefield, Call of Duty enz enz enorm populair zijn. Offline en online

avatar van drezic
4,5
Grovonion schreef:
(quote)
Kritisch zijn mag natuurlijk, maar dat je na de eerste paar minuten of laten we zeggen uren gameplay al staat te pronken met een score van 0,5* lijkt me toch weer naar internet-hysterie te rieken. Ik heb het een uur of 6 gespeeld, ik had ook kritiekpunten, maar om nu direct 0.5* te geven vind ik te weinig genuanceerd. Ik ga het zelf weer oppakken en uitspelen en dan een score geven. Maar 0.5* voor iets dat je bereidt bent te spelen vind ik persoonlijk belachelijk. Net zoals die kudde op moviemeter en musicmeter die stapels en stapels films en albums 0.5* geven. Als je het medium zo haat, waarom besteed je er dan zo veel tijd mee?


Dit is de tweede keer dat ik het speel. Dat cijfer is nog van mijn vorige ervaring. Daar zit ook mijn afschuw jegens de leugenachtigheid van CdpR bij in omdat ik de game gepreordered had voor een base PS4...

avatar van Sinner
4,0
drezic schreef:
dus dat heb je niet goed begrepen. Dude!


Of je spreekt jezelf gewoon tegen. En plaatst met regelmaat een hoop overdrijvingen. Je vroeg of je 'te kritisch' bent. Ik ruk niets uit zijn verband. Ik geef je enkel een observatie naar aanleiding van andere, soortgelijke posts en meningen. Je vroeg, je kreeg antwoord. Dude. Het gaat hier niet over een spel maar over de manier waarop je je eigen mening of kritiek uit.

Maar goed. Ik zie dat je alvast begint met video's te plaatsen over een spel - dat dus niet echt ertoe doet. Ik geef je enkel een antwoord op de vraag op 'ben ik te kritisch' en haal enkele voorbeeld posts aan. Dus niet over 'Wat vind Drezic van de Witcher' of 'Wat vind Drezic van Cyberpunk'. Dat mag je helemaal zelf weten.

avatar van Sinner
4,0
JacoBaco schreef:
Sinner Ik moet dan toch even zeggen dat ik je weerwoord tegen mij erg zwak vindt.


Ik heb je verder ook geen weerwoord gegeven. Ik heb twee posts gemaakt waar ik vrij duidelijk in aangeef wat ik denk, en tevens aangeef dat ik het eens ben met hoe Legian het verwoord. Ik ga het dus ook niet 'beter proberen' want je herhaalt nu toch wel in den treure al voor de derde of vierde keer dezelfde post. Je mag van mij gewoon nog eens mijn antwoorden doorlezen, het antwoord dat ik gaf aan Ajax&Litmanen en daar doe je het maar mee. Zo nodig een keer of drie - vier. Vind je het treurig of zwak dan is dat ook prima.

avatar van drezic
4,5
Sinner schreef:
(quote)


Of je spreekt jezelf gewoon tegen. En plaatst met regelmaat een hoop overdrijvingen. Je vroeg of je 'te kritisch' bent. Ik ruk niets uit zijn verband. Ik geef je enkel een observatie naar aanleiding van andere, soortgelijke posts en meningen. Je vroeg, je kreeg antwoord. Dude. Het gaat hier niet over een spel maar over de manier waarop je je eigen mening of kritiek uit.

Maar goed. Ik zie dat je alvast begint met video's te plaatsen over een spel - dat dus niet echt ertoe doet. Ik geef je enkel een antwoord op de vraag op 'ben ik te kritisch' en haal enkele voorbeeld posts aan. Dus niet over 'Wat vind Drezic van de Witcher' of 'Wat vind Drezic van Cyberpunk'. Dat mag je helemaal zelf weten.


Je komt vrij onzeker over en lijkt te denken dat iedereen het op je gemunt heeft. Geen idee waar je frustratie vandaan komt maar ik hoop dat je er uit komt!

♥️

avatar van JacoBaco
4,0
Sinner Ja dat is zwak van je. Ik gaf een genuanceerde tegenreactie en daar reageer je niet op. Maar daarna ga jij jezelf zitten herhalen via Ajax&Litmanen. Ik herhaal mezelf om alsnog een reactie uit te lokken. Maar goed dat ik het weet. Met jou een discussie is dus zinloos, want je negeerd nieuwe tegenargumenten en vervolgens ga je via een ander jezelf zitten herhalen. Een discussie moet ook zeker niet eindeloos duren. Echter, dat was nog lang niet het geval.

Maar joh, als dit jouw manier van discussieren is.

avatar van Manny Calavera
Je toon in de discussie is echt heel matig, Sinner.

avatar van Sinner
4,0
Ik heb mijn meningen toch al anderhalve dag geleden gegeven? Daar was de discussie verder ook wel mee gesloten, tenzij er echt iets aan van waarde aan word toegevoegd. Wordt er niet. Jaco post al drie keer hetzelfde. Prima. Mijn antwoord is nog steeds hetzelfde. Die 'nuances' zijn er niet.

Drezic / Gallileo neuzelt wat slapjes in de zijlijn met wat eigen invulling over 'onzeker zijn' en 'lijkt te denken' en gefrustreerd' maar vraagt zich zelf wel af zoals al aangegeven - 'ben ik dan zo kritisch?'. Terwijl er bij diverse overdreven posts bij diverse games steeds exact dezelfde opmerkingen komen over zijn meningen.

Voel ik me aangevallen? Nee hoor? Hoegenaamd niet. Ik zag verder geen punt om steeds hetzelfde te herhalen. Wederom. Of je dat nou matig vind, of slap, of treurig of er verder nog een verhaal aan wil vastknopen dat ongetwijfeld spannender is dan de realiteit is en er een hartje bijplaatst is dat voor mij prima? Toch?*

*retorische vraag. Hoeft niet per se beantwoord te worden. Om het simpel te houden. Als je dat echter wil ga gerust je gang gaan.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Maarreee Cyberpunk dus, lets end this with a joke:

Wat als je nou je CoD controls aanpast zodat ze net als Cyberpunk zijn, Jaco

avatar van drezic
4,5
Nou, ik ben wat langer aan het spelen en af en toe is het zowaar vermakelijk. Schieten is leuk als de boel soepel loopt. Ik blijf ook zeiken, want ik val wel nog steeds van de ene verbazing in de andere. Ik ben gewoon eens willekeurig NPC's gaan volgen en ik heb er serieus nog niet een gezien die niet ergens glitched. Zo staan ze soms met hun handen in hun zij en dan verdwijnen de handen in het lichaam, een stoep opstappen kunnen ze niet ze 'glijden' erop, ik zat net naar twee agenten te kijken die minuten lang doodstil voor een dichte deur stonden. Het wordt helemaal leuk als er een soort van paniek uitbreekt dan gaan ze allemaal in een soort kabouterdanshouding zitten of rondjes rennen. Het is wel hilarisch af en toe.

Ik las ergens dat iemand zei het niet te zien als open world maar als lineaire first person shooter. Dan is het te doen want het ziet er vet uit en de actie is fun; zodra je de open world verkent raak je eruit want het is te onnatuurlijk.

Triple A is het never nooit niet maar vermakelijk wellicht wel. Ik hou van het genre (Deus Ex ♥), de actie is leuk en het ziet er mooi uit. We gaan lekker door.

avatar van JacoBaco
4,0
Mijn fijne motoriek is prima, maar schieten is echt tergend voor mij. Richten met de snelheid van het licht is voor mij niet te doen. En de sensitiviteit aanpassen werkt niet. Jammer, want verder is het oké tot zelfs leuk.

avatar van drezic
4,5
drezic schreef:
Nou, ik ben wat langer aan het spelen en af en toe is het zowaar vermakelijk. Schieten is leuk als de boel soepel loopt. Ik blijf ook zeiken, want ik val wel nog steeds van de ene verbazing in de andere. Ik ben gewoon eens willekeurig NPC's gaan volgen en ik heb er serieus nog niet een gezien die niet ergens glitched. Zo staan ze soms met hun handen in hun zij en dan verdwijnen de handen in het lichaam, een stoep opstappen kunnen ze niet ze 'glijden' erop, ik zat net naar twee agenten te kijken die minuten lang doodstil voor een dichte deur stonden. Het wordt helemaal leuk als er een soort van paniek uitbreekt dan gaan ze allemaal in een soort kabouterdanshouding zitten of rondjes rennen. Het is wel hilarisch af en toe.

Ik las ergens dat iemand zei het niet te zien als open world maar als lineaire first person shooter. Dan is het te doen want het ziet er vet uit en de actie is fun; zodra je de open world verkent raak je eruit want het is te onnatuurlijk.

Triple A is het never nooit niet maar vermakelijk wellicht wel. Ik hou van het genre (Deus Ex ♥), de actie is leuk en het ziet er mooi uit. We gaan lekker door.


O jee. Ik ben nog steeds bezig met de game en heb zowaar lol. Ik begin de game leuk te vinden.

Het moet niet gekker worden.

avatar van drezic
4,5
drezic schreef:
(quote)


O jee. Ik ben nog steeds bezig met de game en heb zowaar lol. Ik begin de game leuk te vinden.

Het moet niet gekker worden.


Weer een half puntje erbij. Ik had niet verwacht dat ik nog zoveel lol hieraan zou gaan beleven.

Zodra ik de main story heb uitgespeeld ga ik maar eens uittypen wat ik nou werkelijk van deze game vindt.

avatar van JacoBaco
4,0
Ik moet zeggen dat ik het tot nu toe ook erg naar m'n zin heb in Night City !

avatar van drezic
4,5
JacoBaco schreef:
Ik moet zeggen dat ik het tot nu toe ook erg naar m'n zin heb in Night City !


Ik ook. Raak redelijk verslaafd.

avatar van JacoBaco
4,0
drezic Ik had de afgelopen 2 weken heel veel extra vrije tijd en wat denk je? Ik heb sinds vandaag de platinum trophy. Maaarrrr hoewel er volop goeds te zeggen valt over deze game blijf ik teleurgesteld in een paar essentiële zaken. Ik twijfel tussen een 3,5 en een 4. Vanavond een review, is kijken of dat helpt met het bepalen van mijn cijfer

avatar van JacoBaco
4,0
Zelden zo'n moeizame start ervaren met een game. De eerste 13 uur voelde zelfs een beetje aan als een straf. Maar tegelijk was er ook iets waardoor ik niet wilde opgeven. En ik had al gelezen dat sinds de patch 1.61 de game er flink op vooruit is gegaan. En ja, daar kon ik mij ergens wel in vinden, want los van hier en daar een foutje is de game technisch gezien eindelijk in orde. Op een goede game PC viel het 2 jaar geleden nog best mee hoe erg de bugs waren. Op console daarentegen was het niet om over naar huis te schrijven. Maar dat is nu verleden tijd!

Ok Cyberpunk inmiddels 100% doorlopen en ik kijk er grotendeels positief op terug. Er is heel veel aandacht naar het verhaal en de personages gegaan. Het verhaal is niet baanbrekend, maar wel interessant en solide. Opvallend veel sterke dialogen en de persnonen waar je close mee bent voelen absoluut niet aan als voorgeprogrammeerde NPC's. Integendeel en soms koos ik zelfs voor extra keuzes die ik kreeg in een gesprek terwijl die dus niet eens relevant waren. En natuurlijk niet te vergeten Keanu Reeves. Ik wist vooraf echt niet wat zijn rol zou zijn in de game, maar ik zal 1 ding zeggen, het viel voor mij niet tegen. Ik heb er overigens voor gekozen om een man te zijn en hoewel het optioneel is kan je dus daadwerkelijk romance opbouwen met iemand. En alles is mogelijk! Van hetero tot gay tot bi. En ik heb in mijn verhaal seks gehad met een vrouw en later ook met een man.

De wereld ofwel Night City is niet heel veel anders of beter dan bijvoorbeeld een open wereld game zoals bijvoorbeeld Watch Dogs. Hier is niemand het mee eens, maar de atmosfeer in de eerste Watch Dogs game is voor mij echt pakkend. Ik kan helaas niet uitleggen waarom het mij zo goed beviel daar. Night City is prima, maar tegelijk ook niet het beste voorbeeld voor een goede open wereld game. De stad leeft, want het is druk qua mensen en verkeer. En mensen doen ook wel activiteiten, alleen echt overtuigend is het niet.

De gameplay. Tja, en hier komt wat mij betreft het grootste mankement. Geen control functies kunnen aanpassen. Ik weet niet of ik het al had aangegeven, maar puur vanuit principe mag je toch wel verwachten dat dit kan bij een Triple A First Person game! En dan de sensitiviteit van de horizontale en verticale Aim Down Sight aanpassen. Ja het kan, maar op de 1 of andere manier werkt het niet (hoe vaag dat ook klinkt). Dit zorgde wel echt voor frustraties. Maar gelukkig heb ik mijn speelstijl kunnen aanpassen en heb ik vooral gespeeld met quick hacks om op die manier mijn vijanden uit te schakelen. Plus ik hakte er gruwelijk op los met een Katana. Echter, ik miste het schieten wel, want er is veel keus qua vuurwapens. Voor mij dus een flink minpunt wat die sensitiviteit betreft.

Er is een uitgebreide skill tree voor Body, Reflex, INT, Tech en Cool. Zo kan je ergens in gaan uitblinken. Ik ben vooral gaan uitblinken in INT en dat is natuurlijk target en device hacking. Andere opties zijn je stealth verbeteren met Cool. Of crafting verbeteren met Tech of wapens verbeteren met Reflex. En dan kan je ook nog upgrades toevoegen in je lichaam bijvoorbeeld voor je ogen, armen, bovenlichaam, benen enz. enz. Dit door ze te kopen of te verdienen. Hier maakte ik trouwens niet echt veel gebruik van.

En tot slot. Ik besprak een plan met mijn contactpersoon en hij zei: Ok I will see you there and don't keep me waiting! Vervolgens 2 weken later kom ik aan en mijn contactpersoon reageert met: Ah, perfect timing! En niet belangrijk verder, maar tijd werkt als volgt in de game. 1 dag in de game duurt 3 uur in real life.

Goed, ondanks de beperkingen wat een aantal zaken betreft heb ik er alsnog het beste van kunnen maken en beleefde ik daadwerkelijk plezier! En dan personages waar je ook echt iets om geeft. Ik heb heel veel films gezien waarin dit niet het geval is. Dus als een videogame het dan beter kan dan is er sprake van puik schrijfwerk en goed acteren.

Geen stevige 4 sterren, maar een ietwat wankelende 4 sterren.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:04 uur

geplaatst: vandaag om 09:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.