Cyberpunk 2077 (2020)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia
Shooter / RPG

Ontwikkeld door CD Projekt
Uitgegeven door CD Projekt, Warner Bros. en Bandai Namco

Gebaseerd op de pen en papier RPG, Cyberpunk 2020. In een dystopische toekomst is de mensheid verworden tot speelbal van de megacorporaties. Na de ineenstorting van de wereldeconomie kon Amerika enkel blijven bestaan door de interventie van privélegers en politiemachten van de grote bedrijven. Hierdoor zijn zij uitgegroeid tot de nieuwe machthebbers van de wereld en zijn de steden veranderd in streng bewaakte en gecontroleerde Arcologieën. Night City is een van deze megasteden, waar de grens tussen technologie en menselijkheid steeds verder vervaagt.

avatar van legian
Ik las ook al ergens dat de game misschien wel op Gamepass zou komen. Om weer een beetje momentum te creëren voor de game. Het zou wel mooi zijn, heb deze nog steeds om mijn lijstje staan.

Zou leuk zijn, dan ga ik binnenkort eens ergens online de game voor een prikkie kopen.

Uiteraard pas spelen een paar weken na de release van de update, als alles vast weer gepatched is haha.

Ah cool. 5 uur gratis proberen is wel ideaal ook, want het lijkt me geen mainstream game.

avatar van legian
En hier is een Next Gen Gameplay video. Denk dat ik die trial ook wel een kans geeft. Demo's zijn altijd wel fijn.

5 uur is aardig. Maar je wordt in die 5 uur nog betrekkelijk bij het handje gehouden op een vrij lineaire manier. In die tijd is het eigenlijk meer een proloog en world-building dan al een echte game spelen. (eg. dialogen zijn erg beperkt tot 2, soms 3 keuzes, veel side missies zijn er nog niet te doen).

Maar goed. Ik zou het eigenlijk al leuk vinden als iedere game een half uurtje of wat aan proeftijd zou beschikbaar stellen. Kwestie van vooral even kijken of controls, sfeer e.d een beetje liggen.

Aan de andere kant. Als budgetgamer val ik dan eigenlijk ook nooit echt op mijn bek. Als ik al eens iets koop voor 5 of 10 euro waar ik niets aan vind, of minder tevreden mee ben dan kan ik daar nou ook niet echt wakker van liggen.

avatar van mrdig
Nou goed nieuws volgens mij, na Horizon Forbidden West maar es proberen.

avatar van legian
Gisteren er eens 2 uur ingestopt en dat beviel redelijk goed moet ik zeggen. Hier en daar zijn wel wat glitches te vinden, maar niets wat echt game brekend is, voor zover dan. De stad ademt enorm veel sfeer en weet mij vrij snel erin te trekken. Qua gameplay is het begin dan wat minder boeiend, waarbij de controls niet echt soepel lopen en mij ook niet echt direct duidelijk zijn. Dat je daarnaast gebombardeerd wordt met informatie helpt ook niet echt. Ik krijg ook sterk de indruk dat ze dit ontwikkeld hebben met het idee dat je dit met een muis speelt. Waarom zou je anders een cursor in je menus verwerken.

Maar goed, tot zover bevalt het grotendeels wel. Eens kijken of ik de resterende 3 uur van de trial kan opmaken om eens af te wegen of ik deze nog wel ga spelen.

Trouwens wel jammer dat ze hier direct de achievements van unlocken, dat verpest toch het beeld op trueachievements wat.

Oh en die soundtrack is wel erg fijn zeg.

avatar van mrdig
Klinkt goed en ja dat je achievements unlocked is bij alle trials op de Xbox zo. Het is de full game zeg maar en geen aparte demo.

avatar van legian
Zo'n vermoede had ik al, dan zijn de demo's toch wel fijner in mijn optiek. Ach, qua statistieken heb ik genoeg van dat soort games er tussen staan dus echt veel maakt het niet uit. Maar toen was ik veel minder daarmee bezig, nu twijfel ik al over het kopen puur om die achievement lijst wat netter te krijgen...

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)

avatar van -marco-
En daar is dan eindelijk het moment om deze game op te pakken. Game ligt sinds de release te wachten in een la, ff afstoffen nu de current gen update er is.

Vind het begin overwhelming kwa optie, maar begint me te pakken nu. Night City is prachtig en het verhaal bere interessant.

Het combat systeem vind ik nog wat wennen. Maar denk dat Horizon toch even moeten wachten

Effe een vraag, als je deze game koopt, is de next gen update dan gratis? Lees ook dingen als 10 Euro. Op welke wijze koop je dan die update?

avatar van legian
Ajax&Litmanen1 op de Xbox update hij automatisch als je op de Series consoles speelt. Bij de PS moet je volgens mij zoeken naar de PS5 versie of update daarvoor. Zo ver ik weet is de update gratis.

avatar van -marco-
En ja hoor, twee dagen later zit ik toch aan Horizon Zero Dawn

Cyberpunk blijft niet boeien of hangen. Het is een toffe wereld en verhaal is interessant. Maar de gameplay staat me tegen. Het speelt simpelweg niet fijn. Schieten, upgraden, te lange conversaties. Maakt het allemaal te stroperig voor mij.
Wellicht in de toekomst nog eens proberen.

Gamekings Cyberpunk 3.0 review

Ze zijn er nu enthousiast over, maar wel alleen op PC en op de next gen console.

avatar van Q jones
Ik ben nu aan het spelen. Maar kan iemand mij vertellen wat het verschil is als je in een dialoog zit tussen de teksten die blauw zijn en de gele

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Dialogue Options

Gele teksten zijn quest progressie keuzes, blauwe teksten optionele interacties en life path keuzes.
Grijze teksten heb je niet de juiste attributen voor...

avatar van FlorisV
Twijfel nog over deze. Ik wil hem zeker proberen. En weet dat veel bugs al verholpen zijn. De spelwereld maakt ontzettend veel indruk door het grote detailnivo ondanks enorme variatie. Maar als ik die trailer zie...een hoop "fucks" en lomp, ruig, stoer gedoe zonder context. Slechte trailer in dat opzicht. Terwijl CD Project toch echt wel verhalen kan vertellen.

Heb ‘m even gespeeld paar maanden terug maar mee gestopt.

Was toen al wel prima speelbaar.

Maar pakte me gewoon niet echt uiteindelijk.

Bovendien een erg vervelende zeer matige Reeves.

Terwijl ik de laatste Matrix, in tegenstelling tot velen, dan wel weer leuk vond.

Overigens.

avatar van Q jones
Als je de ps4 disc editie koopt is ie dan zonder bugs om te zetten naar de ps5 editie. Of moet ik hem echt online kopen voor de ps5

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Jop, kan gratis PS4 Disc omzetten naar PS5:

Sign into your PSN account on PS5. Insert the PS4 disc of Cyberpunk 2077. Open the Cyberpunk 2077 game hub and find the upgrade offer on-screen. Hit the Download button.

Enige nadeel: Disc needs to be insterted to play...

Thx

avatar van FlorisV
Onlangs voor een redelijk prijsje bij GOG op de kop getikt voor de PC. Even pielen om controller aan de praat te krijgen en dat lukte door de executable in Steam toe te voegen.

Ik moet zeggen dat ik tot dusver geen bugs tegenkwam met uitzondering van geskipte stukjes audio hier en daar. De spelwereld is gigantisch en maakt enorm indruk door zijn detail nivo en het chaotische en rijke ervan. Nergens dacht ik je "ah, nog meer hergebruik" maar goed ik ben er nog maar een paar uur erin. Het is wel typisch zo'n GTA achtig spel met een kille wereld waarin niemand echt sympathiek is maar ongetwijfeld zullen er figuren opduiken die de slechtste nog niet zijn. Het is nog niet overal realistisch, zo heb ik een tijd per ongeluk met mijn vrouwelijke karakter in de blote tieten rondgelopen en niemand die er wat van zei. Of ze dachten misschien een dame van plezier, maar niemand bood geld.

Nog veel te vroeg voor een recensie maar ik vind het wel een spel om me flink in onder te dompelen. Hopelijk blijft het interessant genoeg. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat je dit al in 25 uur voltooit, waarschijnlijk skip je dan alle opdrachten behalve de essentiele.

avatar van leatherhead
Blijkt nu toch wel de goeie kant op te gaan met de game, behoorlijk hoge spelersaantallen op Steam sinds de laatste update en inmiddels een hoop QOL veranderingen die doorgevoerd zijn. Vooral ook enorm gave nieuwe wapen designs/animaties. Misschien binnenkort maar weer eens oppikken.

avatar van drezic
Nou.

Ik ben het nu 2 jaar na aanschaf aan het proberen op de PS5. Eerste indruk: het ziet er mooi uit maar de mechanica voelen nog steeds niet next gen. Het is alsof de graphics next gen zijn maar de mechanics een dikke generatie oud, een merkwaardige mix. Vooral de NPCs zijn nog steeds doods; ze bewegen en reageren heel onnatuurlijk.
Voor nu oogt het wel beter dan 2 jaar terug (dat mag ook wel). We gaan het meemaken.

avatar van JacoBaco
Ik ben er nu voor het eerst aan begonnen op de PS5 en ik vind het niet echt lekker spelen. En je kan niet eens de knoppen op je controller veranderen! Dat is toch wel triest. Maar ja, het ziet er leuk uit en minimale bugs.

JacoBaco schreef:

Inderdaad triest. Doch niet zozeer voor de game. Want bij hoeveel Open World games kan je dit wel? Je kan vaak hooguit kiezen tussen een Control Scheme of 2-3. Maar het volledig aanpassen van je control scheme in een game als Cyberpunk? GTA? The Witcher? Skyrim? Red Dead Redemption? The Last of Us? Uncharted? En ga zo maar door? Dan vind ik het eerder triest dat iemand zich niet even de tijd neemt om in 20 minuutjes even de controls onder de knie te krijgen (die overigens niet eens zo veel verschillen van legio voorbeelden in degelijke genres). Dit vind ik ook weer zo een typische 'God het is 2022-23! De game/situatie past zich niet ONMIDDELIJK AAN MIJ AAN situatie!' situatie. Best wel triest. Inderdaad.

avatar van JacoBaco
Sinner Het gaat mij specifiek om FPS. Ik heb inmiddels 3000 uur in Warzone zitten. Dus ik ben heel erg gewend aan R3 bukken en rondje melee. En aangezien ik nog steeds Warzone speel moet ik nu bijna elke dag omschakelen als ik Cyberpunk speel. Dus ja, triest dat er geen optie is om het te veranderen bij Cyberpunk. Als ontwikkelaar wil je de gamer een comfortabele game ervaring bieden lijkt mij. Dus het is de taak aan de ontwikkelaar om zelf de extra moeite te nemen om andere controls in te kunnen stellen. Zoals dat inmiddels bij alle andere FPS kan (die ik gespeeld heb). Behalve Cyberpunk. Best wel triest. Inderdaad.

JacoBaco maar daar zit dan ook het probleem imo. Jij gaat erin met de ingesteldheid dat het een FPS is. Dat is het niet. Het is geen Warzone. Geen Battlefield. Het is een Open World game / Action RPG.

En dat je dan gaat klagen over het feit dat je moet omschakelen tussen twee hele knoppen? Nou ja - ik snap dat het 2 minuten wennen is. Maar triest? Dat is net alsof je er een drama van maakt iedere keer als je van de de ene controller naar de ander overstapt (Switch naar Xbox bvb. Want Nintendo heeft bevestigen altijd op 'links' (a) (b xbox) ipv 'onder' (b)' (a xbox)).

In mijn ogen een minimaal probleem. Dat ze de keuze hadden kunnen geven tussen 2 of 3 schemes was leuk geweest (na uitspelen niet meer opgehad dus geen idee meer of die er is. Tweede run komt er wel eens aan nu de updates zowat volledig zijn) maar of dit nou echt zo een probleem is? Althans niet in mijn beleving.