menu

Cyberpunk 2077 (2020)

mijn stem
3,32 (33)
33 stemmen

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia
Shooter / RPG
single player

Ontwikkeld door CD Projekt
Uitgegeven door CD Projekt, Warner Bros. en Bandai Namco

Gebaseerd op de pen en papier RPG, Cyberpunk 2020. In een dystopische toekomst is de mensheid verworden tot speelbal van de megacorporaties. Na de ineenstorting van de wereldeconomie kon Amerika enkel blijven bestaan door de interventie van privélegers en politiemachten van de grote bedrijven. Hierdoor zijn zij uitgegroeid tot de nieuwe machthebbers van de wereld en zijn de steden veranderd in streng bewaakte en gecontroleerde Arcologieën. Night City is een van deze megasteden, waar de grens tussen technologie en menselijkheid steeds verder vervaagt.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=rViiAA3qs50

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Grovonion
Dit spel kan idd beter la(a)t(er) maar goed zijn dan snel uitkomen en de hooggestekte verwachtingen niet inlossen. Geen haast, er is altijd wel iets anders te spelen in de tussentijd.

Hoewel ik me net bedenk dat Breath of the Wild 2 ook wel eens tegen het eind van het jaar zou kunnen verschijnen.

avatar van Sinner
4,0
Shinobi schreef:
Het bleef al opvallend stil rondom deze game. Aan de andere kant is de release wel tegen de tijd dat de PS5 bijna uitkomt.


Maar er zijn vooralsnog geen plannen om het spel voor de PS5 en de de nieuwe Xbox uit te brengen. Lees de websites (allemaal) er maar even op na via google. (gewoon Cyberpunk PS5 is al voldoende).

avatar van Confusie
Snap eerlijk gezegd niet dat men hier zo wild over is. Tuurlijk wordt ie vet en wil ook ik hem wel hebben. Maar niets dat we niet al kennen lijkt mij. Gewoon weer een open wereld spel met een lijstje quests om af te werken met tal van mogelijkheden om dit te doen, ook qua setting niet direct iets dat we niet al eerder zagen.

avatar van Sinner
4,0
Voor mezelf sprekende is het ook geen kwestie van 'zo wild' te zijn ervan. Maar wel dankzij de combinatie setting en ontwikkelaar toch wel weer enthousiast genoeg te zijn om wellicht voor de verandering op dag 1 (of ergens daarrond) tot aankoop over te gaan.

Verder doet het wellicht 'niets nieuws' maar laten we eerlijk zijn - dat doen 90% van de games niet, en degene die wel vernieuwend zijn, zijn over het algemeen Indie games.

avatar van Grovonion
Outer worlds was een van de minst vernieuwende games ooit en ik heb me er prima mee vermaakt! Anders is niet de definitie van beter!

avatar van Shinobi
Sinner schreef:
(quote)


Maar er zijn vooralsnog geen plannen om het spel voor de PS5 en de de nieuwe Xbox uit te brengen. Lees de websites (allemaal) er maar even op na via google. (gewoon Cyberpunk PS5 is al voldoende).

Deze game schreeuwt om een next-gen console. Dat er vooralsnog met geen woord over gerept wordt, zegt natuurlijk niets. Al zal ik 'm denk ik wel op de pc spelen, want dat blijft qua graphics ongeëvenaard ten opzichte van consoles.

avatar van Sinner
4,0
Shinobi schreef:
vooralsnog


Daarom dus ook het woordje vooralsnog. Ik kan me ook niet voorstellen dat we hem niet binnen afzienbare tijd op de nexgen consoles zullen zien - alleen geen idee of dat bij de release zal zijn of pas enkele maanden nadien. Maar het lijkt me zowat zeker. Ik ben overigens wel benieuwd naar de gewone grafische kwaliteit op de huidige consoles - ik ben zelf niet iemand die zich daar bizar druk om maakt en vind de huidige kwaliteit al bijzonder knap (hoewel dat natuurlijk PC gameplay zal zijn) - maar wil wel eens de vergelijking zien tussen een console en de pc op ultra bij uitkomen van het spel. Voor mij is het voornamelijk een kwestie van - geen (of zo weinig mogelijk) FPS drops / screen tearing en ik ben wel tevreden.

Sowieso vermoed ik dat we in de eerste twee jaar wel weer doodgegooid worden met ports e.d op de next gen consoles. Je ziet ze zo al langskomen - de Red Dead Redemption 2's, Borderlands 3 GOTY's, de de Middle-Earth collections en Assassin's Creed trilogy's na Origin's e.d. De Ultra HD HD remasters van bestaande games. En natuurlijk...laten we niet vergeten...uiterst belangrijk. Skyrim! Je zou het zomaar eens ergens niet op kunnen spelen

avatar van DarthSolidKevin
3,5
Aangezien backwards compatibility een van de functies wordt voor zowel de PS5 als de Xbox Series X zie ik persoonlijk het probleem niet. Het enige wat CDPR op de latere termijn hoeft te doen is een update doorvoeren die gebruikers van deze consoles instaat stelt om de Xbox One- en PS4- versie op een hogere resolutie/framerate te spelen op de Xbox Series X en PS5. Daar hoef je echt geen aparte versie voor te maken.

avatar van Manny Calavera
Cyberpunk gaat gewoon a la GTA V bij de vorige generatie een versie worden met een game voor de huidige consoles en een grafisch betere voor de opvolgers. Dat lijkt me wel duidelijk als ik moest voorspellen. Cyberpunkt is vermoedelijk de mainstream game waar gamers dit jaar naar uitkijken. Wordt ook wel aardig opgehyped.

avatar van Sinner
4,0
DarthSolidKevin schreef:
Aangezien backwards compatibility een van de functies wordt voor zowel de PS5 als de Xbox Series X zie ik persoonlijk het probleem niet.


Daar had ik zelfs niet bij stilgestaan inderdaad dat beide consoles ditmaal backward compatible worden en dat blijkbaar vanaf de eerste dag.

avatar van LikeAJedi
Dit word denk ik wel de game van het jaar. De verwachtingen zijn zo abnormaal hoog dat het echt een opgave wordt voor CD projekt om aan die verwachtingen te voldoen.

Al vind ik overigens wel dat er al één tegenvaller is. Namelijk dat alle cutscenes 1st person zijn, dat zorgt niet alleen voor mindere binding met je eigen personage, maar maakt tegelijkertijd ook het hele character creating zinloos. Terwijl ze dat juist in het begin veel gepromoot hebben.

avatar van leatherhead
Kijk hier toch ook wel erg naar uit. Niet eens echt zozeer vanwege de cyberpunk-achtige setting, maar meer vanwege het feit dat er, zoals het lijkt, eindelijk weer eens een volbloed (non-fantasy) RPG uitkomt.

Dat alles first-person is vind ik eerlijk gezegd ook een beetje matig. Stop je zo'n gedetailleerde character customization in je game, krijg je je personage amper te zien... Maar hopen op een beetje fatsoenlijke mod support.

avatar van -marco-
Uitgesteld naar 19 november. Helemaal niet erg wat mij betreft, perfecte launch titel voor bij mijn series X

avatar van -marco-
En weten jullie al welke class je gaat kiezen?

Ik ga voor Nomad

avatar van Eraser2
De hype voor deze game begrijp ik niet zo goed. Tuurlijk de setting is tof maar het voelt ook wel een beetje corny aan (Night City... really?). Bovendien is de aanwezigheid van Keanu Reeves eerder een min dan een pluspunt voor mij. Ben wel benieuwd of deze open wereld rpg dan iets nieuws gaat brengen.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Eraser2 schreef:
De hype voor deze game begrijp ik niet zo goed. Tuurlijk de setting is tof maar het voelt ook wel een beetje corny aan (Night City... really?). Bovendien is de aanwezigheid van Keanu Reeves eerder een min dan een pluspunt voor mij. Ben wel benieuwd of deze open wereld rpg dan iets nieuws gaat brengen.


De hype komt door dat dit van de makers van The Witcher III komt. Daarbij resonate de Blade Runner-achtige Cyberpunk-setting bij veel gamers...Denk een vijf jaar nieuwere versie van The Witcher III in deze setting and there's your hypetrain, tchoo tchoo!

avatar van Rujar
Een goede verhalende rpg vind ik al iets om naar uit te kijken.... en dat het komt van de makers die een van de beste rpg's ooit gemaakt heeft gemakt, maakt het alleen maar nog grootser. Plus op rpg gebied hebben vele grote titels of aankondigingen het echt laten afweten de laatste jaren.

avatar van Confusie
Staat niet aangegeven als ps5 launch titel maar is het wel dus.

Nice weet ik wat ik moet nemen.

avatar van Confusie
Of toch niet. 19 november alleen current gen.

avatar van mrdig
Ivm de NBA finals is er sinds vandaag ook een nieuwe trailer: Cyberpunk 2077 - Seize the Day - YouTube

En Keanu is cool

avatar van Eraser2
centurion81 schreef:

De hype komt door dat dit van de makers van The Witcher III komt. Daarbij resonate de Blade Runner-achtige Cyberpunk-setting bij veel gamers...Denk een vijf jaar nieuwere versie van The Witcher III in deze setting and there's your hypetrain, tchoo tchoo!


Ik verwoorde het niet goed. Ik begrijp de hype wel om de redenen die jij ook aanstipt. Het spreekt mij persoonlijk alleen niet zo aan dat ik weggeblazen wordt. Ik hoor bijvoorbeeld bij Gamekings bijna ieder item dit voorbij komen alsof het de heilige graal van video games gaat worden. Dat vind ik persoonlijk, met hetgeen ik vooralsnog gezien heb, overdreven.

avatar van leatherhead
Ik snap je sceptische houding op zich wel, maar ik denk dat veel mensen, waaronder ik, überhaupt al enthousiast zijn aangezien dit soort full-blown singeplayer (non-fantasy) RPG's niet zo vaak uitkomen. De meeste soortgelijke games vallen qua RPG elementen toch steeds wat tegen op ze begeven zich meer richting multiplayer terrein.

Maar uiteraard moeten we het eerst nog maar zien.

avatar van Manny Calavera
Het zal wel aan mij liggen, maar deze game doet me niks. Visueel heel mooi en de opties zijn gigantisch, maar dit lijkt me te complex en te weinig vermakelijk om te spelen. Dit zijn van die titels die zoveel hooi op de vork nemen, maar vergeten dat gamen wel gamen moet blijven. Nou heb ik ook weinig met RPG achtige games. Ik ga er wel de nodige video's op Youtube van bekijken, maar betwijfel of ik dit ooit zelf speel. Hoogstens voor weinig geld of via de Gamepass.

avatar van Grovonion
Manny Calavera schreef:
Het zal wel aan mij liggen, maar deze game doet me niks. Visueel heel mooi en de opties zijn gigantisch, maar dit lijkt me te complex en te weinig vermakelijk om te spelen. Dit zijn van die titels die zoveel hooi op de vork nemen, maar vergeten dat gamen wel gamen moet blijven. Nou heb ik ook weinig met RPG achtige games. Ik ga er wel de nodige video's op Youtube van bekijken, maar betwijfel of ik dit ooit zelf speel. Hoogstens voor weinig geld of via de Gamepass.
Ik geef CD Projeckt alvast het voordeel van de twijfel, want bij de Witcher hebben ze dat zeer goed opgelost.
Mij zegt de setting gelukkig wel veel, ben al fan van cyberpunk sinds William Gibson dat in de jaren 80 heeft uitgevonden.

avatar van DarthSolidKevin
3,5
Manny Calavera schreef:
Het zal wel aan mij liggen, maar deze game doet me niks. Visueel heel mooi en de opties zijn gigantisch, maar dit lijkt me te complex en te weinig vermakelijk om te spelen. Dit zijn van die titels die zoveel hooi op de vork nemen, maar vergeten dat gamen wel gamen moet blijven. Nou heb ik ook weinig met RPG achtige games. Ik ga er wel de nodige video's op Youtube van bekijken, maar betwijfel of ik dit ooit zelf speel. Hoogstens voor weinig geld of via de Gamepass.


Eigenlijk beschrijf je hiermee precies waarom ik Red Dead Redemption 2 waarschijnlijk nooit een kans ga geven. Rockstar is voor mij het schoolvoorbeeld van een developer die is vergeten dat gamen ook gamen moet blijven. Net zoals het huidige Naughty Dog trouwens. Cyberpunk 2077 spreekt mij wel aan door de setting en het feit dat CD Projekt Red met de Witcher heeft laten zien dat het een goede RPG kan maken.

avatar van leatherhead
Manny Calavera schreef:
. Dit zijn van die titels die zoveel hooi op de vork nemen, maar vergeten dat gamen wel gamen moet blijven. Nou heb ik ook weinig met RPG achtige games.


Geen idee wat je hier precies mee bedoelt, als er nou één ''genre'' is waar gameplay zelf (in al zijn facetten) centraal staat zijn het wel RPG's.

avatar van Manny Calavera
leatherhead schreef:
(quote)


Geen idee wat je hier precies mee bedoelt, als er nou één ''genre'' is waar gameplay zelf (in al zijn facetten) centraal staat zijn het wel RPG's.


Precies wat ik zeg. Het lijkt me zo complex en uitgebreid dat ik twijfel heb of je er veel gameplayplezier uit zal halen. Maar dat is vanuit mijn perspectief en ik heb weinig met dit soort werk. Of met het fenomeen cyberpunkt.

avatar van Manny Calavera
DarthSolidKevin schreef:
(quote)


Eigenlijk beschrijf je hiermee precies waarom ik Red Dead Redemption 2 waarschijnlijk nooit een kans ga geven. Rockstar is voor mij het schoolvoorbeeld van een developer die is vergeten dat gamen ook gamen moet blijven. Net zoals het huidige Naughty Dog trouwens. Cyberpunk 2077 spreekt mij wel aan door de setting en het feit dat CD Projekt Red met de Witcher heeft laten zien dat het een goede RPG kan maken.


Smaken verschillen, haha. Ik haal juist extreem veel plezier uit de bekende Rockstar-titels. Maar dat heeft ook voor een groot deel te maken met sfeer. Ik hou weer wel van zo'n westernwereld. Alleen al richting de zon rennen met rustige muziek op de achtergrond is voor mij heerlijk.

avatar van Confusie
Soort Deus Ex wel lache hoor.

Ga daarheen schiet die en die dood.

Of sluip erlangs.

Geen aardkorst krakende content maar ongetwijfeld kwalitatief hoogstaand en vermakelijk.

avatar van Shinobi
Pff, wederom uitgesteld. De nieuwe release staat vooralsnog gepland voor 10 december.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:18 uur

geplaatst: vandaag om 02:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.