Cyberpunk 2077 (2020)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia / Nintendo Switch 2
Shooter / RPG

Ontwikkeld door CD Projekt
Uitgegeven door CD Projekt, Warner Bros. en Bandai Namco

Gebaseerd op de pen en papier RPG, Cyberpunk 2020. In een dystopische toekomst is de mensheid verworden tot speelbal van de megacorporaties. Na de ineenstorting van de wereldeconomie kon Amerika enkel blijven bestaan door de interventie van privélegers en politiemachten van de grote bedrijven. Hierdoor zijn zij uitgegroeid tot de nieuwe machthebbers van de wereld en zijn de steden veranderd in streng bewaakte en gecontroleerde Arcologieën. Night City is een van deze megasteden, waar de grens tussen technologie en menselijkheid steeds verder vervaagt.

Banjo schreef:
Skrrt ik heb het spel nu ook binnen maar mijn tv is een HD tv op wat voor tv speel je?.
Ik twijfel namelijk erg om ook een nieuwe tv aan te schaffen binnenkort. En dan pas het spel te gaan spelen ik zit nu even in een dubio. To play or not to play that's the question .

Kan je wel aanraden om een goede 4K tv te nemen, als het kan van OLED. Levert qua kleuren echt mooie beelden op. Bij films, sport maar zeker ook gaming.

geplaatst:
Manny Calavera Ik had een QLED Pro van het merk Thomson (chinees product) op het oog met alle toeters en bellen er op zegt dat je wat?.

Banjo schreef:

Nee, ben niet bekend met Thomson. Maar als je verstandig bent gooi je even de productnaam in Google en check je wat reviews. Daar werd ik altijd wel wijzer van bij een nieuwe tv kopen.

avatar van Skrrt
Ik heb de hoofdlijn van Cyberpunk 2077 ondertussen uitgespeeld, wel nog een hoop side missies etc. (en Phantom Liberty) te doen dus zeker niet 100 %.

Een heel ander soort game dan ik de afgelopen jaren heb gespeeld maar het is mij over het algemeen zeer goed bevallen. Het ziet er indrukwekkend uit en het loopt goed op de Switch 2, zowel op de TV als in Handheld. De meeste missies en side-missies zijn leuk tot fantastisch behalve de missies waarbij je moet scannen voor clues, die vond ik echt vreselijk. De combinatie van de hoofdlijn en het vrij rondbewegen in Night City en het doen van wat zij-missies beviel mij erg goed. De mogelijkheden kwa wapens en skills en dingen die je kunt doen zijn enorm. De game is erg sfeervol maar soms iets te donker, zeker bij de laatste hoofdmissie had ik bij sommige gedeeltes moeite om überhaupt iets te zien, dat kan toch niet de bedoeling zijn. Er wordt wel te veel gepraat in deze game naar mijn mening, ondanks dat het misschien bij dit type spel (wat ik dus niet gewend ben) hoort en het niveau van de cutscenes en gesprekken best hoog is. Na een tijdje kon ik het helaas niet laten om best wel veel door te klikken omdat er soms geen einde aan komt en ik gewoon verder wil spelen.

Net het eerste stukje van de Phantom Liberty DLC gespeeld, dat begint erg indrukwekkend en beloofd veel goeds. Toch laat ik het voor nu even liggen, heb weer meer zin in ander soort games. Alle tijd om later de rest van Cyberpunk 2077 en de DLC weer op te pakken.