menu

Nights of Azure (2015)

Alternatieve titel: Yoru no Nai Kuni

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

PlayStation 3 / PlayStation 4 / PlayStation Vita / PC
RPG
single player

Ontwikkeld door Gust
Uitgegeven door Koei Tecmo

Volg het verhaal van twee meisjes welke beide wonen op Rusewall Island. Nadat de bewoners van het koninkrijk de strijd tegen de kwaadaardige Heerser van de Nacht hebben gewonnen, heeft deze het land een vloek opgelegd welke voor eens en altijd de nacht van hen ontneemt. Dit resulteert erin dat geen van de bewoners nog kan slapen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=KkjIBEyDb94

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van centurion81
3,5
centurion81 (moderator)
Vanavond uitgespeeld
Dit is bij uitstek een game die ik nooit zou hebben gespeeld als ik 'm niet "gratis" via PS Now had kunnen spelen - ik twijfelde of ik het wat zou vinden en zou het daarom nooit gekocht hebben. Maar ik vond het dus best een leuke game

Het is een typische Action RPG, die qua vechtstijl binnen mijn referentiekader het dichtst in de buurt komt van Ys VIII, wat betekent dat dit het meer recht toe recht aan hack & slash werk is. In deze game speel je echter altijd Arnice, de protagonist (in Ys VIII kun je met elk personage in je party spelen), maar word je bijgestaan door een party van 4 servans (een soort pokemon, die je verzamelt en levelt). Deze servans kun je rudimentair besturen en opdrachten geven. Wat me hieraan beviel is dat ze geen domme dingen uit zichzelf gingen doen, waardoor bv. hun SP er zomaar nutteloos doorheen gajast zou worden. Ze zijn echt je slaafjes
Verder bestaat de gameplay uit scenario's waarmee je de main story vooruit duwt en side quests voor bonussen.

Graphics zijn wel okay, al zijn de monsters en characters duidelijk mooier dan de omgevingen, die vrij oninteressant en eentonig waren. De soundtrack vond ik geweldig, je wordt lekker opgezweept om duizenden monsters in de pan te hakken Het verhaal is onderhoudend genoeg en de npc's maken dat het een prettige plek was om in te vertoeven.

Alles beschouwend denk ik dat dit een game is waar de som der delen beter is dan de afzonderlijke aspecten (m.u.v. geluid). Als je van hack and slash jrpg's houdt en niet cringet van fanservice (vrij centraal staat de lesbische relatie tussen de twee rondborstige hoofdpersonen) kan ik deze game zeker aanbevelen. Volgens mij heb ik er een uur of 20 over gedaan, dus het is ook niet zo enorm als veel van soortgelijke spellen. Wat mij betreft is dat een pluspunt. Daarbij vond ik ook de moeilijkheidsgraad (niet in te stellen overigens) niet heel hoog, waardoor je ook maar weinig geestdodend grindwerk hoeft te doen.

3,5* voor deze sympathieke game

Gast
geplaatst: vandaag om 16:32 uur

geplaatst: vandaag om 16:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.