Buzz!: The Music Quiz (2005)

PlayStation 2
Music / Trivia

Ontwikkeld door Relentless
Uitgegeven door Sony

Maak kennis met Buzz!, de eerste in een nieuwe reeks quizprogramma's waarin jij en je vrienden de deelnemers zijn. Met meer dan 5000 verschillende muziekvragen en meer dan 1000 muziekclips uit zestig jaar muziekgeschiedenis kun je met Buzz je muziekkennis testen.

avatar van kArIzMa_TuRk
Heb het een paar keer gespeeld. Net niet genoeg om te stemmen..

avatar van Paap
Haha, jaaaa. Dit is tof. Hoewel ik door mijn broertje, zusje etc. ben verstoten van deelname. Ik win namelijk altijd omdat ik me veel meer met muziek bezighou dan hun. Ach, de singleplayer is wat minder spannend maar erg leuke multiplayer. Jungleparty is iets leuker, hoewel die af en toe te kinderachtig is (d0h: "Buzz Junior" staat er op de doos.) Sports quiz en Big Quiz liggen hier ook in huis.

avatar van Justinx
Dit is inderdaad een erg leuk spel. Als muziekfanaat moest ik deze game natuurlijk als eerste hebben - wat me overigens niet is gelukt - en het is me eigenlijk nooit tegengevallen. Het concept was gewoon leuk; een muziekquiz met heel veel nummers, natuurlijk de buzzers die als gadget gewoon bij deze game hoort en natuurlijk de oerlelijke presentator Buzz. De game is het leukst om te spelen met vier vrienden en dat beseft ontwikkelaar Relentless ook maar al te goed. Negatief punt is dat men daarom weinig tot geen aandacht hebben besteed aan de singleplayer mode. Er zijn twee modi, als ik het niet verkeerd zeg, waarin je in je eentje tegen de tijd moet strijden. Gewoon saai en niet leuk uitgewerkt - dit blijft een partygame. Dus als je geen vrienden of kennissen hebt, is dit spel niet de moeite waard. Pas wanneer er meer meedoen kun je alles uit dit spel halen. Je kunt kiezen tussen nieuwe liedjes, oude liedjes of beide. Naar mijn mening - als ik mag spreken voor mijn generatie - zijn de gekozen nieuwe liedjes die je moet raden gewoon te makkelijk om nog spannend te zijn. Maar dat kan ik verkeerd zien - ik heb nu eenmaal een goed georienteerde muziekkennis. De oude liedjes zijn dan weer een uitdaging en bijelkaar is precies het evenwicht gemaakt - hoewel de oude liedjes toch meer voorbij komen dan de nieuwere. Ach het maakt allemaal niet uit; Dolby op extra hard en buzzen maar zo hard je kunt! Het leukste is om het je vrienden moeilijk te maken punten te halen. Denk aan Pass The Bomb, waarbij je punten verliest als de bom ontploft bij jouw vraag, of de ronde waarbij je moeilijke vragen kan afschuiven op je tegenstanders. Het leukste is dan de ergenis die je tegenstanders krijgen. Het spel blijkt overigens beschamend slechte Nederlandse voice-casting te hebben, maar gelukkig heb ik de Engelse versie dus daar hoef ik me niet druk om te maken (dat doe ik wel bij Fifa ).

Buzz: The Music Quiz is gewoon een leuk spelletje, die een leuke variatie is, en daarmee een tussendoortje is, voor al die schietspelletjes. Daarnaast is dit het spel dat je moet hebben als je veel vrienden over de vloer hebt. Niets is hoogstaand uitgewerkt, maar het concept is gewoon meer dan leuk om dit spel toch in huis te halen. Hulde aan de oerlelijke Buzz!

Justinx schreef:

Ik vind die nederlandse voice-casting best leuk moet ik zeggen. Maar het leukst zijn toch wel die debiele moves van Buzz haha.. Steeds moet ik om 'm lachen als 'ie met z'n snufferd in beeld komt als je te lang wacht met op de buzz-knop drukken

Paap schreef:

Ja, Buzz kan inderdaad met vreemde acties komen ja, haha . Zo weet ik ook nog wel een keer - daarna heb ik het nooit meer gezien - dat het laatste antwoord van een ronde KC & The Sunshine Band moest zijn. Buzz sloot toen de ronde zingend af met ''that's the way (aha aha) I like it (aha aha)" en dat een kleine minuut lang. Toen moest ik zeker wel even lachen om de oerlelijke presentator. Ook de stokstijve Rose vind ik nooit echt overtuigen. Het hele zooitje Buzz characters bijelkaar is dan wel weer een vrolijk feest.

Justinx schreef:

Oh dat optreden van Buzz heb ik nooit gezien denk ik. Ja, Rose is een stijve muts. Welke kandidaat koos jij altijd? Ik was altijd eh... Die britpopper

avatar van Justinx
Ik ben vrijwel altijd Pelvis Greaselay, omdat ik daar al mijn scores van wil behouden - en als iemand anders met dat ventje gaat worden al de scores gewist. Dat is altijd wel jammer. Verder doen de Sharon Osbourne look-a-like Mercy Black en de funky Stevie Fever het ook altijd wel goed bij mij .

avatar van Pellie
Dit spel heb ik een aantal keer bij een vriend gespeeld. Dit is zeer aardig, maar ik ben benieuwd of dit niet snel gaat vervelen. Spellen zijn telkens hetzelfde opgebouwd en er moet toch een keer komen dat je alle vragen uit je hoofd weet. Ik verloor uiteraard ieder potje omdat ik nog niet snel genoeg was met drukken.

Zeer leuk, maar niet voor mijn collectie!

avatar van Stan
Ik vind dit echt zo een spel dat helemaal geweldig is als je het zelf neit hebt.. zelfde geld voor singstar en zulk soort spellen..

avatar van Paap
Ja, op een gegeven moment weet je de antwoorden wel uit je hoofd, maar bij dit spel duurt dat nog verrassend lang.

Geinig dat ik dit tegenkom, de titel zegt me niets maar ik herken de afbeelding. Dit spelen we op mijn werk vaak in de pauzes. Kan gezellig zijn en je hebt best lol met elkaar, maar echt hoogwaardig wordt het nergens. 3*

Goodfella_90 schreef:
Geinig dat ik dit tegenkom

Ik dacht hetzelfde, ik vind het echt een grappig spel. Vroeger uren aan gezeten. Het is tenminste een beetje anders de alle spellen tegenwoordig .

avatar van waxs
Dit soort games zijn de reden waarom ik de PS2 nog niet volledig heb afgeschreven.

avatar van JohnWilliams
Wie zegt dat hij af geschreven is?

avatar van waxs
"Ik", dat staat er ook volgens mij.

avatar van JohnWilliams
Waarom zeg je dat, de PS2 loopt nog steeds ondanks dat die PS3 er is! Dus waarom zeg jij dat hij afgeschreven is. Bovendien zijn er zat leuke spellen op!

avatar van waxs
Ik schrijf hem af, ik vind het een rot apparaat ten opzichte van de GameCube of Xbox. Op een paar exclusieve titels, zoals deze, vind ik het spelaanbod ook niet echt fantastisch.

avatar van JohnWilliams
Gamecube is inderdaad beter.

avatar van Paap
Voor ieder wat wils natuurlijk. Het spelaanbod voor de PS2 spreekt mij dan weer wat meer aan, maar goed, dit is allemaal off-topic

avatar van Ploppesteksel
Leuk voor een paar keer maar er mocht best wat meer diversiteit hebben gezeten in de rondes & Buzz zijn taalgebruik trekt ook op niet al te veel. Ik heb het gevoel dat ze hier meer zoet mee hebben geweest vragen te vinden & programmeren dan het spel zelf wat te verzorgen. Muziek alleen is ook niet echt een aanrader, een quiz met vanalles, zoals Blokken, zou veel meer aanslaan..

avatar van Metalfist
Die is er ook Ploppestekel, nl de Big Quiz

Deze "Buzz: The Music Quiz" was voor mij de reden voor het (laat) aankopen van een PS2.
Een ontzettend leuke party game die altijd spannend is om te spelen zeker wanneer je met 4 bent. Ik heb tot dusver alle Buzz games (op de sports quiz na) gekocht en deze is zeker nog één van de leukste.

Mijn enige teleurstelling bij de aankoop was dat in de "Belgische" versie het niet mogelijk is om het spel in het Engels te spelen. Vooral dat men bij sommige vragen domweg de lyrics zitten vertalen heeft naar het Nederlands slaat nergens op en is een spijtige zaak.

avatar van wiiplayer
Een net spelletje, maar verder niks speciaals

Een zeer ontspannend spel. Leuk voor een uurtje of 2 te spelen met vrienden. Want op zich stelt het spel niet zo veel voor. Speel het eens met je ouders of dergelijke en het zal al een pak minder zijn .

avatar van Kos
Kos
Alleen leuk als je van kutmuziek houdt.

Een beetje dubbele ervaring heb ik met deze game. Buzz is opzich een origineel idee, met name door die buzzers en bespelen van een quiz gebeurd niet vaak in een game. Echter vond ik het op te duur wel vervelen, evenals de verschrikkelijk irritante one-liners van de quizmaster.

avatar van jerom1234
Lijkt me wel leuk!