Far Cry Primal (2016)

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Google Stadia

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

Ruim 10.000 jaar geleden in het late stenen tijdperk kruip je in de huid van Takkar, een ervaren jager die op verzoek van zijn stam met enkele anderen stamgenoten op jacht gaat. Hij keert echter als enige overlevende van zijn jachtgroep terug. Om in het land van Oros te kunnen overleven, dien je optimaal gebruik te maken van de omgeving. Jaag voor eten, maak wapens en voorwerpen, meester het vuur en overleef. Weersta de jachtdieren, vecht tegen andere stammen en bescherm jezelf tegen andere omgevingsgevaren, met als doel om samen met je stam het land van Oros te veroveren.

avatar van threeohthree
Hoor inderdaad vooral negatief commentaar omtrent Far Cry Primal, en dat is absoluut een van de redenen waarom ik hem persoonlijk nog niet heb gespeeld. Maar heb ook een beetje het gevoel dat Primal niet kan opboxen tegen andere games uitgebracht in 2016. Hoewel daar wellicht ook de meningen over verdeeld zijn, ben ik zelf vooral met hele andere dingen bezig.

Desondanks ben ik nog steeds geïnteresseerd in deze titel mits hij in een sale verkrijgbaar is. Wel goed om te horen dat de over het algemeen kritische Worth a Buy bijna uitsluitend positief is over de game. Er zullen een hoop mensen het niet eens zijn met zijn commentaar, maar met 50% korting zie ik het nog wel zitten in de zomer.

avatar van Martijn
Nou het gemiddelde van de recensies hangt zo rond de 8 dus dat lijkt me helemaal niet zo negatief.

Zal vast een prima game zijn als het concept je ligt, voor mij echter geen Far Cry zonder de dikke wapenkast.

Het spel begon goed, helaas heeft het niet genoeg variatie om het interessant te houden voor mij.
Heb er nu een uurtje of 12 opzitten en heb zo'n 40% voltooid, maar het spel is momenteel ronduit saai. Outpostje hier, vreugdevuurtje daar, en oja doe nog is zo'n 25 in dozijn wenja-opdracht anders :-/

FC3 greep je qua storyline bij de keel en liet je niet meer los....helaas gold dit niet voor FC4 en voor Primal al helemaal niet.
Het idee was goed en de game is helemaal niet slecht ... maar het voelt wederom als uitbreiding aan op FC3 en niet op een stand alone game.

avatar van JacoBaco
6 uur gespeeld en het is al duidelijk hoe dit spel in elkaar steekt. In principe hetzelfde als FarCry 4. Doe missies, questjes, clear een outpost, bevrijd random dudes, vind een collectible, pluk een plantje en dood een dier. Ik vind het leuk. En dan dieren temmen zodat ze met je meevechten, is een fijne extra! En gister daarom ook mijn sabeltandtijger een aai over zijn bol gegeven voor het vermoorden van een halve stam bad guys.

Ja, ik weet al dat het repetitief gaat worden vanwege deel 4, maar toch denk ik dat het leuk blijft. Het enige (los van machinegeweren en helikopters) wat er niet inzit, is de humor?

avatar van richiedoom
Zoals JacoBaco het eigenlijk al zegt, na een aantal uurtjes merk je weer dat je een standaard Far Cry game aan het spelen bent met de bekende ingrediënten. Ik heb me prima met deze game vermaakt, de setting vond ik erg verfrissend. Helaas had ik dit keer geen zin om alle armbandjes te verzamelen en muurschilderingen te bekijken. In het verleden was ik een soort autist die een hele map moest uitkammen, inmiddels heb ik daar echt van afgezien. Gewoon de side quests en main quests gespeeld en uiteindelijk leverde het een zeer vermakelijke game op.

Dus voor degenen die hier over twijfelen, voor max. 20 euro heb je best een leuke game, meer zou ik er echter niet voor uitgeven.

avatar van thoyouknow1980
Grote stappen voor de eerste moderne mens
De late prehistorie heeft mij altijd al geboeid,mede dankzij de aardkinderen boeken.
Het is heel knap hoe de makers hier een overtuigende wereld hebben neergezet.
Strakke graphics en mooie unieke omgevingen om te beginnen,maar ook de overal gameplay mag er zijn.
Dit keer kun je vele verschillende dieren tam maken,dit werkt verslavend en wie wil er nou geen sabeltand tijger als maatje
Tevens vond ik het verhaal ook entertainend genoeg,en er zijn super veel sidequests.
Het heeft mij 30 uren gekost om hem uit te spelen,dit deed ik met een brede lach
Want dit is een fantastische leuke game,nu ga ik terug na mijn grot OENGA BOENGAAHH

avatar van Delloo
Na een uur of 50 houd ik het voor gezien. Heb 93 procent uitgespeeld. Alle missies en submissies gedaan. De laatse paar % laat ik voor wat het is. Is alleen wat stenen zoeken in de grotten denk ik. Ik vond het een prima game. Mooie vormgeving en leuk onderwerp. Zeker als je geinteresseerd bent ik de prehistorie. De oeroude strijd tussen de Neanderthalers en Cro Magnon komt echt weer tot leven.
Op jacht samen met je sabeltandtijger is echt een leuke ervaring. Een aanrader dus.

avatar van Duke Nukem
Een originele setting dit keer in de prehistorie maar het spel valt na een tijdje wel in herhaling. En vanwege de setting zijn de mogelijkheden eerder beperkt qua wapens en omgevingen. Maar met een wild beest aan je zijde in het hoge gras rondsluipen, stamgenoten redden, jagen en vijanden aanvallen is toch een bijzondere ervaring die maar weinig games bieden.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Ben nu al bijna een maand zoet met deze Far Cry en ben echt verliefd geworden op de adembenemende wereld van het stenen tijdperk Speel 'm heel traag en anders dan in FC3 en 4 heb ik nog niet het gevoel genoeg te krijgen van de sidequests en items collecten. Wat deze denk ik beter doet is het uitbouwen van je dorp, een uitgebreidere, mooier weergegeven skill tree en menu's waardoor ik meer het gevoel hou met alles wat ik doe progressie te boeken.

Voorlopig nog niet klaar mee, later meer

O ja, beast companions ftw

avatar van Aazhyd
Het is een geslaagde variant, maar de 'echte' Far Cry met moderne wapens is toch leuker.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Zojuist de credits van Far Cry Primal voorbij zien rollen, na behoorlijk wat uurtjes in Oros door te hebben gebracht!

Ik vond het een geweldige open wereld. Echt fantastisch om je in het stenen tijdperk te wanen, daar kon ik echt geen genoeg van krijgen. De geweldige gevarieerde natuur en het verkennen van enorme grotten. Ook vijf jaar na release ziet deze game er nog grandioos uit.

De gameplay was wel wat beperkt op een gegeven moment en wanneer je een aardig eindje op weg bent in de skill tree worden zelfs de eindgevechten een fluitje van een cent.

Nee, deze game moet het voor mij echt hebben van de prachtige levende wereld die Ubisoft heeft neergezet en daar geef ik deze game een mooie 4* voor