menu

Dark Souls III (2016)

mijn stem
4,43 (44)
44 stemmen

PC / PlayStation 4 / Xbox One
Action / RPG
single player / multi player / online

Ontwikkeld door From
Uitgegeven door Bandai Namco en From

Wederom luidt de bel dat de Age of Fire aan het doven is. Om deze overgang te vertragen, zijn rituelen bedacht waarin de Vlam – door middel van zelfopoffering – weer nieuw leven ingeblazen kan worden. De aangewezen Lord weigert echter en ziet liever deze Vlam uitdoven. Hierdoor ontwaakt een aantal Lords of Cinder met als laatste taak om opnieuw de Vlam aan te wakkeren. Het merendeel verwaarloost deze plicht echter. Als zogeheten Ashen One is het jouw taak om de opstandige Lords te herinneren aan hun plicht, opdat de Age of Fire mag voortduren. Of versnel jij juist de overgang naar de onvermijdelijke duisternis?

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=2HIxuGi_2TQ

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
spelfreak
Heeft er nog iemand last van een camera glitch op PS4? Na een tijdje blijft de camera de hele tijd naar onder richten, en moet ik het spel herstarten om te fixen. Heel irritant.

Voor de rest keigoed spel overigens. Even te vermoeid om mijn impressies op te schrijven. Maar ik zit toch al aan mijn 10de uur en vermaak me enorm.

MikeMannuh
Na zo'n 50 uur spelen en ver op het einde van de game te zitten (met alleen nog 1 optionele boss en daarna de laatste boss te gaan) kan ik hier kort over zijn. De content in deze game is absoluut 5 sterren waard, maar de performance issues verzieken bij toch zeker een groot deel van het speel plezier. Ik heb niet veel behoefte om specifiek in te gaan op enkele fanboy reacties hierboven, want elk punt van terechte kritiek op een product met mankementen wordt natuurlijk als een persoonlijke aanval opgevat. Maar bij een spel waarbij gameplay een zeer grote rol speelt in de aantrekkingskracht en populariteit ervan, zorgen framerate problemen, endless loading screens, summoning problemen en netwerk lag voor een zwaar verminderde gameplay ervaring. Ik ben helaas niet iemand die dit soort rotzooi maar accepteert omdat dit is hoe men nu denkt spellen te kunnen afleveren. Ik ben zeer dankbaar dat mensen als TotalBiscuit en Jim Sterling dit soort gebrekkige meuk week na week in de spotlight zetten zodat er bij publishers uiteindelijk hopelijk toch een lampje gaat branden dat dit soort onzin niet door de beugel kan. Men kan wat leren van CD Projekt Red.

kiriyama
Jammer om te horen. Morgen komt er wel weer een nieuwe patch uit. Hopelijk fixt die wat dingen. Ik speel zelf op de PS4 en heb gelukkig nergens last van. Weet niet hoe de performance van de PC versie is.

avatar van threeohthree
5,0
MikeMannuh 100% mee eens dat het absoluut onacceptabel is dat een game in deze staat gereleased wordt, en samen met de ongelofelijk teleurstellende guide van Primagames is het toch een behoorlijke smet op een fenomenaal product. Wel ben ik benieuwd waarom je de game niet tijdelijk links hebt laten liggen, ik bedoel, lost van de frustratie is het ook wel een klein beetje zonde natuurlijk. Al snap ik best dat de tijd voor het spelen van games soms best gelimiteerd is en het helaas niet altijd een keuze is.

MikeMannuh
threeohthree schreef:
MikeMannuh 100% mee eens dat het absoluut onacceptabel is dat een game in deze staat gereleased wordt, en samen met de ongelofelijk teleurstellende guide van Primagames is het toch een behoorlijke smet op een fenomenaal product. Wel ben ik benieuwd waarom je de game niet tijdelijk links hebt laten liggen, ik bedoel, lost van de frustratie is het ook wel een klein beetje zonde natuurlijk. Al snap ik best dat de tijd voor het spelen van games soms best gelimiteerd is en het helaas niet altijd een keuze is.

Ik ben deze game gaan spelen omdat, ten eerste, ik hier natuurlijk lang naar uit heb gekeken aangezien de andere games top waren. Ten tweede, gezien het feit dat heel youtube volgeplakt stond met Dark Souls 3 content door de massale fuck up van Namco Bandai omdat de game digitaal al twee weken voor release beschikbaar was, wilde ik graag zo snel mogelijk beginnen zodat zo weinig mogelijk dingen gespoiled zouden worden. Ten derde, als je met andere spelers wil spelen, coop of pvp, is de beste tijd om te spelen rond release natuurlijk. Echter, invaden is in deze game ook een drama, aangezien mensen gewoon coop kunnen spelen en je dus als enkel invadertje 9 van de 10 keer tegenover een leger van mensen staat. Good luck with that.

avatar van threeohthree
5,0
Dat is wel te begrijpen inderdaad. Ik heb mezelf ook volledig van het internet af moeten sluiten om spoilers te vermijden. En ben het er ook absoluut mee eens dat de hoeveelheid 'beta' keys en daarmee beschikbaar content echt belachelijk was. Nu is het voor mij als relatieve nobody nog redelijk te doen, maar mensen als EpicNameBro zullen er wel helemáál gek van zijn geworden. Hoop persoonlijk dat From breekt met Namco anyway, maar goed dat is op de zaken vooruit lopen. Hoop in ieder geval dat het snel beter wordt op de Xbone.

avatar van Brains
Hier ook geen problemen op de PS4. Ik heb er nu zo'n 25 uur opzitten en heb net de eerste Lord of Cinder verlagen en ook alle optionele bosses tot dat punt. De combat begint nu zo langzamerhand te wennen. Echt een geweldige game - ben er overigens nog niet uit of ik 'm beter vind dan Bloodborne. Naar mijn gevoel wel (iets) makkelijker.

avatar van dr channard
5,0
Ik vond het de moeilijkste Dark Souls tot nu toe omdat ik niet echt goed ben in het rollen (speel namelijk ook met keyboard en muis) en deze game dwingt je echt om dat te doen. Het is tevens wel de heerlijkste van alle Soul games. De eerste bazen zijn lekker basic maar die laatste zijn stuk voor stuk epische gevechten. De omgevingen zijn ook prachtig en het was allemaal weer heel verslavend. TOPGAME

avatar van Brains
Ik ben wel benieuwd. Hoeveel mensen hier maken gebruik van co-op summoning?

Ik heb ze tot nu toe nog niet nodig gehad en ben nu net bij de 3e Lord of Cinder aangekomen (Aldrich) waar ik tot nu toe relatief veel moeite mee heb. Toch voelt het op een of andere manier verkeerd om om hulp te vragen en ben ik bang dat hiermee wat van de euforie van het winnen verloren gaat - want waarschijnlijk lukt het op den duur toch wel. Aan de andere kant is die hele feature er natuurlijk niet voor niets...

Ik heb dit weekend eindelijk de tijd gevonden om eens flink deze game te spelen, gigantisch vet alweer!

Ben ook wel van plan om geen gebruik te maken van co-op tijdens bosses. Herkenbaar wat je zegt: op de een of andere manier wil ik dat ook gewoon niet. Zelfs na 50 keer Ludwig (Bloodborne) ging ie de 51e keer toch gewoon solo neer .

avatar van threeohthree
5,0
Brains: Als ik co-op doe is het voornamelijk voor een NPC quest-line, maar alleen als ik zeker weet dat ik de baas ook alleen zou kunnen verslaan. Ik ben toevallig op hetzelfde punt en heb ook redelijk moeite, maar dat heeft er vooral mee te maken dat wat moeite heb met de patronen in de tweede fase. Natuurlijk geeft het niet dezelfde voldoening wanneer je co-op een baas verslaat, maar dagen lang vastzitten bij dezelfde baas is nou ook niet bepaald fantastisch.

Vond het bij DS1 bv niet zo'n punt om vast te zitten omdat je voldoende andere areas had om heen te gaan, maar wanneer het pad erg lineair is is het soms best frustrerend om uren lang enkel en alleen een boss battle te doen. Hangt ook af van de baas zelf natuurlijk, want vast zitten bij een gimmick fight is echt vreselijk terwijl bv Pontiff Sullyvahn en Abyss Watchers erg vet zijn om zelf uit te vogelen, al zal dat wel persoonlijk zijn.

avatar van dr channard
5,0
Ik summon in mijn game het liefst niet, maar alles mag uiteraard. Dark Souls is een game waarin de speler zelf beslist hoe moeilijk hij of zij het zich maakt. Ik heb twee dagen vast gezeten aan een baas omdat het zonder schild nauwelijks werkte. Rollen is hier meer een sleutel tot succes dan de voorgaande delen. Ander wapen, schild weg en gewoon proberen en ik had hem. Het heeft lang geduurd maar de bevrediging was ongelooflijk hoog.

Aldrich vond ik goed te doen met een Melee build

avatar van Brains
Nou, inmiddels heb ik 'm. Viel uiteindelijk wel mee ook, was even zoeken naar de juiste aanpak - veel aggressiever dan bij andere bazen. Direct daarna ook Dancer of the Boreal valley, was een stuk makkelijker maar wat een geweldig mooi gevecht!

avatar van DarthSolidKevin
4,5
Gisteren de credits voorbij zien rollen na een enigszins makkelijke final boss. De eerste Dark Souls-game die ik echt helemaal heb uitgespeeld en het was een leuke ervaring. Zo af en toe kende het wat gebreken (Ik kijk naar jou frame rate) en ook de onlinefunctionaliteit is niet helemaal optimaal op de Xbox One. Dit laatste moet echter in de volgende patch verholpen zijn. De bazen reikten van extreem makkelijk (Deacons of the Deep & Dragonslayer Armour) tot extreme overpowerde bullshit met slecht camerawerk (Nameless King).

Is de game moeilijk? In de basis in ieder geval niet. Je moet gewoon in het hoofd van de developers kruipen en je ziet negen van de tien keer wel hoe ze je proberen te naaien. Het herkennen van patronen bij je vijanden is een must om lekker door de game te komen en als je het eenmaal doorhebt geeft het je gewoon extra zelfvertrouwen. Een situatie betreden zonder enig zelfvertrouwen is in Dark Souls 3 in ieder geval dodelijk. Ben je dat wel dan kun je alles in deze game aan. Nou ja op eerdergenoemde Nameless King na tenminste. Die was gewoon een grote klomp onzin, haha.

avatar van DarthSolidKevin
4,5
Vandaag eindelijk alle achievements binnengehaald. Na meer dan 100 uur kan ik dit avontuur (voorlopig) afsluiten.

avatar van JacoBaco
4,5
Gisteravond dan eindelijk aan begonnen. Waarom niet eerder? Omdat ik mijn game ervaring wil optimaliseren door het af te stemmen op het seizoen. Dark Souls vind ik niet een game welke ik 's avonds of overdag speel terwijl het buiten 25 graden is, de zon schijnt en de vogeltjes vrolijk fluiten. Nee Dark Souls speel ik veel liever wanneer het buiten donker, regent en koud is. Helaas is het vandaag de warmste september dag in 100 jaar, dus ik ga vanavond eerst weer verder met Tales from the Borderlands wat overigens ook echt fantastisch is! Heb nu 2 episodes gehad.

Gisteravond was gewoon alvast een opwarmertje EN wat voor 1! Binnen 10 min stond ik al oog in oog met Iudex Gundyr en ik voelde me al snel een puppy die het moet opnemen tegen een getrainde vechthond! Damn wat werd ik afgemaakt zeg! Na steeds weg te rollen, springen, rennen en proberen aan te vallen kreeg ik na een tijdje pas door dat wanneer ik ver van hem afsta hij een grote sprong maakt en ik weg moet rollen en dan vervolgens even een seconde of 4 de tijd heb om hem aan te vallen zonder dat hij mij aanvalt. Maar goed, halverwege zijn health bar evolueert hij als een soort Pokémon en kreeg ik toch weer moeite met hem! Maaaarrr na ongeveer 50 min had ik hem dan eindelijk helemaal verslagen!

Vanavond weer even een uurtje oefenen en dan binnenkort begin ik denk ik gewoon weer opnieuw en dan ga ik er helemaal voor! Eerst even Tales from the Borderlands afronden.

Remi
Gisteravond begonnen en wat een game! Lekker grauw en duister, maar op een positieve manier.
Ik heb nu al een ontelbaar keer "YOU DIED" gezien op m'n televisie, maar dat mag zeker de pret niet dunken.

DSII heb ik even gespeeld en Bloodborne is een van mijn favoriete games. Toch voelt het toegankelijker dan Bloodborne, terwijl ik zou verwachten dat DSIII een hogere moeilijkheidsgraad zou hebben.

Ik ben nu pas voorbij de eerste boss en ik ben nu al enorm enthousiast.

avatar van threeohthree
5,0
JacoBaco schreef:
Gisteravond dan eindelijk aan begonnen. Waarom niet eerder? Omdat ik mijn game ervaring wil optimaliseren door het af te stemmen op het seizoen. Dark Souls vind ik niet een game welke ik 's avonds of overdag speel terwijl het buiten 25 graden is, de zon schijnt en de vogeltjes vrolijk fluiten.


Ik herken dit wel. Dan wel niet per se met Dark Souls want daar kon ik echt niet mee wachten (hoewel ik hem wel zoveel mogelijk 's nachts heb gespeeld), maar wel bij soort gelijke 'grimmige' games met iets minder persoonlijke hype. Ik heb zo heel lang (te lang) gewacht met Vampire: The Masquerade Bloodlines, Arkham Asylym en uiteindelijk ook een beetje bij Life is Strange. Dit allemaal met het idee dat ik ze met de juiste mindset wil spelen. Je kan een game immers maar 1x voor de eerste spelen, en dat is zeker bij een Souls game het allermooiste. In ieder geval goed om te horen dat het bevalt, en wellicht word het van het weekeind wat regenachtiger!

Remi De combat in de Souls is een stuk langzamer, en dat gepaard met de mogelijkheid shit te blocken met je schild zal het e.e.a. wel makkelijker maken. Moet wel zeggen dat het regain systeen in Bloodborne het mogelijk maakte om langer rond te neuzen. Al hebben ze het daar met het 'nieuwe' Estus Flask upgrade systeem in DS III ook wel wat vriendelijker gemaakt. Blij om te horen dat Souls je ook bevalt! Hierna DS 1 en 2?

Remi
Deel één staat zeker op mn wishlist. Hij is alleen moeilijk te krijgen. Het is te downloaden, maar ik ben nog van de ouderwetse disc

avatar van threeohthree
5,0
Ah. Mocht je een PS 3 hebben is hij te verkrijgen bij Bol. Maar ben bang dat je hem voor de PC zoekt (met controller dan neem ik aan?)? Maar goed, zoveel haast is er ook weer niet, want er zitten nog heel wat uurtjes plezier in deel 3!

Remi
Ik zoek m voor de Playstation 3. Maar inderdaad, eerst ff DSIII!

avatar van JacoBaco
4,5
threeohthree schreef:
Ik herken dit wel. Dan wel niet per se met Dark Souls want daar kon ik echt niet mee wachten (hoewel ik hem wel zoveel mogelijk 's nachts heb gespeeld), maar wel bij soort gelijke 'grimmige' games met iets minder persoonlijke hype. Ik heb zo heel lang (te lang) gewacht met Vampire: The Masquerade Bloodlines, Arkham Asylym en uiteindelijk ook een beetje bij Life is Strange. Dit allemaal met het idee dat ik ze met de juiste mindset wil spelen. Je kan een game immers maar 1x voor de eerste spelen, en dat is zeker bij een Souls game het allermooiste. In ieder geval goed om te horen dat het bevalt, en wellicht word het van het weekeind wat regenachtiger!

Ja precies en ik ga er aankomend weekend toch echt serieus aan beginnen. Ik heb inmiddels een beetje allerlei classes uitgeprobeerd en goed bedacht hoe mijn build wordt. En zo merkte ik dat er bij Dark Souls toch net iets meer bij komt kijken dan Bloodborne. Zo moet je in DS dus ook rekening houden met je weight ratio, want anders word je traag. Ik ben er eigenlijk helemaal klaar voor met mijn Warrior.

Remi
JacoBaco schreef:
Ik ben er eigenlijk helemaal klaar voor met mijn Warrior.

Wat is de reden dat jij voor Warrior bent gegaan? Ik heb zelf gekozen voor Knight, maar zit te twijfelen om opnieuw te beginnen als Pyromancer.

avatar van JacoBaco
4,5
Remi schreef:
(quote)

Wat is de reden dat jij voor Warrior bent gegaan? Ik heb zelf gekozen voor Knight, maar zit te twijfelen om opnieuw te beginnen als Pyromancer.

Ik ben niet zo van de magie.. Geen idee waarom eigenlijk.. De Warrior heeft meteen al een langere health-bar, hij doet veel schade en in Bloodborne was ik ook al erg dol op mijn axe. En daarnaast, hij is een hele stoere dude, dus ook vanwege de looks.

The Knight, The Warrior en als ik mij niet vergis de Herald worden sowieso aanbevolen voor onervaren Dark Souls spelers.

Remi
Ik vind het wel slim bedacht om eerst alle classes eerst een beetje te leren kennen. Het zal uiteindelijk niet veel uitmaken, maar ik denk dat ik dat ook ga doen.

avatar van threeohthree
5,0
Kan pyromancer in een eerste playthrough niet aanraden. Het begin is met pyro erg makkelijk waardoor je na de 3de/4de baas tegen een hoop problemen aan loopt. Dit komt vooral omdat de playstyle van een pyromancer (melee+'magic') het erg lastig krijgt tegen sommige bosses (mits je een guide gebruikt uiteraard). Wat je wel kan doen is bv een knight nemen en pyro erbij doen.

Mijn eerste playthrough was met een Knight, maar dat heeft meer met mijn persoonlijke voorkeur voor dikke zwaarden en dik armor met een 'fat roll'.

maar goed nogmaals, de eerste playthrough is het mooiste, dus kies uiteindelijk vooral wat je het leukste vindt .

Remi
Vandaag even alle classes uitgeprobeerd en pyromancer is niet helemaal wat ik verwachtte. Uiteindelijk heb ik ook gekozen voor de Warrior. Zijn strength en health is erg goed, deze ben ik na een uur wezen upgraden. Ik ben er tevreden mee!


Remi
Nu een drietal uurtjes gespeeld als Warrior en wat een enorm toffe game, zeg!
Het ziet er allemaal wel artistiek uit en de combat is goed te doen. Ik vergeet wel regelmatig te blocken, maar dat komt puur omdat dat bij Bloodborne niet van toepassing is.
Ik ben nu voorbij Vordt of the Boreal en ben benieuwd wat Dark Souls III nog meer te bieden heeft.

threeohthree schreef:
Ah. Mocht je een PS 3 hebben is hij te verkrijgen bij Bol.

Ik vind €44,95 trouwens nog best veel geld voor een spel uit 2011, voor de Playstation 3. Ik hoop dat ik 'm ooit eens voor een prikkie kan meepikken, de reviews van dit deel zijn in ieder geval veelbelovend.

avatar van threeohthree
5,0
Over het algemeen is het beter om te rollen dan om te blocken anyway, gaat goed dus!

45 Euro voor een PS3 game uit 2011 is inderdaad wat aan de hoge kant. En er zullen vast plekken zijn waar het wat goedkoper op te pikken valt (zal ff kijken of ik hem nog hem heb liggen).

Gast
geplaatst: vandaag om 18:38 uur

geplaatst: vandaag om 18:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.