Dark Souls III (2016)
PC / PlayStation 4 / Xbox One
Action / RPG
Ontwikkeld door From
Uitgegeven door Bandai Namco en From
Wederom luidt de bel dat de Age of Fire aan het doven is. Om deze overgang te vertragen, zijn rituelen bedacht waarin de Vlam – door middel van zelfopoffering – weer nieuw leven ingeblazen kan worden. De aangewezen Lord weigert echter en ziet liever deze Vlam uitdoven. Hierdoor ontwaakt een aantal Lords of Cinder met als laatste taak om opnieuw de Vlam aan te wakkeren. Het merendeel verwaarloost deze plicht echter. Als zogeheten Ashen One is het jouw taak om de opstandige Lords te herinneren aan hun plicht, opdat de Age of Fire mag voortduren. Of versnel jij juist de overgang naar de onvermijdelijke duisternis?
Voor de rest keigoed spel overigens. Even te vermoeid om mijn impressies op te schrijven. Maar ik zit toch al aan mijn 10de uur en vermaak me enorm.
MikeMannuh 100% mee eens dat het absoluut onacceptabel is dat een game in deze staat gereleased wordt, en samen met de ongelofelijk teleurstellende guide van Primagames is het toch een behoorlijke smet op een fenomenaal product. Wel ben ik benieuwd waarom je de game niet tijdelijk links hebt laten liggen, ik bedoel, lost van de frustratie is het ook wel een klein beetje zonde natuurlijk. Al snap ik best dat de tijd voor het spelen van games soms best gelimiteerd is en het helaas niet altijd een keuze is.
Ik ben deze game gaan spelen omdat, ten eerste, ik hier natuurlijk lang naar uit heb gekeken aangezien de andere games top waren. Ten tweede, gezien het feit dat heel youtube volgeplakt stond met Dark Souls 3 content door de massale fuck up van Namco Bandai omdat de game digitaal al twee weken voor release beschikbaar was, wilde ik graag zo snel mogelijk beginnen zodat zo weinig mogelijk dingen gespoiled zouden worden. Ten derde, als je met andere spelers wil spelen, coop of pvp, is de beste tijd om te spelen rond release natuurlijk. Echter, invaden is in deze game ook een drama, aangezien mensen gewoon coop kunnen spelen en je dus als enkel invadertje 9 van de 10 keer tegenover een leger van mensen staat. Good luck with that.
Ik heb ze tot nu toe nog niet nodig gehad en ben nu net bij de 3e Lord of Cinder aangekomen (Aldrich) waar ik tot nu toe relatief veel moeite mee heb. Toch voelt het op een of andere manier verkeerd om om hulp te vragen en ben ik bang dat hiermee wat van de euforie van het winnen verloren gaat - want waarschijnlijk lukt het op den duur toch wel. Aan de andere kant is die hele feature er natuurlijk niet voor niets...
Ben ook wel van plan om geen gebruik te maken van co-op tijdens bosses. Herkenbaar wat je zegt: op de een of andere manier wil ik dat ook gewoon niet. Zelfs na 50 keer Ludwig (Bloodborne) ging ie de 51e keer toch gewoon solo neer .
Vond het bij DS1 bv niet zo'n punt om vast te zitten omdat je voldoende andere areas had om heen te gaan, maar wanneer het pad erg lineair is is het soms best frustrerend om uren lang enkel en alleen een boss battle te doen. Hangt ook af van de baas zelf natuurlijk, want vast zitten bij een gimmick fight is echt vreselijk terwijl bv Pontiff Sullyvahn en Abyss Watchers erg vet zijn om zelf uit te vogelen, al zal dat wel persoonlijk zijn.
Aldrich vond ik goed te doen met een Melee build
Is de game moeilijk? In de basis in ieder geval niet. Je moet gewoon in het hoofd van de developers kruipen en je ziet negen van de tien keer wel hoe ze je proberen te naaien. Het herkennen van patronen bij je vijanden is een must om lekker door de game te komen en als je het eenmaal doorhebt geeft het je gewoon extra zelfvertrouwen. Een situatie betreden zonder enig zelfvertrouwen is in Dark Souls 3 in ieder geval dodelijk. Ben je dat wel dan kun je alles in deze game aan. Nou ja op eerdergenoemde Nameless King na tenminste. Die was gewoon een grote klomp onzin, haha.
Gisteravond was gewoon alvast een opwarmertje EN wat voor 1! Binnen 10 min stond ik al oog in oog met Iudex Gundyr en ik voelde me al snel een puppy die het moet opnemen tegen een getrainde vechthond! Damn wat werd ik afgemaakt zeg! Na steeds weg te rollen, springen, rennen en proberen aan te vallen kreeg ik na een tijdje pas door dat wanneer ik ver van hem afsta hij een grote sprong maakt en ik weg moet rollen en dan vervolgens even een seconde of 4 de tijd heb om hem aan te vallen zonder dat hij mij aanvalt. Maar goed, halverwege zijn health bar evolueert hij als een soort Pokémon en kreeg ik toch weer moeite met hem! Maaaarrr na ongeveer 50 min had ik hem dan eindelijk helemaal verslagen!
Vanavond weer even een uurtje oefenen en dan binnenkort begin ik denk ik gewoon weer opnieuw en dan ga ik er helemaal voor! Eerst even Tales from the Borderlands afronden.
Ik heb nu al een ontelbaar keer "YOU DIED" gezien op m'n televisie, maar dat mag zeker de pret niet dunken.
DSII heb ik even gespeeld en Bloodborne is een van mijn favoriete games. Toch voelt het toegankelijker dan Bloodborne, terwijl ik zou verwachten dat DSIII een hogere moeilijkheidsgraad zou hebben.
Ik ben nu pas voorbij de eerste boss en ik ben nu al enorm enthousiast.
Gisteravond dan eindelijk aan begonnen. Waarom niet eerder? Omdat ik mijn game ervaring wil optimaliseren door het af te stemmen op het seizoen. Dark Souls vind ik niet een game welke ik 's avonds of overdag speel terwijl het buiten 25 graden is, de zon schijnt en de vogeltjes vrolijk fluiten.
Ik herken dit wel. Dan wel niet per se met Dark Souls want daar kon ik echt niet mee wachten (hoewel ik hem wel zoveel mogelijk 's nachts heb gespeeld), maar wel bij soort gelijke 'grimmige' games met iets minder persoonlijke hype. Ik heb zo heel lang (te lang) gewacht met Vampire: The Masquerade Bloodlines, Arkham Asylym en uiteindelijk ook een beetje bij Life is Strange. Dit allemaal met het idee dat ik ze met de juiste mindset wil spelen. Je kan een game immers maar 1x voor de eerste spelen, en dat is zeker bij een Souls game het allermooiste. In ieder geval goed om te horen dat het bevalt, en wellicht word het van het weekeind wat regenachtiger!
Remi De combat in de Souls is een stuk langzamer, en dat gepaard met de mogelijkheid shit te blocken met je schild zal het e.e.a. wel makkelijker maken. Moet wel zeggen dat het regain systeen in Bloodborne het mogelijk maakte om langer rond te neuzen. Al hebben ze het daar met het 'nieuwe' Estus Flask upgrade systeem in DS III ook wel wat vriendelijker gemaakt. Blij om te horen dat Souls je ook bevalt! Hierna DS 1 en 2?
Ja precies en ik ga er aankomend weekend toch echt serieus aan beginnen. Ik heb inmiddels een beetje allerlei classes uitgeprobeerd en goed bedacht hoe mijn build wordt. En zo merkte ik dat er bij Dark Souls toch net iets meer bij komt kijken dan Bloodborne. Zo moet je in DS dus ook rekening houden met je weight ratio, want anders word je traag. Ik ben er eigenlijk helemaal klaar voor met mijn Warrior.
Ik ben er eigenlijk helemaal klaar voor met mijn Warrior.
Wat is de reden dat jij voor Warrior bent gegaan? Ik heb zelf gekozen voor Knight, maar zit te twijfelen om opnieuw te beginnen als Pyromancer.
Ik ben niet zo van de magie.. Geen idee waarom eigenlijk.. De Warrior heeft meteen al een langere health-bar, hij doet veel schade en in Bloodborne was ik ook al erg dol op mijn axe. En daarnaast, hij is een hele stoere dude, dus ook vanwege de looks.
The Knight, The Warrior en als ik mij niet vergis de Herald worden sowieso aanbevolen voor onervaren Dark Souls spelers.
Mijn eerste playthrough was met een Knight, maar dat heeft meer met mijn persoonlijke voorkeur voor dikke zwaarden en dik armor met een 'fat roll'.
maar goed nogmaals, de eerste playthrough is het mooiste, dus kies uiteindelijk vooral wat je het leukste vindt .
Het ziet er allemaal wel artistiek uit en de combat is goed te doen. Ik vergeet wel regelmatig te blocken, maar dat komt puur omdat dat bij Bloodborne niet van toepassing is.
Ik ben nu voorbij Vordt of the Boreal en ben benieuwd wat Dark Souls III nog meer te bieden heeft.
Ah. Mocht je een PS 3 hebben is hij te verkrijgen bij Bol.
Ik vind €44,95 trouwens nog best veel geld voor een spel uit 2011, voor de Playstation 3. Ik hoop dat ik 'm ooit eens voor een prikkie kan meepikken, de reviews van dit deel zijn in ieder geval veelbelovend.
45 Euro voor een PS3 game uit 2011 is inderdaad wat aan de hoge kant. En er zullen vast plekken zijn waar het wat goedkoper op te pikken valt (zal ff kijken of ik hem nog hem heb liggen).