Dark Souls III (2016)

PC / PlayStation 4 / Xbox One
Action / RPG

Ontwikkeld door From
Uitgegeven door Bandai Namco en From

Wederom luidt de bel dat de Age of Fire aan het doven is. Om deze overgang te vertragen, zijn rituelen bedacht waarin de Vlam – door middel van zelfopoffering – weer nieuw leven ingeblazen kan worden. De aangewezen Lord weigert echter en ziet liever deze Vlam uitdoven. Hierdoor ontwaakt een aantal Lords of Cinder met als laatste taak om opnieuw de Vlam aan te wakkeren. Het merendeel verwaarloost deze plicht echter. Als zogeheten Ashen One is het jouw taak om de opstandige Lords te herinneren aan hun plicht, opdat de Age of Fire mag voortduren. Of versnel jij juist de overgang naar de onvermijdelijke duisternis?

avatar van 3bdelilah
2016 wordt een prachtig jaar met onder andere Zelda U, Deus Ex MD, Dishonored II en nu ook Dark Souls III. Volgens Miyazaki wordt het een mix van alle andere Souls spellen waarbij alle pluspunten verder uitgewerkt worden terwijl de minder goede punten verbeterd worden, dus dat alleen al klinkt heel goed. Het ziet er naar uit dat mijn wens zo'n beetje is uitgekomen: het verkenningsgevoel en sfeer van DaS1 en de gepolijste gameplay van DaS2. Beelden van DaS3 zien er in elk geval heel strak uit.

avatar van JacoBaco
Nog ongeveer 1,5 week! Ik heb hier na Bloodborne super veel zin in! Bloodborne was overigens mijn eerste game van From.

Gruwelijk!

2016 wordt zeker geen slecht jaar, want Dishonored II lijkt mij ook erg interessant, maar eerst nog deel 1 spelen. Destijds compleet over het hoofd gezien.. Hoe kan dat nou? Gelukkig is Dishonored Definitive Edition te koop in de playstationstore voor €12. Lijkt mij de moeite waard.

avatar van Eliandjiee
JacoBaco schreef:

Gruwelijk!

Dishonored zeker spelen, pracht game!

Ik moet mij nog steeds wagen aan mijn eerste game van From, elke keer toch weer twijfels of het type RPG mij ligt.

avatar van dr channard
Nog minder dan een week mijn medemasochisten

avatar van Brains
Erg veel zin in!

Dit gaat mijn eerste Dark Souls worden. Bloodborne wel met heel veel plezier (en ok, zwetende handen) uitgespeeld. Heb tot nu toe alles qua gameplay beelden vermeden dus ben erg benieuwd .

avatar van JacoBaco
Had nog nooit een FROM game gespeeld. Maar ik heb mij destijds (via game gerelateerde websites etc.) heel erg laten beïnvloeden door alle positieve reviews voor Bloodborne. Anders was ik er denk ik niet aan begonnen. De andere Souls games scoorde natuurlijk ook al zo belachelijk hoog, maar Bloodborne is net iets laagdrempeliger. En uiteindelijk is Bloodborne denk ik een top 10 waardige game geworden. Natuurlijk was ik toen ik eraan begon best angstig of het daadwerkelijk iets voor mij zou zijn. En je moet ook even door die zure appel heen bijten, maar wanneer je de gameplay en alle mogelijkheden onder controle hebt, dan wil je die shit gewoon trotseren!

Binnenkort dus Dark Souls 3.. De PU zegt het waarschijnlijk voor de kenners heel duidelijk:
Niet zo verrassend als Demon’s Souls, niet zo tijdloos als Dark Souls, niet zo consistent als Dark Souls 2 en niet zo gefocust als Bloodborne. Maar Dark Souls 3 is zonder twijfel een Souls-game; een prachtig ontworpen culminatie van design, fantasy en interactiviteit. En dat is ’t belangrijkst! Een dikke 9.

P.S. Al blijft het natuurlijk persoonlijk.

avatar van DarthSolidKevin
Ik heb de game al een kleine vijf uur gespeeld en tot nu toe bevalt hij prima. Ik heb nog nooit een Souls-game helemaal doorgespeeld, dus ik ben benieuwd of DS3 me lang genoeg kan blijven boeien. Ik had met name veel moeite me de vele frame drops in deel 1, maar in deze heb ik daar nog geen last van gehad. Voor de mensen die zich afvragen hoe ik de game al kan spelen: Ik heb een recensiekopie.

Hij is al (volop) verkrijgbaar hoor, vandaag nog opgepikt bij de Media Markt.

Merijn82 schreef:
Hij is al (volop) verkrijgbaar hoor, vandaag nog opgepikt bij de Media Markt.

De PC versie ook? Dan ga ik morgen (of technisch gezien straks) even langs. Weet je de prijs toevallig ook? Vaak heeft de Media Markt wat kortingen op nieuwe releases.

In Utrecht (Hoog Catherijne) lagen ze voor alle systemen. Mijn PS4 versie was gewoon 60 euro. Ik hoorde wel dat niet alle Media Markten al verkopen... Bij MM Zwolle en Amersfoort liggen ze ook al (ik lees mee op Tweakers-forum).

MikeMannuh
Deze game is vooralsnog onspeelbaar voor Xbox One. De framerate issues zijn insane. Op sommige plaatsen zit ik volgens mij met 10 fps te spelen. Echt idioot. De game zou officieel pas op 12 april uitkomen, dus hopelijk is er een massive day one patch. Hoe vloeiend Scholar of the First Sin liep, zo vreselijk waardeloos loopt deze game. Fuck this.

Het is al erg genoeg dat we in 2016 genoegen moeten nemen met 30 fps op onze consoles, maar vooralsnog krijgen ze dat nog niet eens voor elkaar.

avatar van DarthSolidKevin
Ik heb zelf geen last van de framerate op de Xbox One MikeMannuh. Op welke punten valt hij dan zover naar beneden?

MikeMannuh
Door alle fog effecten heb ik door het gehele level van de High Wall of Lotheric last van framedrops. Vordt (tweede boss) was bijna niet de doen met alle fog en ice effecten. Hier liep hij soms echt op 10 fps. En dit schijnen nog niet eens de ergste levels te zijn volgens de reviews.

avatar van horizon
MikeMannuh schreef:

Mario Kart 8 draait op 60fps.

kiriyama
MikeMannuh schreef:

Vervelend, maar een tegenstem plaatsen al voordat het spel überhaupt uit is is ook wel een beetje overdreven. Je zou op zijn minst kunnen wachten tot de day-one patch uit is.

MikeMannuh schreef:

Vreemd dat ik hier helemaal geen last van heb. Die tweede boss battle vond ik juist goed te doen, omdat er geen frame drops waren. Dit in tegenstelling tot die Wolf in Dark Souls 1 op de Xbox 360. Dat was één grote framedrop. Op de High Wall of Lotheric had ik eigenlijk ook nergens last van. Alleen die draak zorgde soms voor een kleine drop, maar dat was niet storend te noemen.

Welke versie is jouw game? Bij mij is die volgens mij 1.03.

Volgens mij is die day-one patch gewoon al te installeren. Althans op PS4 wel. Kom alleen nog niet op de server dus speel offline.

MikeMannuh
Ik speel ook met patch 1.03. Ik vrees dus dat dit is wat het eindproduct gaat zijn. Wat ik gewoon niet snap is dat ze ons niet gewoon de keuze geven qua settings. Ok, het hoeft niet zo uitgebreid als bij pc games, maar maak een aantal settings. Eentje voor max graphics, eentje die voortdurend 60fps kan leveren en eentje ertussenin ofzo. Ik zou graag de keuze hebben om wat shadow of lighting effects op te geven, of zelfs resolutie, voor framerate, ZEKER in dit soort spellen.

avatar van poezieslayer27
hoop toch echt dat dit spel niet een 1 waard is...

avatar van JacoBaco
Welnee..., dit spel is minimaal een 2 waard.

Maar de reviews zijn over het algemeen erg lovend en daar kun je best wel op vertrouwen denk ik.

poezieslayer27 schreef:
hoop toch echt dat dit spel niet een 1 waard is...

Het spel zelf is prima. De performance echter is een drama. Wellicht is een 1 wat overdreven, maar ik ben het een beetje zat om constant 50-60 euro te moeten betalen om beta tester te spelen in een game. Ik zal uiteindelijk mijn stem bijstellen maar ik kan nu al zeggen dat er minimaal 1 a 2 punten van het eindcijfer afgaan. Anno 2016 horen dit soort games op 60fps te draaien. Echter door de gebrekkige consoles haalt men dit niet en wordt er 30 fps beloofd, maar zelfs dat wordt gewoon voortdurend niet gehaald. Beschamend.

avatar van 3bdelilah
PC performance schijnt voor veel mensen ook niet helemaal vlekkeloos te zijn. Ik heb 'm daarom nog niet gekocht, even wachten tot de kinderziektes eruit zijn en in tussentijd wellicht een leuke aanbieding.

Fuck die hele patch cultuur, lijkt net alsof Nintendo de enige AAA dev/uitgever is die hun spellen in goede staat verschepen.

avatar van threeohthree
Zelf net ook een uurtje of 3 op de PC gespeeld en heb persoonlijk nergens last van. De game runt constant op 60fps zonder problemen, al moet daar misschien wel de kanttekening bij gemaakt worden dat ik een gtx 980 heb met 32 ram en een i7 processor. Maar goed, ik had ook bij Primal en Arkham Knight geen problemen dus misschien heb ik gewoon mazzel.

Hoe dan ook de kleine 3 uurtjes die ik gespeeld heb waren meer dan geweldig. Van de visuals tot de Demon Souls throwbacks tot het level design, het is weer volop genieten geblazen.

avatar van Brains
Ben ook een paar uurtjes onderweg. Eerste Dark Souls ooit, na enkel Bloodborne te hebben gespeeld. Eerste wat me opvalt is dat het tempo een stuk lager ligt dan in Bloodborne. De nadruk ligt veel meer op de defensie. Nog wel even wennen dus, maar ben tot nu toe zeer positief.

avatar van threeohthree
Wel grappig inderdaad. Voor de Souls veteranen was de combat in Bloodborne heel erg wennen en voor zij die begonnen bij Bloodborne zal Dark Souls enorm wennen zijn. Dark Souls 3 is in ieder geval wel een wereld van verschil met Demon Souls en Dark Souls 1, hier lag nog meer nadruk op defensie omdat de combat gewoon een stuk minder soepel was. Ondanks dat Demon Souls mijn favoriete game aller tijden is, ben ik erg blij met de Bloodborne invloeden in DS3. De combat is vele malen soepeler, inventory management is stukken beter, maar ook de UI verbeterd zich keer op keer (In DS3 Estus Flasks indicator).

avatar van Red Extreme
MikeMannuh schreef:

Een 1 serieus? Ik begrijp uw kritiek op de frame rate maar een 1? Sorry dat gaat erover en ben ik tot een conclusie gekomen dat dit een haatcijfer is, niet naar luisteren mensen.

avatar van Red Extreme
MikeMannuh schreef:

Gebrekkige consoles? Ben jij weer zo'n pc freak? Op de consoles kan er al makkelijk 60fps op 1080p worden gehaald zie Metal Gear Solid V: The Phantom Pain en DOOM volgende maand.

Ik heb me in ieder geval prima vermaakt met Dark Souls III tot nog toe. Of...dat wil zeggen...met het gedeelte van mijn vriendenkring dat het spel op PC gekocht heeft en om 18-19 (na het werk en bij ontvangst van hun special editions) driftig foto's, posts en apps maakten met slogans als 'Praise the Sun! It has arrived', om daarna 2 uur later met de nodige sterke taal te zweren nooit nog een From Software spel te zullen kopen en dat Dark Souls III pure shit is. (juist ja...iedereen die ik ken had dus dat Bonfire probleem). Kostelijk! Leedvermaak blijft leuk als het om een ander draait.

Maar serieus - ik vind veel van de reacties een klein beetje overroepen. Natuurlijk is het klote - maar lijkt me wel dat ze een probleem van dergelijke omvang toch redelijk snel zullen aanpakken. En een stem uitbrengen op de eerste dag met meteen een 1 omdat er wat technische problemen zijn vind ik al helemaal voorbarig. Helaas zitten we in 2016 en is dit iets waar we tegenwoordig gewoon moeten rekening houden dat een product niet naar behoren wordt afgeleverd. Sad but true.

Verder ben ik wel van plan dit in huis te halen. Heb 1 en 2 wel nog altijd niet uitgespeeld (!) en Demon Souls heb ik zelfs (nog) niet in mijn collectie, maar ik vind het hele Dark Souls gebeuren samen met Borderlands wel een van de meest mooie, sfeervolle en consistente werelden en games (zowel qua opbouw, uitzicht als gameplay dus) die er ontstaan zijn in de vorige generatie.

avatar van dr channard
Geweldig spel, de gameplay is zo sterk in dit deel. Lekker snel, maar tegelijk ook heel defensief. Heb nu de tweede baas verslaan. De eerste vond ik geweldig, de tweede was dik in orde maar niets speciaals.

Tot nu toe echt heel goed te doen. Lekker spel, wil nu ongelooflijk graag verder spelen dus dat wil wat zeggen. Helaas is het morgen werkendag dus het zal voor morgen zijn

avatar van dr channard
Damn die dancer of boreal valley was moeilijk Lekkere baas wel.