Dark Souls III (2016)
PC / PlayStation 4 / Xbox One
Action / RPG
Ontwikkeld door From
Uitgegeven door Bandai Namco en From
Wederom luidt de bel dat de Age of Fire aan het doven is. Om deze overgang te vertragen, zijn rituelen bedacht waarin de Vlam – door middel van zelfopoffering – weer nieuw leven ingeblazen kan worden. De aangewezen Lord weigert echter en ziet liever deze Vlam uitdoven. Hierdoor ontwaakt een aantal Lords of Cinder met als laatste taak om opnieuw de Vlam aan te wakkeren. Het merendeel verwaarloost deze plicht echter. Als zogeheten Ashen One is het jouw taak om de opstandige Lords te herinneren aan hun plicht, opdat de Age of Fire mag voortduren. Of versnel jij juist de overgang naar de onvermijdelijke duisternis?
Gruwelijk!
2016 wordt zeker geen slecht jaar, want Dishonored II lijkt mij ook erg interessant, maar eerst nog deel 1 spelen. Destijds compleet over het hoofd gezien.. Hoe kan dat nou? Gelukkig is Dishonored Definitive Edition te koop in de playstationstore voor €12. Lijkt mij de moeite waard.
Nog ongeveer 1,5 week! Ik heb hier na Bloodborne super veel zin in! Bloodborne was overigens mijn eerste game van From.
Gruwelijk!
Dishonored zeker spelen, pracht game!
Ik moet mij nog steeds wagen aan mijn eerste game van From, elke keer toch weer twijfels of het type RPG mij ligt.
Dit gaat mijn eerste Dark Souls worden. Bloodborne wel met heel veel plezier (en ok, zwetende handen) uitgespeeld. Heb tot nu toe alles qua gameplay beelden vermeden dus ben erg benieuwd .
Binnenkort dus Dark Souls 3.. De PU zegt het waarschijnlijk voor de kenners heel duidelijk:
Niet zo verrassend als Demon’s Souls, niet zo tijdloos als Dark Souls, niet zo consistent als Dark Souls 2 en niet zo gefocust als Bloodborne. Maar Dark Souls 3 is zonder twijfel een Souls-game; een prachtig ontworpen culminatie van design, fantasy en interactiviteit. En dat is ’t belangrijkst! Een dikke 9.
P.S. Al blijft het natuurlijk persoonlijk.
Hij is al (volop) verkrijgbaar hoor, vandaag nog opgepikt bij de Media Markt.
De PC versie ook? Dan ga ik morgen (of technisch gezien straks) even langs. Weet je de prijs toevallig ook? Vaak heeft de Media Markt wat kortingen op nieuwe releases.
Het is al erg genoeg dat we in 2016 genoegen moeten nemen met 30 fps op onze consoles, maar vooralsnog krijgen ze dat nog niet eens voor elkaar.
Mario Kart 8 draait op 60fps.
Door alle fog effecten heb ik door het gehele level van de High Wall of Lotheric last van framedrops. Vordt (tweede boss) was bijna niet de doen met alle fog en ice effecten. Hier liep hij soms echt op 10 fps. En dit schijnen nog niet eens de ergste levels te zijn volgens de reviews.
Vervelend, maar een tegenstem plaatsen al voordat het spel überhaupt uit is is ook wel een beetje overdreven. Je zou op zijn minst kunnen wachten tot de day-one patch uit is.
Vreemd dat ik hier helemaal geen last van heb. Die tweede boss battle vond ik juist goed te doen, omdat er geen frame drops waren. Dit in tegenstelling tot die Wolf in Dark Souls 1 op de Xbox 360. Dat was één grote framedrop. Op de High Wall of Lotheric had ik eigenlijk ook nergens last van. Alleen die draak zorgde soms voor een kleine drop, maar dat was niet storend te noemen.
Welke versie is jouw game? Bij mij is die volgens mij 1.03.
Maar de reviews zijn over het algemeen erg lovend en daar kun je best wel op vertrouwen denk ik.
hoop toch echt dat dit spel niet een 1 waard is...
Het spel zelf is prima. De performance echter is een drama. Wellicht is een 1 wat overdreven, maar ik ben het een beetje zat om constant 50-60 euro te moeten betalen om beta tester te spelen in een game. Ik zal uiteindelijk mijn stem bijstellen maar ik kan nu al zeggen dat er minimaal 1 a 2 punten van het eindcijfer afgaan. Anno 2016 horen dit soort games op 60fps te draaien. Echter door de gebrekkige consoles haalt men dit niet en wordt er 30 fps beloofd, maar zelfs dat wordt gewoon voortdurend niet gehaald. Beschamend.
Fuck die hele patch cultuur, lijkt net alsof Nintendo de enige AAA dev/uitgever is die hun spellen in goede staat verschepen.
Hoe dan ook de kleine 3 uurtjes die ik gespeeld heb waren meer dan geweldig. Van de visuals tot de Demon Souls throwbacks tot het level design, het is weer volop genieten geblazen.
Deze game is vooralsnog onspeelbaar voor Xbox One. De framerate issues zijn insane. Op sommige plaatsen zit ik volgens mij met 10 fps te spelen. Echt idioot. De game zou officieel pas op 12 april uitkomen, dus hopelijk is er een massive day one patch. Hoe vloeiend Scholar of the First Sin liep, zo vreselijk waardeloos loopt deze game. Fuck this.
Maar serieus - ik vind veel van de reacties een klein beetje overroepen. Natuurlijk is het klote - maar lijkt me wel dat ze een probleem van dergelijke omvang toch redelijk snel zullen aanpakken. En een stem uitbrengen op de eerste dag met meteen een 1 omdat er wat technische problemen zijn vind ik al helemaal voorbarig. Helaas zitten we in 2016 en is dit iets waar we tegenwoordig gewoon moeten rekening houden dat een product niet naar behoren wordt afgeleverd. Sad but true.
Verder ben ik wel van plan dit in huis te halen. Heb 1 en 2 wel nog altijd niet uitgespeeld (!) en Demon Souls heb ik zelfs (nog) niet in mijn collectie, maar ik vind het hele Dark Souls gebeuren samen met Borderlands wel een van de meest mooie, sfeervolle en consistente werelden en games (zowel qua opbouw, uitzicht als gameplay dus) die er ontstaan zijn in de vorige generatie.
Tot nu toe echt heel goed te doen. Lekker spel, wil nu ongelooflijk graag verder spelen dus dat wil wat zeggen. Helaas is het morgen werkendag dus het zal voor morgen zijn