Victor Vran (2015)

Action / RPG
single player / online

Ontwikkeld door Haemimont
Uitgegeven door EuroVideo, Haemimont en Wired

In deze isometrische actie-RPG speel je als Victor Vran. Gebruik een breed assortiment aan wapens en vaardigheden om hordes monsters weg te vagen. Versla deze demonen alleen of met vrienden en verken het verhaal van een duistere wereld.

Vanavond uitgespeeld, met een 15tal uur op de teller (en een lvl 31 karakter). Typisch Diablo action / rpg achtig gevalletje dat blijkbaar door iedereen schromelijk over het hoofd is gezien. Beetje onterecht in mijn ogen aangezien het de middenmoot zeker weet te ontstijgen. Qua graphics en geluid mag het zich zeker laten zien (nou ja er rekening mee houdend dat het uit 2015 is en er toch eerder sprake is van een budget titel) - de animaties en het design van de diverse monsters zijn dik in orde en alles baad in een Gotisch sfeertje. De achtergrond muziek vind ik zelfs prima te noemen.

Wat Victor Vran voor mij echter zo leuk maakt is dat het wat extra mobiliteit toevoegt aan het genre. In tegenstelling tot het typische klikkerdeklik gameplay kan je hier ook springen (regelmatig zelfs handig om diverse geheime ruimtes e.d te ontdekken in gebouwen) en rollen om aanvallen te ontwijken. Werkt toch net weer wat dynamischer dan een groot aantal andere soortgelijke spellen. Ook een verschil is dat je in het spel niet de keuze krijgt uit meerdere klassen, maar dat je doorheen het spel je karakter volledig naar wens kan customizen door middel van speelkaarten te verzamelen die je diverse bonussen geven en outfits te verzamelen die je statistieken verhogen. Ook heeft ieder wapen (zijn er een 6-7tal van) zijn eigen vastgelegde special skills. Het is simpeler dan (ik noem maar wat) een Diablo of Torchlight II en zorgt ervoor dat het net wat vlotter speelt. Niet te veel bezig zijn met statistiekjes en setjes bij elkaar zoeken (vergist je niet - ook dat vind ik leuk) maar lekker recht-toe-recht-aan hack & slashen. Ook wel leuk van tijd tot tijd. Overigens heb ik het spel volledig met de Xbox Gamepad gespeeld in plaats van met de muis - en dat werkte prima.

In de tussentijd zijn er overigens ook een 2-3 tal DLC's verschenen, waar ik er geen in bezit heb. Hoewel ik wel interesse heb in de Motorhead 'Through the Ages' DLC gebaseerd op en met de muziek van...jawel... Motorhead. Ook maakt het spel gebruik van een 'challenges' systeem. Ieder gebied heeft vijf verschillende uitdagingen die je kan proberen te halen om extra xp en loot te verzamelen. Kwestie van ook op deze manier nog een paar uur extra gametijd eraan vast te breien. Op de PS4 en de Xbox One heb je als ik me niet vergis een complete editie die met enige regelmaat in de uitverkoop zit. (de PC versie op Steam trouwens ook). Wat mij betreft wel de moeite om in huis te halen.

Staat al een tijd op mijn radar. Maar de prijs is me nog te hoog.
Deze is trouwens ook op PS4 en misschien zelfs Xbone te verkrijgen. Even opzoeken en correctie indienen.

Ja dus, als Overkill Edition, waar de Motorhead DLC al bijhoort.

avatar van Barney Rubble
Best een aardige action-rpg met een gotisch sfeertje. Dat het hoofdpersonage kan springen, is een leuke gimmick. De challenges bij elk level en de verschillende wapens met bijbehorende skills voegen wat variatie toe. Het verhaal is rechtlijnig, maar interessant genoeg om context toe te voegen aan de gevechten. Victor Vran is al met al minder memorabel dan spellen als Torchlight, Diablo of Grim Dawn, maar slecht is het geenszins.