Battle Chess (1988)

3DO / Apple II / Atari ST / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / Commodore Amiga CD32 / Commodore CDTV / Macintosh / Nintendo Entertainment System / PC
Board

Ontwikkeld door Interplay
Uitgegeven door Interplay

Schaken in een 3D omgeving. De schaakstukken komen tot leven en lopen over het bord. Komt het tot een gevecht dan zul je zien dat elk schaakstuk een aparte vechttechniek gebruikt om de ander te slachten. De techniek verschilt ook per aangevallen stuk. Zo vreet de toren de koning op, maar als hij een andere toren tegenkomt slaat hij deze tot moes.

avatar van jorisbeltsin
Vroeger als kind veel gespeeld op onze oude 386
Die koningin was eng!

avatar van Thomas83
Deze hadden we wel op de computer staan vroeger, omdat mijn vader het wel eens speelde volgens mij. Of het stond op een schijfje.
Maar schaken is nooit mijn ding geweest. Toch leek het geen slecht spel, en de animaties waren vrij goed.
Vooruit, 3.5*.

avatar van ReMyTje86
Dit spel heeft voor mij het schaken leuk gemaakt

avatar van Deftones_JP
Deze heb ik (waarschijnlijk met emulator) op de pc gespeeld. Ik heb hierdoor ook leren schaken inderdaad. Mooie gevechten enzo.

avatar van Samael
ReMyTje86 schreef:
Dit spel heeft voor mij het schaken leuk gemaakt

Dit spel was al leuk zelfs toen ik niet eens kon schaken (ik was nog jong)

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Ik heb met dit spel leren schaken, was überhaupt 1 van de eerste games die ik speelde. Herinner me nog dat ik eerst dacht dat ik zelf de gevechten kon beïnvloeden door op de pijltjestoetsen en spatiebalk te rammen