Rocket League (2015)
Racing
single player / online
Ontwikkeld door Psyonix
Uitgegeven door Psyonix en 505
Dit is een opvolger van Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars, en is een physics gebaseerd racing-voetbal spel. Spelers moeten daarbij een radiografische, raket-gedreven, auto besturen en een bal in de tegenstander zijn doel manoeuvreren.
Voor iemand met een framerate issues o.i.d. doe je t toch nog altijd bijzonder goed.

Dat PS4 cheap-o headsetje wat je aan je controller aansluit werkt inderdaad overigens prima. Zit ook nog eens een hele voice-control functie op je PS4, bijzonder dat ik daar nu pas achter kom... Het is even wennen, maar al beter dan met een toetsenbord op de bank.

Het gaat op zich wel aardig, maar ballen die ik op de PC (vooral defense) 100% raak is het hier toch vaak onmogelijk door de gevoelsmatige input-lagg. Los daarvan mis ik de 360 controller toch ook wel een beetje, dus cross-platform parties zouden voor mij absoluut een geschenk uit de hemel zijn.

Ik wacht de response van de dev in ieder geval even af. Zal ook het headsetje even opzoeken, al wordt dat na de verhuizing nog een hele klus.

Helaas nog geen text chat in het menu. Een welkome toevoeging is wel dat je nu na een ranked match snel naar een nieuwe match kan zoeken. PC spelers kunnen nu ook kiezen om PS4 spelers uit de matchmaking weg te filteren. Volledige lijst met updates en fixes: klik.
Wat nog altijd wel jammer is, is dat je 'gestraft' wordt voor eventuele verbindingsproblemen tijdens een ranked match. Om de een of andere reden kreeg is zojuist een connection error, en je ontvangt dan automatisch een matchmaking ban, voor niet alleen ranked games, maar voor alle games (dus ook unranked). Gewoon een 15 minuten ban instellen voor enkel ranked, in geval van quitters, lijkt me al meer dan voldoende. Maar soit...

In november komt de "Mix, Match & Mutate" -update waarbij we (eindelijk!) tal van wedstrijdinstellingen kunnen aanpassen: ball size, gewicht, zwaartekracht, booststerkte, duur van de wedstrijd, en tal van andere dingen... In december krijgen we een ijshockey update. En wederom allemaal voor nop!

trailer
Erg enthousiast over de geplande updates, en aangenaam verrast dat deze gratis zijn. Hadden ze goed mee kunnen cashen.
Op zich een leuke toevoeging, en weer eens even iets anders. Maar ik denk dat het voor mij toch beperkt zal blijven bij af en toe een potje, en dat ik voor mijn verslaving snel terug keer naar de normale spelmodi. Niet alle mutate-spelmodi zijn even geslaagd. Leukste tot nu toe is de variant waarbij tijd vertraagd wanneer je dicht bij de bal komt. Beachball is ook wel aardig, maar die potjes duren aardig lang, aangezien zo'n trage, enorme bal net iets makkelijker te verdedigen is, en juist een stuk moeilijker te scoren. Een tien minuten durende verlenging is dan ook geen uitzondering.

Ben nu eigenlijk meer benieuwd naar de ijshockey update die volgende maand komt.

Oh en niet te vergeten, biscuit physics! Absoluut hilarisch hoe sommige ballen (puk) in het doel vliegen.

Ik wil hem wel graag voor m'n X-box one maar ik zit echt krap nu...
En maak je als nieuweling nog een beetje kans om goed te worden..
of laten ze je gelijk alle kanten van het veld zien?
Ik vind het overigens wel jammer dat de Wasteland map nu definitief in Ranked Mode zit. kan maar moeilijk wennen aan de lay-out. Ik had dit in mindere mate al bij utopia Coliseum, waarbij de volgens mij hoeken net iets anders zijn. Maar Wasteland is iedere keer wel een enorme switch. En is vooral veel lastiger te verdedigen. Maar het lijkt erop alsof we het er vanaf nu mee moeten doen. Baal er wel iedere keer een beetje van als 'ie voorbij komt.
Psyonix leek de boel goed voor elkaar te hebben, maar de verplichte Wasteland map en het nieuwe ranking systeem raakt wat mij betreft kant noch wal. Speel nu alleen af en toe nog een uurtje met vrienden, maar dat gevoel van "nog één potje" is er helaas niet echt meer bij. Met oog op studie en werk, misschien maar beter ook.