The Great Giana Sisters (1987)

Amstrad CPC / Atari ST / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / Mobile / MSX Series PC / Sinclair ZX Spectrum
Platform

Ontwikkeld door Time Warp
Uitgegeven door Rainbow Arts

The Great Giana Sisters is een 2D platform spel gelijkwaardig aan Super Mario van Nintendo. Na een langdurige slaap wordt Giana wakker in een mysterieuze droomwereld. Gedurende 32 levels moet ze al springende monsters en spinnen bevechten om de magische diamant te vinden, die haar terug naar haar wereld leidt.

Een Mario cloon voordat ik wist dat er zoiets als Mario bestond. Hiermee heb ik heel veel avonden plezier beleeft.

avatar van t.o.
Dit was wel een enórme kloon inderdaad. Die gamefiguurtjes zagen er overigens niet bepaald zo uit als de dame op de hoes

avatar van Flammazine
Haha,niet echt

avatar van Awake78
Vrij aardige game dit. Beetje Mario stijl inderdaad, vond het echter niet geheel onderdoen. Kon je ook met z'n 2-en spelen dacht ik. Leuk hoor. Wel pittig.

avatar van PC.ENGINE.FAN
De geschiedenis omtrent deze beruchte mario rip-off is al legendarisch. Inmiddels ook verkrijgbaar, en aan te raden, voor de NDS.

Ripoff van Super Mario Bros die toch net wat leuker was dan het origineel. Enige manco is het feit dat je meteen dood gaat als je al powerups hebt en dat de eindbazen geen reet voorstellen.

Maar verder leuk met toffere vijanden. Heb het begin jaren 90 gekopieerd en vele middagen mee zoet geweest. Sommige levels ware frustrend moeilijk.

avatar van Rujar
Rip off is nog een understatement Volgens mij waren er ook levels gewoon 1 op 1 nagebouwd haha.

Nee dat is niet zo. De levels zitten gewoon anders in elkaar. Zelfde principe wel maar anders opgebouwd. De vijanden zijn ook totaal anders.

Een ander minpuntje is dat er ook geen onderwaterlevels zijn.

avatar van frodok
Dit was mijn meest favoriete C64-spel! Wat heb ik me hier een hoop uur mee vermaakt, zeg! Sommige levels waren wel echt moeilijk; zonder trainer heb ik hem nooit rond kunnen spelen...

avatar van frodok
Toen ik destijds voor heet eerst Mario zag, vond ik dat maar een flauwe rip-off van Giana Sisters
Wist ik veel...

frodok heeft het helemaal juist, dit was een ORIGINEEL. Echt straf dat in tijden dat copy-right nog niet eens bewust werd waargenomen op games Nintendo dit spel kon verbieden. Het heeft natuurlijk sterk bij Mario Bros geleend, maar in de laatste 30 jaren zijn er veel meer spellen uitgekomen die direct aan de mario's schatplichtig zijn en toch gewoon mochten verschijnen.

avatar van frodok
Recht van de sterkste, he.
Hoewel sommige levels wel echt een bijna 1 op 1 kopie zijn van Mario. Dat moet in Nintendo dan ook wel weer meegeven.

avatar van dutchtuga
Een zeker niet al te misselijke tegenhanger van Mario. Erg van genoten vroeger.

avatar van Rujar
In ieder geval was deze een stuk moeilijker dan Mario, maar dat kan ook liggen aan de Amiga joystick (hoeveel ik er daar wel niet van gesloopt heb ... door dit soort games)

bij dit spel viel dat nog mee, summer games en decathlon daarentegen...