menu

FIFA 16 (2015)

mijn stem
3,07 (54)
54 stemmen

PC / PlayStation 4 / Xbox One / PlayStation 3 / Xbox 360 / Android / Apple iOS
Sports
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

In deze telg in de FIFA reeks kun je onder andere oefenwedstrijden spelen tegen vrienden of online tegen vreemden. Daarnaast kun je in de solomodus een carrière als manager of speler starten. Als manager ben je verantwoordelijk voor een gehele club. Je moet de transfers doen, spelers scouten, wedstrijden spelen en er voor zorgen dat jouw spelers een contract hebben, zodat zij niet vertrekken naar een ander team. Een andere spelmodus is het Ultimate Team gedeelte. Je kunt spelers kopen, die worden vormgegeven als cards, op de transfermarkt of auction, of deze verkrijgen in speciale packs in de shop. Nieuw dit jaar is de toevoeging van vrouwenvoetbalteams.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=bwz98athxQ8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Pfff het loopt eigenlijk nog voor geen ene meter bij mij. Eerder berichtte ik al dat ik blij ben met de weg die ze zijn ingeslagen, maar op één of andere manier krijg ik nog niet echt grip op de gameplay. En dat terwijl het spelen op balbezit en opbouwen mij in Fifa 15 toch goed lag.

Maar wat ik momenteel wel echt een dingetje vind worden is de scheids. Het kan aan mij liggen, maar ik krijg praktisch elke wedstrijd wel een penalty tegen. En dat door gewoon correcte (in mijn ogen) verdedigende acties uit te voeren. Ook in de replay blijkt er vaak echt helemaal niks aan de hand. Begint ergerlijk te worden. Iemand nog tips daarvoor?

avatar van mrdig
3,5
Speel je vooral online of tegen de CPU? In het begin speel ik altijd wat vaker tegen de CPU en dan krijg ik niet veel penals tegen. Verder begin ik met een nieuwe FIFA tegen de CPU altijd weer ff op professional niveau en dat gaat nu lekker, maar gisteren een paar potjes op World Class gedaan en man wat een drama, 30% balbezit, 1 of 2 shots on target, soms een gelijkspel (0-0) maar vaak kansloos verliezen. Man (nog) niet te doen dat. Tips iemand?

Online seasons eigenlijk alleen en inderdaad.. Toen ik in het begin nog een paar potjes tegen de CPU speelde, kreeg ik ze ook niet veel tegen.

Verder kan ik je ook niet echt helpen, heb hetzelfde

4,0
Eindelijk weer een degelijk FIFA spel. De vorige versies gingen alleen maar om pace en afstandsschoten (FUT). Nu moet je aanvallen opbouwen en openingen zoeken. Je verdedigers lopen eindelijk mee met de aanvallers die de ruimte zoeken om ervandoor te sprinten.

Pace is nog best wel belangrijk, maar lang niet zo als in FIFA 15. Je kunt nu weer verdedigers opstellen met 60 pace, zolang de defence stats natuurlijk goed zijn. Alleen als je echt los bent van de verdediger en je hebt de ruimte achter de verdediging gevonden kun je sprinten echt goed gebruiken. Hierdoor zijn Messi Ronaldo etc een stuk minder overpowerd en wat mij betreft veel realistischer.

Het beste bewijs is dat deze FIFA goed is is dat mijn broertje en zijn vrienden 17 jaar dit een slechte FIFA vinden. Zij kunnen niet langer gedachteloos 1-tweetjes doen en dan de sprintknop inhouden. Dit keer moet je nadenken om een aanval op te zetten en daar zijn die kindertjes vaak niet zo goed in

Heel af en toe zie ik een keeper nog een rare move doen, maar deze zijn ook een stuk verbeterd. FUT draft is een leuke toevoeging. Nu kan iedereen met de sterspelers spelen en iedereen heeft "gelijke kansen" op een goed team in deze mode. De spelers met een hoge pace rating krijgen wat mij betreft een veel te hoge prijswaardering met FUT. Maar dit kan ook komen omdat FIFA 16 nog maar net uit is. Naar mate de tijd vordert zullen al die belachelijk prijzen kelderen.

Toch is er nog één punt waar ik me gruwelijk aan stoor en wat gewoon weer niet goed is. PENALTYS, je krijgt ze voor en tegen zomaar zonder enige reden. Vaak druk ik niet eens een knop in op mijn controller, het is echt ongelofelijk. Ik hoop dat ze hier nog met een update voor komen. En een ander punt van kritiek is dat de grafics en vooral het publiek amper is verbeterd. Iets wat in 2015 echt wel stukken beter kan.

Vaak kampen de EA servers met veel problemen de eerste maand, maar ik heb daar voor het eerst daar nog totaal geen last van gehad gelukkig (XBOX ONE). Over de offline modus en career mode etc heb ik niks te melden, want dit speel ik niet. Ik kan nog steeds niet begrijpen hoe mensen in 2015 het leuk vinden om tegen de computer te spelen? Wat voor voldoening haal je daaruit? En los daarvan is het zo extreem saai. Hoe hoger het niveau van de computer hoe minder realistisch. Als jij een truc of sliding doet weet de computer precies wat jij indrukt en anticipeert daarop.

Kortom, het lijkt erop dat FIFA weer terug is. In tegenstelling wat je leest op bijvoorbeeld nieuwssites. Zij gaan af op wat de kindertjes te melden hebben 'FIFA niet langer de beste voetbalgame' | NOS . Helaas en misschien ben ik wel te oud voor FIFA (25) als je de huidige community bekijkt of de schreeuwende kids door je headset hoort. Maar dat zal mij niet tegen houden

avatar van mrdig
3,5
Mooie review!

XtReM3 SkILLz schreef:
Over de offline modus en career mode etc heb ik niks te melden, want dit speel ik niet. Ik kan nog steeds niet begrijpen hoe mensen in 2015 het leuk vinden om tegen de computer te spelen? Wat voor voldoening haal je daaruit? En los daarvan is het zo extreem saai. Hoe hoger het niveau van de computer hoe minder realistisch. Als jij een truc of sliding doet weet de computer precies wat jij indrukt en anticipeert daarop.


Ik haal daar wel voldoening uit En komt misschien ook omdat ik ook een oudere gamer ben, eind jaren 80, jaren 90 kon je vaak niet anders dan tegen de CPU spelen als er even geen vriendje over de vloer was. Maar mbt FIFA speel ik in het begin vaak even single player FUT seasons, dat combineren met die coin boosts die je kan kopen in de eas catelog (scheelt als je lvl 51 bent) en je bouwt een aardig kapitaal op. Dan ff handelen op de transfer market, mooie selectie bij elkaar kopen en hop tijd voor FUT online seasons. En nog een voordeel van tegen de CPU in het begin: je leert de nieuwe FIFA op deze manier goed kennen, red je het op den duur op World Class/Legendary dan is online ook wat eenvoudiger.

avatar van Rujar
Offline is alleen leuk door de carrieremodus. Vanuit laagste divisie van Engeland opwerken naar Europees kampioen. Maar gameplay wise is online veel spannender natuurlijk. Persoonlijk hoop ik altijd nog altijd op combinatie van Football Manager en FIFA.

avatar van Ageingrebel
1,0
Ben even benieuwd op welke manier iedereen hier spelers gebruikt (automatisch, hoge ballen, manueel), want bij mij verloopt dit echt dramatisch. Nooit krijg ik de gewenste speler, altijd een speler die totaal niet goed staat of die zelfs totaal niet betrokken is in de actie. Ook heb ik nogal last van belachelijke controles in dit spel. Is er een knop die ik mis om mijn spelers een betere balaanname te laten genieten dan die van een oud meubelstuk?

avatar van Marcellussss
2,0
Ageingrebel schreef:
Is er een knop die ik mis om mijn spelers een betere balaanname te laten genieten dan die van een oud meubelstuk?

Nope. Is al zo sinds Fifa 14, en is in deze versie juist minder aanwezig is mijn ervaring. Nu EA al ruim 10 dezelfde engine gebruikt is het spel nu zo overgeanimeerd dat het totaal niet meer vloeit en er overal de raarste glitches en bugs zitten.

avatar van mrdig
3,5
Ik heb alle settings op default behalve 'speler wisselen' (lb) dat zet ik op handmatig.

4,5
1 minpuntje waar hopelijk een update voor komt, de sgijtsrechters die bijna overal voor fluiten.

Voor de rest een heerlijk spel die ik weer dagelijks kan spelen, fifa15 heb ik na 2 maanden niet meer aangeraakt.

avatar van Marcellussss
2,0
Servers lijken nu weer aardig te functioneren. Hoop dat ik ooit nog mijn FUT Draft tokens terug krijg.

AHWA
Ik ben geen fifa of voetbalfan, maar dit zat bij de ps4 en ik vind het tot nu toe best leuk. Eigen speler aanmaken, tegen de computer spelen op een niet al te moeilijke stand en steeds met een nulletje of 4/5 winnen. Ik vind het prima zo

1,0
Toch weer aangeschaft om FUT te kunnen spelen. En de frustratie is ook direct weer aanwezig. Het spel gaat echt heel traag vooruit. Pases die te vaak te zacht zijn, spelers die wederom niet vrij lopen, het verdedigen werkt dan weer wel iets beter als voorheen al vind ik het nog steeds niks dat "tactisch verdedigen".

Online is het nog steeds prijs schieten en worden sommige potjes beslist doorde cpu zelf. Zo net een potje gespeeld 12 schoten waarvan 8 op doel, 72 om 28 procent balbezet en de tegenstander 0 schoten (blunder van de keeper zorgt ervoor dat je verliest) dit is frustrerend en totaal onterecht.

Ik heb hem voor 10 Eu op kunnen pikken dat is dit wel waard echter blijf ik er moeite mee hebben dat EA de serie langzaam maar zeker weer helemaal naar de klote heeft geholpen. PES timmert aan de weg al hebben ze tov PES 2015 ook een stapje terug uitgezet met PES 2016, het aanbod aan gametypes is ook te minimaal in PES en het ontbreken van FUT (of in ieder geval een goed alternatief) merk je en ondanks de betere gameplay ben je er gewoon eerder klaar mee, aangezien er buiten de standaard potjes en de ML niks te doen is.

Al met al is deze Fifa eigenlijk ook weer niet het gene wat ik er van wil en is het jammer dat ze het alleen recht hebben op de BPL Bundes Liga en voornamelijk FUT. Krappe 2.5 aangezien er iets aan verbetering merkbaar is tov de vorige editie

1,0
Nu na een potje of 200 erop te hebben zitten in FUT (Offline en Online) toch wederom tot de conclusie gekomen dat Fifa 16 net als zijn voorganger een totale flop is.

Offline heb je de keuze om het tactisch verdedigen uit te zetten maar dit geeft alsnog totaal geen gevoel van controle. De AI gestuurde tegenstander draait precies op het goede moment weg, zet precies op tijd een tackle in, speelt de bal 9 van de 10 keer op de perfecte snelheid in. Het is werkelijk om te janken hoe weinig controle je als speler hebt over je team. Ballen die te zacht ingespeeld worden (ondanks dat driehoekje lang ingehouden word), ballen die de verkeerde kant opgespeeld worden ondanks je toch duidelijk aangeeft waar het speeltuig heen moet, mede spelers die totaal de ruimte NIET benutten en constant in de weg lopen en zo kun je eindeloos door blijven gaan met frustrerende terugkerende fouten van EA.

Het vervelendste aan Fifa vind ik dat het lijkt dat alles bepaald is en jezelf geen controle hebt over wat er gebeurt op het veld, je scoort wanneer je mag scoren en je maakt een geslaagde tackel wanneer de CPU dit toestaat. Verder zit er eigenlijk totaal geen flow in de game en de animaties zijn erg houterig, veel van het zelfde voor mijn gevoel ziet het er allemaal raarder uit als de bv Fifa 13 op de PS3. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad hoe minder controle ik voel over bv al het pasen van de bal van de keeper na de medespeler.

Het speelt wederom voor geen meter dit jaar en dat is zo zonde aangezien FUT een heerlijk speltype is om te spelen als voetbal fan, EA is met Fifa te ver gegaan, er zijn zoveel mogelijkheden zoveel dingen die fout gaan en zoveel keuzes die in een splitsecond gemaakt moeten worden waar je de tijd niet voor krijgt dit te doen. De grote hoeveelheid aan foutjes in deze veelste groot geworden gameplay maken Fifa 16 stroperig en compleet uit balance, zelfs in de Offline gameplay. Het idee is goed en de uitvoering is gewoon belachelijk aangezien na Fifa 14, Fifa 15 ook Fifa 16 tekort schiet en eigenlijk elke plank mis weet te slaan en een complete schande is voor het voetbal. De switch van PS3 naar PS4 heeft Fifa in ieder geval niet overleefd.

Ben het 100 procent totaal mee eens met Carlo.
Het lijkt alleen maar nog erger te worden met fifa games.
Het is gewoon niet om aan te gluren. Ik kan zo 20 fouten dingen opnoemen bij fifa 16.
Het enigste wat er goed is bij fifa is de grafische beelden en de echte stadions verder niks.
Laten we het over de gameplay en de scheids beginnen. Je wordt daar gewoon moe van!
Scheids die telkens uit niets fouten maken. Wat geen penalty is geeft ie wel een penalty en wat wel een penalty geeft ie geen penalty. En het leukste is, hij geeft de tegenstander zomaar wel een vrije trap wat niet eens een vrije trap is en als de tegenstander mij een overtreding bezorgt krijg ik geen vrije trap en de tegenstander gaat ervandoor met scoren en de scheids doet niks. Het wordt je toch gewoon gek van?
Sommige potjes op online seizoenen worden de computer zelfs beslist. Het lijkt wel dat ze jou de punten niet gunnen om te promoveren. Niet jij speelt maar de computer beslist het voor jou hoe je moet scoren en wanneer je mag scoren. Het spel is te graag, foute pass worden er gegeven, bal gaat te langzaam naar me teamgenoot, ik pass de bal bijvoorbeeld naar Busquets maar hij geeft hem naar Rakitic terwijl de bedoeling is pass hem naar Busquets. Tijdens de aftrap kunnen vele spelers gewoon dwars door je heen rennen, tijdens de aanval gaat de scheids gewoon affluiten terwijl ik heb gescoord wordt de doelpunt toch onterecht afgekeurd, spelers botsen tegen mekaar, keepers maken nog steeds die rebound fouten waardoor de tegenstander makkelijk scoort. Ik kan zo meer fouten dingen verzinnen. Het wordt tijd voor de echte fifa fans dat we gewoon naar pro 16 overstappen zoals bij pro 15. DE EA moet dit zo snel mogelijk gaan veranderen want anders koopt niemand geen fifa meer. Ook geen fifa 17 fifa 18 enz... Het lijkt wel of fifa game oplichters zijn. Ben er helemaal klaar mee met dit spel!

avatar van richiedoom
3,0
En het ergste is, hoezeer ik het ook met jullie eens ben, ik maar blijf spelen...Dit K*t spel is ontzettend verslavend, zeker als je maar blijft winnen. Echter heb ik bij geen enkele game OOIT zo veel bij elkaar gescholden als bij FIFA vanwege de punten die boven mij worden genoemd. Nedeland85 je zegt dat ze wat moeten veranderen anders koopt niemand FIFA meer, dat is helaas niet waar. Deze games verkopen als een tierelier ongeacht de kwaliteit. FIFA is een begrip en draait allang niet meer om kwaliteit helaas, want EA weet dat het toch wel wordt verkocht. Maar net als jij overweeg ik serieus om over te stappen, tien jaar geleden was ik PES fan.

avatar van Manny Calavera
2,0
Ik trap er toch elk jaar weer in; koop de nieuwe Fifa en constateer dat het niet veel soeps meer is. Gelukkig ben ik niet zo stom om de game in september te kopen voor de volle mep, dat zijn deze games echt niet waard. Half jaartje later voor 2 tientjes een poging gewaagd om te bekijken of het nieuwste deel eindelijk weer eens amusant is, maar dat valt ook in deze editie weer tegen. Nog steeds voelt de AI van de tegenstander oneerlijk, zijn je eigen ploeggenoten vrij dom, lopen ze niet vrij waar jij dat wil, doet de bal niet wat je vraagt, zijn de animatiefilmpjes tijdens een wedstrijd nog altijd lelijk, ziet het publiek er nog steeds niet uit en het ergste van de afgelopen versie, is het nog steeds gewoon niet leuk meer om dit te spelen. De fun is gewoon weg. Bepaalde bugs (zoals direct scoren na de aftrap of dat een bal naar voren wordt geschoten waarna geen enkele speler minutenlang de bal nog aan kan raken) zitten er nog altijd in en echt fijn voetbal met ploegen die niet zo krankzinnig snel en technisch zijn zoals FC Barcelona kan je nauwelijks spelen.

Ben benieuwd of ik bij Fifa 17 er opnieuw in ga trappen, maar ik neig er dit jaar echt heel sterk naar om de nieuwe PES te halen. Uiteraard als die game ook voor 2 tientjes te koop is, want ik ga voor voetbalgames echt niet meer de volle mep betalen.

Wel speelt Fifa 16 iets fijner dan de voorganger, maar het verschil is te miniem. EA heeft een ooit zo toffe reeks echt dusdanig verpest dat ik er wel klaar mee ben.

2*

avatar van JustMike
1,0
Toch maar weer aan de kant gelegd. Ik speelde al niet online hield me eigenlijk alleen bezig met carrière. De trainingen zijn vervelend, maar die zou ik nog kunnen negeren. Echter blijft mijn speler maar gewisseld worden na 50-60 minuten spelen, hoe goed hij ook speelt en hoeveel doelpunten hij ook maakt, het doet er niet toe. Dit schijnt al een lange tijd een probleem te zijn zonder oplossing, maar als mijn pro geen enkele wedstrijd kan afspelen wordt het (toch al) kleine beetje plezier dat ik heb meteen de grond in geboord.

Remi
Vandaag deze game voor €3 zien liggen in een grabbelton bij de Intertoys. Het is trouwens ook de eerste FIFA die ik aanschaf, nooit wat met voetbalgames gehad. Maar voor dit geld wilde ik het best eens proberen.
Het is erg wennen, maar wel grappig om te spelen.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:27 uur

geplaatst: vandaag om 22:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.