Crazy Taxi (1999)

Alternatieve titel: Crazy Taxi Classic

Arcade / Sega Dreamcast / PlayStation 2 / Nintendo GameCube / PC / PlayStation Portable / PlayStation 3 / Xbox 360 / Apple iOS / Android
Racing
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Hitmaker
Uitgegeven door Sega, Tec Toy, Acclaim, Empire en Activision

Race door drukbevolkte straten en zorg ervoor dat je je klanten te vriend houdt. Probeer zo snel mogelijk je klanten van A naar B te verplaatsen in je supersnelle taxi.

avatar van davidov
Inmiddels is het spel niks nieuws onder de zon meer. Het hele concept van in een taxi door een 3D stad racen, met je blik op de cursor en dan scheuren.... is inmiddels al in vele games nagedaan. Denk maar aan de hele reeks 3D GTA spellen, waarvan de 1e in 2001 uit kwam, een jaar na Crazy Taxi.

Hoe dan ook ik weet nog dat ik dit spel regelmatig speelde bij een vriend. Het gevoel van vrijheid was geweldig, dit in combinatie met een wagen die lekker kan sturen en dol dwaze klanten maakten dit spel tot een genot om te spelen.

Op den duur zal je er wel achter komen dat er eigenlijk vrij weinig valt te uit te spelen en dat de herhaling wel begint in te slaan... maar toch blijft het verrukkelijk om eventjes het spel op te starten en even 1 potje rond te racen in de stad.

4* voor een briljant concept, een prachtige uitvoering, en heerlijke vermakelijke game play. Replay waarde op lange termijn iets korter maar dat mag de pret in het begin zeker niet drukken.

avatar van Foetsj_NL
Ik kan dit spel me ook nog vaag herinneren, toen ik nog geen PS2 had huurde ik hem bij de plaatselijke videotheek. Altijd met Taxi Driver, en inderdaad het gevoel van vrijheid was zeer leuk.
Maar het spel stelt natuurlijk niks voor ..

avatar van Evil Eye
2,0
Echt saai en het spel speelt helemaal niet lekker.

avatar van Tha Luz
Inspirerende voorkant.......

avatar van jellecomicgek72
1,0
Evil Eye schreef:
Echt saai en het spel speelt helemaal niet lekker.

Inderdaad dit spel kun je gewoon bestempelen als TROEP!

neo (crew)
Het klinkt leuk als concept, maar het gaat al snel vervelen. De eerste keer beginnen met dit spel is een geweldige ervaring. Al breed gilmlachend manouvreer je de taxi door de drukke stad heen en laat de chaos over je heen komen. Het doet mij denken aan de twee Midtown Madness delen, waarbij je ook in relatief grote vrijheid veel chaos kan creëren. Maar dan ga je eens serieus proberen het spel te spelen en komt tot de ontdekking dat de verschillend gekleurde ringen bij de potentiële klanten aangeven hoe makkelijk of moeilijk iemands bestemming te bereiken is. Het duurt dan niet lang voordat alles als herhaling aanvoelt en de ergernis begint te overheersen. Crazy Taxi is een slechte game, die overigens wel af en toe als tussendoortje voor enkele minuten speeltijd voldoet.

avatar van wolff
matig spel met een saaie gameplay naar mijn mening..

avatar van Sh0cK
De muziek hier is top =}

avatar van PC.ENGINE.FAN
1,5
Vreselijke muziek en irritante gameplay. De collision detection is een joke; en die mede weggebruikers die als van piemschuim gemaakt van je wegstuiteren als je tegen ze opbotst slaat nergens op. Ik moet zeggen dat ik aardig suck in deze game, ik kom nooit verder dan drie passagiers. Komt dat nou omdat deze game je belachelijk weinig tijd geeft of dat de locaties zo slecht in te schatten zijn waar je een passagier moet afzetten? Ik volg de pijlen netjes maar ALTIJD zit ik verkeerd. Ik vermoed dat je deze Crazy Taxi niet kunt spelen zonder die hele stad uit je hoofd te leren. Maakt het eindelijk nog wat uit wie je kiest als bestuurder, want ik merk nauwelijks verschil. Ik vind dit serieus een van de gehypetste spellen die ik ooit gezien heb. Enig lichtpuntje is misschien die merkwaardige Wolfman Jack imitator.

avatar van Draugen
0,5
Serieus, wat is dit voor rotzooi?

1,5
Ook voor mij is hem dit niet. Vond het al niet bizar leuk op de Dreamcast (destijds in de videotheek waar ik regelmatig rondliep / hielp) maar toen stonden we vaak met een man of 3-4 om de beurt te spelen en was het nog enigszins leuk om elkaars score te verbeteren, vond het al niet leuk in mijn eentje toen ik het op de PC in een Humble Bundle kreeg en vind het nog altijd niet leuk nu ik het als gratis Gold Game op de Xbox krijg.

Grafisch is het niet bijzonder leuk (al helemaal niet in 2018), de besturing vind ik relatief klote (het speelt echt gewoon niet lekker) en na 2 of 3 potjes heb ik het er wel weer mee gehad. Ik heb het vaak genoeg opnieuw een kans willen geven om te begrijpen waarom best veel mensen er zo lovend over zijn (ook best veel retro-gamers tegenwoordig). Maar neen dus - vond het destijds niets, vind het nog altijd niets. Het enige iet of wat leuke is de soundtrack. Maar meer dan een 1,5je krijgt het niet van mij.

2,0
In de speelhal een minuut of twee en dan had je het wel gehad.

Later de hele game als minigame speelbaar in GTA 3.

avatar van Duke Nukem
Leuk voor een korte tijd, dit kleurrijke arcade spelletje, maar het heeft bijna geen herspeelbaarheid. En er is geen multiplayer optie. Er lijkt ook geen verschil te zitten in de verscheidene karakters of wagens. Je kunt inderdaad evengoed GTA opleggen, een taxi stelen en dan mensen gaan rondrijden. De besturing is veel beter en je ziet tenminste goed waar je heen moet.