Arkanoid (1986)

Alternatieve titel: Tournament Arkanoid

Arcade / NEC PC-88 / Nintendo Entertainment System / Amstrad CPC / Atari 400/800/XL/XE / Atari ST / BBC Micro / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / MSX Series PC / NEC PC-98 / PC / Sinclair ZX Spectrum / Apple II / Macintosh / TRS-80 / Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Taito
Uitgegeven door Taito, Romstar, Imagine, Nidecom, Discovery, Tandy en Ocean

Met de controle over een kleine rechthoek, alias ruimteschip, is het de bedoeling de bal in het spel te houden en tegelijkertijd een muur van stenen te vernietigen. Dit doe je door de bal steeds terug te kaatsen en zo steen voor steen de muur te laten verdwijnen. Naarmate je verder komt zal je meer tegenstand krijgen in de vorm van vijandelijke ruimteschepen en stenen die je meerdere malen zal moeten raken.

Leuk spel, maar deel II was pas écht verslavend.

avatar van t.o.
Met de controle over een kleine rechthoek, alias ruimte schip

Kwam er ook pas jaren later achter dat dat ding een ruimteschip moest voorstellen.

avatar van Thomas83
Leuk spel dat ook nu nog goed te spelen is. In de latere levels moet je toch ook goed je aandacht erbij houden. Die upgrades zijn ook wel leuk verzonnen. Een simpel spel, maar wel eentje die gewoon erg goed in elkaar steekt. Een kleine 3.5* vind ik het nog wel waard.

Ravnoss
Het beste spel ooit, zonder twijfel. Meer dan dan twintig jaar later, speel ik nog bijna dagelijks wel een paar potjes, welk spel kan je zo lang nog bijna dagelijks geboeid houden. Het beste bewijs dat je geen studio's met 300 medewerkers en een budget van 300Miljoen nodig hebt om een geweldig spel te maken.

avatar van bvonk
zo simpel maar toch zo verslavend!

Misschien wel het beste spel ooit!

5.0

avatar van wiiplayer
Dit is nog eens een geniale Game. Nu zou zoiets nooit meer beroemd worden maar dit is gewoon erg goed.

avatar van jellecomicgek72
Haha echt briljant dit! kwam dit spelletje vannochtend tegen op internet. (de orginele versie dan) en voor dat ik het wist was ik anderhalf uur verder. Echt geniaal bedacht dit!

Ravnoss schreef:

Weet jij nog meer versies van dit spel met mooiere graphics?

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Schreeuwbericht verwijderd.

avatar van PC.ENGINE.FAN
neopetsYES! schreef:

Weet jij nog meer versies van dit spel met mooiere graphics?

Arkanoid II revenge of Doh?

avatar van royals
Eén van de grootste arcade klassiekers allertijden. Enorm invloedrijk en verslavend. Breakout is toch hetzelfde spel?

All Seeing Fish
Super game dit orgineel die ik op verschillende platforms helemaal grijs heb gespeeld zowel thuis als in de snackbar

royals schreef:

Breakout is een zelfde soort game maar niet de zelfde.
Ik hoop al jaren op een heruitgaven op de huidige consoles maar kom al jaren klonen tegen van de game misschien zijn ze beter maar ik wil die nostalgie voelen.

Een spel die erg lang kan duren. Hier ging het balletje me soms te snel, en dat laatste blokje pakken was best moeilijk in sommige levels. Dit spel speelde ik als kind in het lunapark en heb daar flink wat zakgeld aan verkwanseld. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik dit op mijn ceepeeceetje kon spelen... Een klassieker maar is vandaag de dag niet meer zo verslavend en raak ik snel beu.