Deus Ex: Mankind Divided (2016)
Alternatieve titel: Deus Ex 4
PC / PlayStation 4 / Xbox One
RPG / Shooter
Ontwikkeld door Eidos
Uitgegeven door Square Enix
Het jaar is 2029, twee jaar na de gebeurtenissen van Deus Ex: Human Revolution. Nadat het nieuws van Panchaea de buitenwereld bereikt, keren de meeste mensen uit woede en angst hun rug naar transhumanisten. Adam Jensen keert terug, ditmaal werkzaam bij Interpol en met slechts één doel voor ogen: het opsporen van transhumanistische terroristen. Althans, dat is de officiële functieomschrijving. Achter de schermen hervat hij zijn jacht op de geheimzinnige en uiterst invloedrijke groep uit het vorige deel. In een wereld vol manipulatie, leugens en bedrog zal Jensen zich weer een weg naar de waarheid moeten praten, sluipen, hacken of schieten.
Gameplay gaat sowieso super bruut worden. Ik hoop vooral dat de story(telling) ook genoeg weet te boeien. Hier had ik bij het voorgaande deel toch enige moeite mee. Deze game heeft de potentie om een echte topper te worden!

PC versie nu 15 euro bij Bol? Pre-order nu het nog kan!
Dat is alleen de steelbook zonder spel (die je dan gratis krijgt i.c.m. de PC versie van €45 en PS4/XBO van €60).
Vreemd dat ze een steelbook apart "verkopen".

En dan gaat ie toch echt komen.
Wat je nog eens noemt heugelijk nieuws.
Release van het jaar wellicht.

Nog effekes kinders.
En dan gaat ie toch echt komen.
Wat je nog eens noemt heugelijk nieuws.
Release van het jaar wellicht.
Voor mij is dit toch wel het hoogtepunt van het jaar voor mij, erg genoten van Human Revolution.
Krijg je wel de steelbook erbij, maar dat is ook het geval bij een bekende postorder instantie.
En dus heb ik 'm daar in bestelling gezet, voor het schappelijke bedrag van 59,95.
En geen cent meer.
Now the waiting game. Torenhoge verwachtingen.

Game Mania denkt weer dat ze het zich kunnen veroorloven vijf euro meer te vragen dan de rest.
En geen cent meer.
Kijk jij nooit op Budgetgaming?
Ikj betaal al jaren geen 59,95 voor een new release!
47 euro is toch zo'n twintig euro lager dan Game Mania.
De arrogantie.

Dank voor de tip, ga nu voor de steelbook maar zal het een volgende keer zeker eens in overweging nemen.
47 euro is toch zo'n twintig euro lager dan Game Mania.
De arrogantie.
Ik koop al jaren niets meer bij Game Mania, als er een 7,50 euro (voorheen 10) kortingsactie is bij de Wehkamp plaats ik daar meestal een pre-order met achteraf betalen.
Mocht ik de ga dan alsnog goedkoper tegenkomen annuleer ik de boel, zo had ik Rise of The Tomb Raider Xbox One voor iets meer dan vier tientjes

Ik vond de gameplay super vet, toffe shooteractie gecombineerd met stealth en RPG-elementen. Wat ik hierin tegen vond vallen was de storytelling, het verhaal kwam niet echt over en boeide me relatief weinig.
Ik ben zeer benieuwd hoe dat in deze game is uitgewerkt, geen insta buy voor mij, maar ik hou de reviews t.z.t. in de gaten
OS: Windows 7.1SP1 or above (64-bit Operating System Required)
CPU: Intel Core i3-2100 or AMD equivalent
RAM: 8 GB
Graphics: AMD Radeon HD 7870 (2GB) or NVIDIA GeForce GTX 660 (2GB)
HDD/SSD: 45 GB
Recommended:
OS: Windows 10 64-bit
CPU: Intel Core i7-3770K or AMD FX 8350 Wraith
RAM: 16 GB
Graphics: AMD Radeon RX 480 - 1920 x 1080 or NVIDIA GTX 970 - 1920 x 1080
HDD/SSD: 55GB (Including DLC)

Ben er vandaag achter gekomen dat ik al die tijd dividend heb gelezen, en dus ook geschreven

Heeft wellicht ook te maken dat DXMD er niet altijd even gepolijst uitziet. Animaties zien er nog steeds stijfjes uit, lip sync is slecht, en voice acting niet heel best. Dat zijn relatief kleine minpuntjes die ik door de vingers kan zien (DXHR was immers ook niet feilloos op die gebieden), maar anderen waarschijnlijk niet.
Nja, niet echt in de meest traditionele manier. Misschien AA als dat gangbaar is? Ik denk dat men bij AAA vooral denkt aan 20+ mln sales, marketingskosten die vaak meer zijn dan productiekosten, en waar vrijwel iedereen die hype voelt. Denk bijvoorbeeld aan GTA V of iets dergelijks.
Ehm...begin maar met iets kleiners te denken...een handvol mln bvb...als je VGchartz bekijkt zijn er maar een 15-20 tal games ever die uberhaupt rond dat aantal uitkomen, terwijl de term AAA toch al heel snel gebruikt wordt tegenwoordig.
Ik denk dat het meer te maken heeft met marketing / ontwikkelingskosten / aantal mensen in het team / naamsbekendheid dan met de uiteindelijke sales. En in dat opzicht vind ik Deus Ex daar toch echt wel bijhoren hoor. Het origineel was al een klassieker en Human Revolution heeft zich toch in zeer positieve wijze laten opvallen - ook geen hond die onder het nieuwe deel uitkan. Diverse sites en vakbladen besteden al maanden behoorlijk wat aandacht aan de game.
Dus ja...in mijn bescheiden mening is het wel degelijk een AAA titel. Dat is niet alleen voorbehouden voor absolute blockbusters als GTA V.
Overigens komt ie bij mij helaas eventjes op een wachtlijst te staan...geen geld en geen idee of ik hem uberhaupt kan gaan draaien...
Maar je geeft mij dus eigenlijk gelijk? Op sales na, maar natuurlijk verkopen niet alle AAA games evenveel als GTA V. Dat was (en is) soort van een freak of nature, die is inmiddels de 65 miljoen gepasseerd en 't blijft verkopen, maar ik zou de grens niet zetten bij "handjevol" miljoenen. Dan is ~7 miljoen naar mijn idee wel het minimale.
Maar hoeveelheid sales zeggen sowieso niet veel, want je hebt veel indie games die miljoenen keer verkocht zijn. Maar ik bracht het vooral ter sprake omdat er (vooral bij AAA games) een causaal verband is tussen hoeveelheid marketing, production value, en hoeveelheid verkochte exemplaren. Ik ben een groot fan van de Deus Ex reeks, maar om die redenen kan ik het me voorstellen als sommigen het geen AAA vinden.
Wat zijn je specs? Ik heb een paar reacties hierboven de systeemeisen gepost. Wat betreft geld, ik heb de fysieke versie voor 36 euro bij Yourgamezone besteld. Anders is wellicht CDkeys iets voor jou, digitale code voor €29.
Maar je geeft mij dus eigenlijk gelijk?
Komt inderdaad min of meer op hetzelfde neer hoor ja. Maar ik denk persoonlijk dat het toch eerder een kleine minderheid zal zijn die Deus Ex geen AAA titel zal noemen. (en volgens mij verdient het wellicht de classificatie ook). Alhoewel ik eerlijk gezegd niet heel erg bezig ben met te benoemen of iets AAA, AA, Indie of whatever is omdat tegenwoordig er ook behoorlijk wat grijze zones zijn.
Mijn specs komen net overeen met de minimum eisen (AMD quad core 3200, 8GB ram, Radeon HD 7870 (2GB)). Maar ben altijd een beetje voorzichtig als ik het maar net haal qua eisen - dan wacht ik liever even tot na een upgrade of iets dergelijks of tot ik het ook daadwerkelijk heb kunnen testen bij mij of op een soortgelijk systeem. Kwestie van me niet bekocht te voelen of me lekker te maken voor een game waar ik toch nog een half jaar of zo op zal moeten wachten.
Met die specs lijkt 't inderdaad een beetje met hangen en wurgen. Met mijn 280X (een rebranded 7970) zit ik beetje in 't midden. Je kan 't altijd op Steam halen en het refund systeem als een veredelde demo gebruiken. "Nadeel" is wel dat 't dan full priced is, en dat je bij een eventuele refund het geld alleen terugkrijgt in je Steam Wallet (en naar mijn weten niet over te maken is naar je bankrekening).

On a side note.... Game Kings zijn een stelletje apen. Ze maken soms leuke items op conventions, maar veel verstand van gamen lijken ze niet te hebben. Tijdens het maken van de top 10 van 2000 - 2010 had een van die kneuzen nog nooit van de originele Deus Ex gehoord. De resident race game expert kan nog geen apex raken al kreeg ie er 100.000 euro voor, de fighting game expert kan nog geen combo uitvoeren al had ie 25 fightsticks.... en die kale zat 5 jaar geleden No Man's Sky al te hypen (deze game wordt episch jonguh!!) terwijl er wer-ke-lijk nog helemaal NIETS bekend was dan een soort van idee van wat de game zou moeten worden. Neem het dus voor wat het is. Een stelletje hobbyisten die soms leuke items maken, maar haal asjeblieft je nieuws niet daar vandaan.
En voor de PC mensen onder ons, dit zijn de graphics opties: foto 1, foto 2. Lekker veel opties.
Ziet ernaar uit dat onze Nixxes weer een prima PC port aflevert.
Nog vier dagen!

Ik ga er ongetwijfeld veel plezier mee hebben. De originele Deus Ex staat op #1 in mijn top 10. Zelfs Invisible War vond ik niet oneven, puur en alleen door de setting en de wereld. Verder was Human Revolution een aanzienlijke verbetering t.o.v. Invisible War, maar helaas kon ook dit niet tippen aan het verhaal van het origineel, maar vond het toch een geweldige game. Deze setting is gewoon te gek, plus het achtergrond verhaal, het hele augmentation gebeuren, is voor mij al vet genoeg. Ik kreeg vandaag bericht dat hij verzonden is. Hopelijk ligt hij morgen op de mat, of anders maandag!

Ik verwacht dat de game een uitgebreide meer van het zelfde is als Human Revolution alleen zijn de graphics dan niet zo vooruitstrevend als het vorige deel.