Deus Ex: Mankind Divided (2016)
Alternatieve titel: Deus Ex 4
PC / PlayStation 4 / Xbox One
RPG / Shooter
Ontwikkeld door Eidos
Uitgegeven door Square Enix
Het jaar is 2029, twee jaar na de gebeurtenissen van Deus Ex: Human Revolution. Nadat het nieuws van Panchaea de buitenwereld bereikt, keren de meeste mensen uit woede en angst hun rug naar transhumanisten. Adam Jensen keert terug, ditmaal werkzaam bij Interpol en met slechts één doel voor ogen: het opsporen van transhumanistische terroristen. Althans, dat is de officiële functieomschrijving. Achter de schermen hervat hij zijn jacht op de geheimzinnige en uiterst invloedrijke groep uit het vorige deel. In een wereld vol manipulatie, leugens en bedrog zal Jensen zich weer een weg naar de waarheid moeten praten, sluipen, hacken of schieten.

2016 wordt een prachtig jaar. Nog alleen Dishonored II en Mass Effect 4 dit jaar nog officieel aankondigen en dan hopelijk volgend jaar uitbrengen en dan is het jaar perfect.

Ik vraag me af of we met of zonder augmentation beginnen aangezien het een direct vervolg is op Human Revolution.
Ik denk zonder, al is het inderdaad logischer als we mét augmentations beginnen. Maar ze zullen waarschijnlijk zeggen dat de augmentations het niet meer doen door (DX:HR spoilers) het water na de zelfvernietiging van Panchaea. Dat einde schijnt nu namelijk grotendeels canon te zijn.

De hele game inclusief boss battles zijn door te komen zonder gezien te worden! (artikel) Time to channel my inner Foxhound!

Heel goed nieuws! Ik ben benieuwd of het ook net als Deus Ex 1 is, waar je boss fights letterlijk kon vermijden/negeren of uitstellen naar een later moment.
Ben van plan deze een van deze dagen aan te schaffen met dit heugelijke nieuws in gedachten.
Gaat sowieso superdik en shiny worden op de next gen zelfs al is het 'Deus Ex 3.5'.
Voor de rest moet je ze alsnog kapot schieten, dus in dat opzichte is er helaas heel weinig veranderd t.o.v. van de vanilla versie.

- Uitgebreide gameplay (lethal/guns blazing)
Ziet er goed uit! Vooral het schieten lijkt hier lekkerder en soepeler aan te voelen, was in DX:HR soms niet altijd het geval. Alleen jammer van YouTube, want die perst het beeld zo'n beetje samen. Even wachten op de Gamersyde beelden, die hebben namelijk wat scherper beeld. Maar hoe dan ook, ziet er heel goed uit en ik hoop dat we in de nabije toekomst (misschien een van deze dagen tijdens E3) nog uitgebreide stealth/non-lethal gameplay zien.
Thank You from the Deus Ex: Mankind Divided Team - YouTube
Dit is ook wel nice.
Sowieso wel een kleine zwak ontwikkeld voor dit team sinds ik het commentaar luisterde door Human Revolution.
Als er straks een DC uitkomt voor deze met commentaar koop ik die ook weer.

...dan wacht ik graag ietsjes langer.
Idd, liever wat langer wachten en dit keer gelijk een polished eindproduct.

Achteraf gezien kan ik nu in maart kiezen voor Twilight Princess, maar nog steeds jammer van het uitstellen.
- YouTube (met de gebruikelijke compressie): Deus Ex: Mankind Divided - 101 Trailer - YouTube
- Gamersyde (beter beeld zonder compressie): Deus Ex: Mankind Divided - 101 Trailer - High quality
Idd, liever wat langer wachten en dit keer gelijk een polished eindproduct.
Inderdaad, hoe meer ik hiervan zie des te meer ik er zin in heb. Sterker nog, dit is het eerste spel ooit dat ik paid in full gepreorderd hebt (ik ben daar normaal gesproken extreem tegen, maar ik kon de prijs niet weigeren). Nu rest nog alleen het wachten en overleven tot eind augustus.
Maar wel idd een spoily info-dump deluxe die trailer, had na 4 min beetje overload