Tower of Guns (2014)

PC / Macintosh / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox One

Ontwikkeld door Terrible Posture
Uitgegeven door Terrible Posture

Deze first-person shooter speelt zich af in een toren vol met allerhande vuurwapens. Als speler dien je de toren te beklimmen. Je kunt voortgang maken door alle vijanden in een reeks van aaneengesloten arena's te vernietigen. Aan het einde van iedere reeks dien je het op te nemen tegen een eindbaas.

avatar van Marcellussss
Matige rogue-lite dat speelt als een freeware game gemaakt door een groep studenten. Zwakke, floaty en trage physics engine waarbij het lijkt alsof je op de maan speelt en over de grond glijdt (deed me denken aan Tekken 2), wapens zonder enige vorm van kickback en kogels zonder impact (en als ze impact hebben, stuitert de vijand weg alsof hij een volleybal is). Grafisch wel aardig maar overduidelijk een rip-off van Borderlands, maar dan met veel minder variatie qua textures. Enige wat dit spel nog enigszins redt is het level design, welke bijtijds best creatief in elkaar zitten met geheime ruimtes hier en daar. Ook véél te chaotisch soms; heb het niet lang gespeeld, maar ben nooit verder gekomen dan het derde level.

Ik zou hem echter wel even een kans geven mits je PS+ hebt, aangezien er best wat mensen zijn die er veel plezier mee hebben. Zou 10 jaar terug een prima game zijn, maar anno 2015 vind ik dit echt ondermaats.

avatar van Dragonslayer
Vermakelijk om te spelen voor als je je even verveelt en even lekker hersenloos wil schieten.

Het leveldesign is een sterk punt in deze game. De eindbazen zijn helaas een ramp. Die zijn ontzettend chaotisch en er is totaal geen tactiek voor. Het enige wat je kan doen is in het rond lopen en gewoon op die eindbaas blijven schieten terwijl je alles om je heen negeert. Dan moet je hopen dat de eindbaas eerder dood gaat dan jij.

avatar van Rujar
Zou volgens mij wel een aardige MP kunnen zijn. De game doet mij denken aan Unreal Tournament.