Rise of the Tomb Raider (2015)
Xbox 360 / Xbox One / PC / PlayStation 4 / Macintosh
Ontwikkeld door Crystal Dynamics
Uitgegeven door Microsoft en Square Enix
In haar eerste avontuur werd Lara Croft een ware overlever, waarbij ze een glimp van een diepere, geheimzinnige wereld opving. In dit hoofdstuk van haar reis moet Lara al haar overlevingskunsten en slimmigheidjes gebruiken, nieuwe vrienden leren vertrouwen en uiteindelijk haar lot als Tomb Raider aanvaarden.
killer13 Ik heb mijn xbox niet op Engelstalig ingesteld, alleen het spel op Engels gezet, in het begin bij de opties. Bij mij werkte dat.
Hartelijk bedankt Maxi! dat lijkt me al een simpeler alternatief

Dit ja. Ik snapte het al niet in dit topic, kwestie van een knopje omzetten. Sowieso vind ik games in het Engels veel prettiger. Inventory of inventaris. Doe mij dat eerste maar.
De game bevalt overigens erg goed. Helaas door verplichtingen nog weinig kunnen spelen, maar vandaag wel. Wat opvalt is dat de game echt probeert je het gevoel te geven dat je verre van onoverwinnelijk bent, maar wel slimmer dan de rest. Dat gevecht met die enorme bruine beer vond ik behoorlijk spannend om wat te noemen.
Jammer trouwens dat de game net als de voorganger wel erg actie georiënteerd is, terwijl ik bij TR liever meer adventure zoek. Al is dat deel uiteraard ook goed vertegenwoordigd.

Ik had zoals bij elke game moeite met in de game komen, eerste keer een uurtje, dan een dagje niet, dan weer wat langer.
Sinds vrijdag heb ik de smaak echt te pakken, zo heb ik gister zes uur aan de game gezeten.
Ik zou het ook aanraden om de moeilijkheidsgraad hoog genoeg te zetten, dan voelt het echt nuttig om alles uit iedere omgeving te halen om Lara te upgraden.
Gevechten zijn vaak behoorlijk pittig en zonder genoeg stealth tactieken te gebruiken red ik het meestal echt niet, als ze me betrappen ben ik vaak binnen 2 tellen dood.
Dit deel heeft laten zien dat de nieuwe features zoveel waarde kunnen hechten met wat je doet.
Echt een sterk verhaal, ijzersterke gameplay en verse graphics, met name de animaties.
Kom maar op met het volgende deel.
5 sterren.

Uitgespeeld, en vond het eerste deel iets beter dan deze opvolger.
Waarom? Ik heb deze gisteravond nu ook uitgespeeld en ik vond deze in alles beter dan haar voorganger. Ziet er nog mooier uit, meer vrijheid in bepaalde gebieden, die optionele tombes, etc.
Mbt de story lees ik wel veel negatief commentaar, maar dat vind ik ook nog wel prima.
Nu kijken of ik me nog verder kan motiveren om voor de 100% te gaan, zit nu op 88%. En heeft iemand die toestand met die cards ed al gedaan? Is dat wat?

Ik heb de game helaas op normaal uitgepeeld omdat ik het zelfde niveau als deel één had verwacht, normaal was nauwelijks een uitdaging.

Wat een geweldig avontuur was dit zeg. Een tikkie beter dan zijn voorganger, vanwege zijn graphics en (beperkt weliswaar) open wereld/gebieden.
Verhaal was ook goed te pruimen!

Vonden jullie de game op normal ook een stuk makkelijker dan zijn voorganger?
Kan ik me niet meer heugen.
Dit soort spellen speel ik altijd op normaal. Is niet het spel waar ik opzoek ben naar uitdaging. Wil gewoon lekker tombs raiden en de story doorlopen

Kan ik me niet meer heugen.

Ik ben niet zo zeer op zoek naar een uitdaging, maar kon me van het eerste deel herinneren dat er een paar stukken in zaten die toch wel pittig waren, en dat had ik bij dit deel helemaal niet.

De gameplay is een te gekke mix van exploration, combat, puzzles en platformen. Met alle verhalen en uitleg bij alle collectibles zijn ook deze de moeite waard om allemaal te ontdekken. Het voelde dan ook totaal niet als een klus om deze game te 100%-en.
Ik kan nu al niet wachten om te beginnen aan de Endurance Mode en Baba Yaga dlc.
Het voelde dan ook totaal niet als een klus om deze game te 100%-en.
Ook gold gescoord bij alle Score Attack levels? Daar begin ik denk ik niet meer aan, heb er een paar gedaan, maar ben bang dat het nogal veel tijd kost om dat te doen

Gold bij alle score attack levels was nog best makkelijk en ook wel best leuk om te doen. Je kan, in plaats van alle kaarten zelf te verzamelen, gewoon naar de leaderboards gaan... de top score opzoeken en dan hun settings en kaarten gebruiken voor 2000 bucks. Hierdoor heb je vaak een bonus van 350-500% en heb je dus flink wat speling.
Alleen staat een van de eerste achievements "Complete any Challenge Tomb" al een paar weken op "Done! Unlocking!" Het is maar de vraag wanneer en of die nog unlockt

Ja balen is dat, ik heb namelijk 4 ROTR achievements al wekenlang op 'Done unlocking' staan. Toch wel annoying. Bij een andere game heb ik dat ook een keer gehad en toen was dat binnen een paar dagen opgelost. Bij ROTR is dat dus niet het geval, lees op diverse fora ook dat het wellicht aan de game ligt.
Die truc met die leaderboards/cards maar eens proberen, thx!

maar hopelijk komen er wel wat grootschalige actiemomenten dat je wordt geholpen.
Helaas is dat wel een stukje minder vergeleken met het eerste deel.
Vind ik voorlopig niet. Dit voelt nog grootser en epischer aan. Ik moet het nog uitspelen, maar ik vermoed dat het ook een 4,5* gaat worden, net als deel 1.
Zit pas op 30%, dus heb nog even te gaan.
Lekker man, nog veel te doen! Topgame!
Inmiddels heb ik ook gold gehaald op alle score attacks, toch wel cool! Baba Yaga DLC heb ik daarnaast ook uitgespeeld, vond ik ook zeker de moeite waard.
Lekker man, nog veel te doen! Topgame!
Absoluut. Heb de lol weer helemaal terug, net ook weer een tijd gespeeld. Enige wat ik jammer vind is dat de game soms teveel een shooter is, terwijl Lara veel cooler is als pure archeoloog. Maar die kritiek had ik ook op de voorganger al.
Die DLC, is dat wat? Gaat dat meer de horrorkant op?
Weet iemand trouwens of je na het uitspelen van de game nog naar de niet uitgespeelde tombes kunt? Heb er helaas een paar gemist merk ik.