Life is Strange (2015)

Alternatieve titels: Life is Strange: Remastered | Life is Strange: Arcadia Bay

PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Macintosh / Apple iOS / Android / Nintendo Switch / Google Stadia
Adventure

Ontwikkeld door Dontnod
Uitgegeven door Square Enix

Na meer dan een jaar van afwezigheid keert Maxine Caulfeld, studente fotografie, terug naar haar geboorteplaats Arcadia Bay, Oregon. Daar herenigt ze zich met haar voormalige beste vriendin, Chloe Price. Het contact tussen Max en Chloe is tijdens haar studie echter verwaterd. En pas bij haar terugkeer ontdekt ze dat Chloe's vader tijdens haar afwezigheid is overleden. Tijdens deze zware tijd heeft Chloe steun gevonden bij een ander meisje, Rachel Amber genaamd. Maar sinds kort ontbreekt van Rachel ieder spoor. Hierop besluit Max om samen met Chloe op onderzoek uit te gaan.

Life is Strange Remastered Collection Has Trailer and Release Date Leaked | Attack of the Fanboy - attackofthefanboy.com

Schijnbaar komt er een remastered versie van Life is Strange + Before the storm op 30 september.

Het is eigenlijk wel totale onzin, de game is pas 6 jaar oud. Anderzijds zou een visueel opgepoetste versie best tof zijn. Ik hoop sowieso dat mensen dit weer gaan spelen, echt uniek en bijzonder mooie game. Wie weet speel ik de game zelf ook wel weer dan, al zal ik dit niet meer full price kopen want heb het al eens uitgespeeld.

avatar van DarthSolidKevin
Toch vind ik dit niet echt een game die een remaster nodig heeft. De cel shaded graphics zien er ook nu nog heel goed uit. Ik kan me ook niet herinneren dat LIS veel technische mankementen had. Ik heb niks tegen remasters, maar dit kan ik niet helemaal volgen.

avatar van legian
Ze kunnen vooral op animaties wel wat winnen, maar het is maar afwachten of het inderdaad de moeite waard wordt. Dacht dat deze gebundeld werd in een deluxe versie van de nieuwe LiS.

DarthSolidKevin schreef:
Toch vind ik dit niet echt een game die een remaster nodig heeft.

Hij is wel al een hele 6 jaar oud nou hoor. In 2021 kan je haast niet anders meer dan na een jaartje of 5 je game nog maar even te remasteren. Je zou zou maar 2 FPS meer eruit kunnen halen

Oude Observator
Dit fenomeen begint toch echt problematisch te worden. Deze topgame heeft absoluut geen remaster nodig, volstrekt belachelijk.

avatar van Mr. Olaf
Oude Observator schreef:

Helemaal eens! Ik heb toevallig laatst op de X360 episode 1 gespeeld en het ziet er nog fantastisch uit.

Mr. Olaf schreef:

Helemaal omdat het getekende graphics geen, geen realistische. LiS kan inderdaad nog prima mee, maar bv een Call of Duty van 15 jaar terug veel minder, terwijl een getekende 3D Mario game uit die tijd wel weer vrij goed de tand des tijds heeft overleefd.

Maar het is natuurlijk vrij simpel, LiS is rete populair en een remaster trekt weer nieuwe en oude fans.

Remastered trailer
Naast visuele verbeteringen schijnen ook de animaties en de lip-sync onder handen genomen te zijn. Als ik de steam pagina mag geloven gaat deze collectie voor €40 de deur uit.

First Official Gameplay - Life is Strange: Remastered Collection - YouTube

Mjah. Ik heb de game een paar jaar niet meer gespeeld, maar ik zie niet al te veel visuele veranderingen.

Ik overweeg wel om deze remaster dit jaar toch te gaan spelen, maar dan gewoon met hele andere keuzes als in mijn eerste speelbeurt een paar jaar geleden.

avatar van legian
Ik zit een beetje met dezelfde overweging, maar neig er toch naar om dan gewoon de oude versie op te pakken. De kracht van de games kwam ook niet echt door de visuele pracht en ik zie eigenlijk weinig verschil. En dan kan ik meteen de resterende achievements nog eens halen
Ik wacht wel even om te zien wat de grafische verschillen zijn.

Dat geld besteed ik dan liever aan het nieuwe deel wat ik nog steeds moet halen.

avatar van JustMike
Ik heb een tijd terug de volledige editie van True Colours gehaald en daar zit de Remastered Collection ook bij. Ik heb het spel een paar jaar terug al 3 keer uitgespeeld, maar heb al een tijdje zin in een nieuwe playthrough. 1 Februari staat er in mijn steam library, dus ik ben benieuwd

avatar van Miss.Blonde
Al heel lang op het oog om te spelen, maar het voldoet niet helemaal qua verwachtingen helaas.

Het is een leuk spel! Daar is geen twijfel over mogelijk. De beleving is mooi gedaan, erg filmisch, het zit goed in elkaar en het verhaal is interessant te noemen. Alleen het pakt me niet helemaal. Het terugdraaien en doorspoelen van de tijd vond ik erg eentonig en op sommige momenten erg vervelend. Soms is het nodig om dit meerdere keren te herhalen om tot een volgende stap te komen of om meer informatie te verzamelen. Hierdoor krijg je soms steeds hetzelfde gesprekje te horen en dat hoef ik niet 4 keer achter elkaar te zien. Nu weet ik wel wat hij toen heeft gezegd. Ook het keerpunt in het spel dat je de vader van Chloe kan redden en ze hierdoor in een andere werkelijkheid komt vond ik niet helemaal geslaagd. Ik snap het idee erachter en de emotie, maar het haalt je helemaal uit het oorspronkelijke verhaal. Ook zit er een bug in het spel als je David zijn computer wil doorzoeken. Als de laptop eenmaal geblokkeerd is kan je geen kant meer op en moet je het spel herladen.

Visueel ziet het erg heel slecht uit eigenlijk. Ik zie dat het een spel is uit 2015, maar dan verwacht je echt veel meer. Ik dacht eerst dat het een spel was uit 2007 - 2009 ofzo. Het leken wel Sims 2 of 3 poppetjes.

De leuke kanten? Warren bijvoorbeeld (echt een schatje). Het tienerverhaaltje dat me aanspreekt op de universiteit enzovoorts. De keuzes die je kan maken hebben naar mijn idee wel grote invloed op het verloop van het spel.

avatar van IH88_Trinity
Zeer fijne game. Niet het meesterwerk waar ik op had gehoopt, maar desalniettemin heb ik genoten van de sfeer, de relatie tussen Max en Chloe, het whodunnit-element en ook de keuzestress . De speelduur van de game is ook precies goed, want het is een trage game met een laatste chapter die als een achtbaanrit aanvoelt. Chapter 1 en 2 zijn geweldig, met een gedegen opbouw van het verhaal en heerlijke vibe. Chapter 3 en 4 hebben wat gebreken, en vooral in chapter 4 dacht ik heel even dat de game uit de bocht zou vliegen.

De film The Butterfly Effect met Ashton Kutcher vliegt op een gegeven moment uit de bocht door veel te dramatische plotontwikkelingen en personages die echt niets bespaard blijven. Al het leed van de wereld lijkt in de film te worden gestopt. Ik dacht even aan het begin van chapter 4 dat Life Is Strange dezelfde kant op zou gaan, maar gelukkig gaat het al snel weer de goede kant op. Zwaar en donker zijn sommige plotontwikkelingen zeker, maar nergens te zwaar of te naargeestig. De relatie tussen Max en Chloe blijft centraal staan, met een uiteindelijk onmogelijke keuze (of niet) tot gevolg.