Redneck Rampage Rides Again (1998)

PC

Ontwikkeld door Xatrix
Uitgegeven door Interplay

Leonard en Bubba worden opnieuw lastiggevallen door aliens in dit vervolg op Redneck Rampage, en deze keer reikt de invasie verder dan hun geboortedorpje. Grote delen van de staat Arkansas zijn ingepalmd, en Leonard wordt meegenomen in een grote ufo. Gelukkig voor hem crashed de ufo, en Leonard wordt wakker ergens middenin woestijnachtig gebied. Vergeven van het buitenaards gespuis, moet hij nu proberen zijn weg naar huis terug te vinden...

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Wat mij betreft net zo leuk als het eerste deel. Er is volgens mij niets aan de engine veranderd maar je had hier wel wat gameplay veranderingen. Die voertuigen waren bijvoorbeeld erg leuk. Was ook de eerste keer dat ik zoiets zag in een shooter, al zal er vast wel een eerder zijn geweest die van voertuigen gebruik maakte.

Ik kan me hiervan ook nog één level goed herinneren: een gekkenhuis. Je hoorde op de achtergrond de hele tijd een gekmakend muziekje, prachtig gedaan, je waande je echt in een krankzinnigengesticht.

avatar van djelle
Daar waar het eerste spel al zo leuk (gevonden) was, heeft deze maffe sequel zichzelf wmb nog overtroffen. Hoewel de models en textures grootendeels weer overgenomen zijn (gewoon wat bijgewerkt, maximum), zorgen nieuwe mogelijkheden, vijanden en wapens voor een coole meerwaarde en opnieuw een hele resem speelplezier. Zo kan je nu ook kippen op je kruisboog steken ( ), met motorfietsen door het landschap scheuren en rivierbootjes besturen. Bovendien zitten er (nog) toffere levels in. Van (inderdaad) een knap gemaakt gekkenhuis en fraaie villa's tot een luxeboot met casino, erg fijne settings om in te knallen. Yihaaa.

avatar van djelle
BoordAppel schreef:
al zal er vast wel een eerder zijn geweest die van voertuigen gebruik maakte.

In Shadow Warrior (1997) bv zit er reeds een level waarbij je een speedboot kan besturen. Maar het was idd een van de eerste games die hiermee experimenteerde, en het zijn hoedanook plezierige opties hier.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Klopt, maar die voertuigen in Shadow Warrior kon je in Build zelf maken zoals je ze wilde hebben. Dat werkte meer op de manier waarop in bijvoorbeeld Duke bewegende dingen werden gemaakt, alleen kon je ze in SW dan zelf besturen. Hier waren het echt apart gemaakte voertuigen, die je ook veel meer bewegingsvrijheid gaven.

avatar van Rensie88
Deze game is zeker de moeite waard
Heb hem vroeger zo vaak gespeeld
Er zit veel humor in en vermakelijke wapens
En ik werd toen gek van dat geluidje in dat gekkenhuis ( iets met kippen was dat )
Dus een goede score voor deze redneck game

avatar van Maiky
Oke, dus dit is de add on met het gekkenhuis... Zo meteen even veranderen in mijn reactie bij het origineel. Dat level met die Mississippi-boot vond ik een van de hoogtepuntjes. Net zo leuk als het origineel, zeker!