Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (2014)

Nintendo 3DS
Fighting / Platform

Ontwikkeld door Sora en Namco Bandai

Het vierde deel in de competitieve Super Smash Bros. reeks, waarin je diverse aanvallen gebruikt om het tegenstanders schade aan te richten, zodat zijn of haar schadepercentage omhoog gaat, en makkelijker uit het speelveld te slaan is. De bekende personages uit tal van Nintendo franchises, zoals Mario, Donkey Kong en Pikachu, worden nu ook vergezeld door nieuwe vechters zoals Mega Man en de Wii Fit Trainer.

Wat is het fijn om nu Smash Bros van uit je broekzak te kunnen spelen.
Dezelfde sfeer maar dan op een kleiner scherm, die er ook nog eens verdomd goed uitziet.
Het is echt knap gedaan.... hetzelfde gevoel en prop vol opties zoals je eigen poppetje maken, mini games, online natuurlijk, en zelfs naar je favoriete muziek luisteren, het kan allemaal.
100 uur zie ik me hier wel mee bezig zijn.

avatar van creepy_one
Ben het helemaal met je eens banjo. Heb gehoord dat er nog DLC's komen, waarin nieuwe personages worden toegevoegd. Wat ook wel mag want ik mis er nog een paar waardoor het spel nog niet compleet is: Lucas, Solid Snake, Ice Climbers, Wolf. Mewtwo komt ook weer terug als ik het goed heb, en misschien stoppen ze Ridley er ook in. Wie weet..

1 groot nadeel is...
Ik word steeds ingemaakt als ik online speel!
20 keer verloren en maar 1 keer gewonnen, O man wat ben ik eigenlijk slecht.
Heeft iemand ook nog tips? Creepy_one jij misschien?

avatar van creepy_one
banjo dat had ik online eerst ook. Ik dacht dat ik nog best goed was, maar sommigen van die mensen online die kunnen er wat van zeg. Mijn tip is: gewoon online blijven oefenen, en ook oflline battles doen op z'n moeilijkst. Ik word door het oefenen al een stuk minder snel ingemaakt, vooral met Zelda. Ze is mijn favoriet en ben ook het best getraind met haar. Hoop dat het helpt.

creepy_one schreef:

Bedankt voor je tip, ik dacht ook dat ik best goed was
Ik ga steeds de aanval aan.. of is het beter om wat terug houdend te vechten?.
Meer verdedigend op te stellen... ik moet online wat meer winnen om zelfvetrouwen te krijgen!

banjo no problem.

Het ligt er maar net aan wat je tegenstander gedurende de battle doet. Als je tegenstander niet echt goed vecht, kun je het best aanvallend zijn en laten zijn dat jij de enige echte boss bent. Als je tegenstander sterker en tactisch vecht, moet je slim zijn en observeren. Je moet wat meer teruggetrokken doen, en niet gelijk voor de eerste aanval gaan die meestal voorspelbaar is. Het beste is dan om hem te laten komen, en dan wanneer hij wil aanvallen spring/teleporteer/ren je weg of je ontwijkt hem en dat is wanneer je toe moet slaan. Dit kan nog best moeilijk zijn en je zult het moeten beoefenen, maar het is zeker mogelijk. Hoop dat het lukt.

avatar van Princess Piranha
Shielden en wegrollen zijn ook super handig trouwens! Ik had een periode bij Brawl dat ik echt beter wilde worden en dat was eigenlijk iets dat van de basis opties die je hebt, dat erg veel helpt. En zoals creepy_one zegt!

Ik merk zelf dat ik eigenlijk bijna altijd heel aanvallend speel, maar dat moet ik ook even afleren

avatar van creepy_one
Shielden en wegrollen is inderdaad heel handig Princess Piranha! Ik moet leren het shielden meer te gebruiken. Ik probeer eraan te denken, maar ik gebruik het nog heel minimaal.

Tip: gebruik het aanvallend spelen alleen wanneer echt nuttig. Anders zul je merken dat als je tegenstander te sterk is, je zo het platform wordt af geslagen. Leer technieken goed te gebruiken. Het shielden gebruik je al, en ik weet eigenlijk niet wat voor ontwijkings/verdedigings technieken je nog meer gebruikt.

avatar van -marco-
Hoe verhoud 3DS versie zich tov zijn grote broer WiiU?

Twijfel om deze aan te schaffen, heb namelijk de WiiU versie al.

avatar van Princess Piranha
Als je de WiiU versie al hebt, dan denk ik eerlijk gezegd van niet. Ligt natuurlijk wel aan je situatie. Ik speel deze bijvoorbeeld meer dan de WiiU versie omdat ik veel met studiegenootjes speel (dank je wel school, dat je alleen onze klas bijna elke dag minstens 2 uur tussenuur geeft ;P )

Dus als je niet onderweg speelt of ergens anders dan thuis, dan heeft deze versie niet echt meerwaarde vind ik.

avatar van -marco-
Toch voor een mooi prijsje van MP weten te plukken Dus ben benieuwd.

avatar van -marco-
3DS versie bevalt me nu al meer dan de WiiU versie. Smash blijkt echt gemaakt te zijn voor handheld gaming.

avatar van -marco-
Vind de lvl's ook beter op de 3ds. Duidelijk de betere versie voor mij dit.

avatar van -marco-
Nieuwe karakters en lvl's aangeschaft voor 3ds en wii u. Ruy is favoriet momenteel. Doch voor Nintendo begrippen, dure DLC. Onder nabij de 20 a 30 €