Star Wars: Republic Commando (2005)

Xbox / PC / Nintendo Switch / PlayStation 4
Shooter / Strategy
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door LucasArts
Uitgegeven door LucasArts, Disney, Aspyr en THQ Nordic

Er is chaos in de republiek. Als leider van een elite squad van de Republic Commandos, is het jouw missie om te infiltreren, domineren en uiteindelijk de vijand te vernietigen. Jouw team volgt je orders. Werk samen als een team, jij bent hun leider, je squad is je wapen.

avatar van jellecomicgek72
Nee, hij deed het niet. Er ontbraken 2 files in de bestandsmap.

avatar van DarthSolidKevin
O jammer man .

avatar van Harmonica
Ligt te koop voor 10 euro. En ik heb Republic Commando 2 keer voor het geval je wil ruilen.

avatar van Dark Lord Andrew
De Call Of Duty van star wars. Geweldig spelletje! Ik speel dit ook honderd maal liever dan alle Call of Duty games.

avatar van DarthSolidKevin
Ja daar ben ik het helemaal mee eens!

avatar van Oortrommel
De enige noemenswaardige Star Wars shooter naar mijn mening. De grimy, donkere sfeer en de militaire invalshoek op het Star Wars universum zijn verfrissend en een aangename afwisseling van de standaard-games. De singleplayer is te scripted, kort en weinig uitdagend. De multiplayer daarentegen heeft me toch wel tientallen uren kunnen bezighouden en dat is een pluspunt.

Autobahn
Ik heb dit spel nog niet uitgespeeld, dus ik stem er nog even niet op, maar wat ik wel alvast wil zeggen is dat dit spel erg grappig is om te doen. Alleen vind ik sommige stukjes erg lastig om door te komen, dan komen er ineens allemaal vijanden op je af en vaak ben ik dan snel dood. Maar voor de rest weinig op aan te merken, vooral de personages in dit spel hebben leuke persoonlijkheden!

Een Switch port komt er dus aan. Dit is best wel een aardige verrassing. Toch een van de betere Star Wars games - eens kijken hoe de controls en gameplay de port overleven.

STAR WARS Republic Commando Switch Trailer

avatar van Confusie
Leuk maar doe mij liever Rogue Squadron eerst als port dan eens verder kijken nog.

avatar van Confusie
Deze nooit gespeeld overigens nou vind ik een militair geëngageerde fps in het Star Wars universum nu ook niet direct een van de meest prikkelende ideeën die een mens kan hebben.

Het zal een licentie ding zijn of iets weinig zin om te blijven roepen velen die maar al te graag de Rogue Squadron trilogie zien verschijnen op hedendaagse systemen een kleine blik op wat beelden laat enkel zien hoe met name de laatste twee delen grafisch nog altijd hun mannetje als een malle staan welteverstaan en vele malen spannender gameplay bevatten dan het vrij vlakke erg rechtlijnige Squadrons.

Komen ze met dit.

'Dit' is, hoe je het ook wil draaien of keren toch een van de betere Star Wars games / shooters, die net eens wat anders laat zien dan Jedi's en X-Wing's. Een beetje zoals ook een Rogue One dat recentelijk deed op filmgebied. Het bood / bied inderdaad een wat meer militaire kijk op het hele Star Wars gebeuren en was destijds (en nu nog) best verfrissend. Gewoon een prima shooter die ik mits een degelijke port zelf best nog wel eens wil doorlopen.

En Rogue Squadron? Tja. Pijnpunt. Maar dat maakt deze niet minder vermakelijk.