menu

Star Wars: Battlefront (2015)

mijn stem
3,18 (36)
36 stemmen

PC / PlayStation 4 / Xbox One
Action / Shooter
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Digital Illusions
Uitgegeven door Electronic Arts

Speel legendarische veldslagen na uit het Star Wars universum. Schaar je aan de zijde van de heroïsche Rebellen of het machtige Keizerrijk. Beman voertuigen als snowspeeders, speeder bikes en AT-ST's, en meng je in het conflict. Enkele van de speelbare mappen zijn de slag om Hoth en de slag om Endor.

zoeken in:
avatar van Martijn
threeohthree schreef:
Specs zijn belachelijk inderdaad. 970 = recommended, ben ik wel benieuwd wat max performance vraagt. Tripple titan SLI? Snap verder ook niet precies waarom er geen single player campaign is, met zo'n budget en dergelijke grote schaal had je er prima een campaign aan vast kunnen knopen. Zou je weer een hoop gamers hebben opgeleverd. Aan de andere kant willen ze zich 100% op de multiplayer focussen, wat ook wel weer te begrijpen is.


Schijnbaar wordt bij de Battlefield games de singleplayer zo weinig (uit)gespeeld dat het niet de moeite waard is om bij zo'n spel een campagne toe te voegen. Kost net zoveel tijd als het complete online gedeelte.

avatar van Marcellussss
2,0
Vind het ook jammer om te horen dat er geen campaign bij zit. Zelfs de zwakke campaigns van de laatste Battlefield spellen waren best leuk om even in te komen voor het echte werk, en met behulp van de Star Wars licentie had DICE wellicht eindelijk weer een fatsoenlijke campaign neer kunnen zetten. Zal ook wel de tijdsdruk zijn geweest.

Ik ben eigenlijk niet bepaald enthousiast over de beta. Audiovisueel is het natuurlijk fantastisch, maar daar is eigenlijk al het positieve mee gezegd. De game is slecht gebalanceerd (imperials zijn véél beter dan rebels en winnen vrijwel altijd), is nogal barebones vergeleken met het origineel en scheidt zich buiten het thema te weinig af van andere shooters. Van teamwork is hier ook geen sprake; het spel heeft buiten de mechanics eigenlijk meer weg van Call of Duty dan van Battlefield.

Nee, ik pas hier denk ik voor. Net zoals Titanfall was het even leuk, maar was ik er ook vrij snel mee klaar. Misschien dat ik hem ooit uit een budgetbak vis, maar voorlopig blijf ik Battlefield 4 spelen.

avatar van threeohthree
2,0
Releasedatum is overigens NIET vandaag, maar overmorgen.

avatar van DarthSolidKevin
3,5
Vandaag een paar uurtjes gespeeld en tot nu toe ben ik best enthousiast. De Star Wars-feel zit er goed in en het geluid is van een hoog niveau. Ik moet nog wat meer spelen om echt een goed oordeel te kunnen vellen, maar de sfeer is in ieder geval dik in orde.

avatar van Starmaster501
Game is niet echt trouw aan zijn bronmateriaal. Stormtroopers schieten regelmatig raak.

avatar van dr channard
3,5
Tot nu toe zoals ik het had verwacht. De beta vond ik al heel leuk en ookal kan de game best wat updates gebruiken in matchmaking, vind ik dit een leuk tussendoortje na het spelen van Fallout

avatar van killer13
3,0
Style over matter.
audiovisueel gezien is het spel gewoonweg fantastisch en valt er weinig over te klagen.
ook de sfeer is subliem, alles is prachtig overgenomen uit de films en doet de fans van de reeks ongetwijfeld watertanden.
Maar wat de rest betreft schiet Battlefront toch tekort.
Je krijgt naar mijn gevoel gewoon te weinig waar voor je geld.
Dat het spel geen campaign heeft vind ik persoonlijk erg jammer aangezien ik voornamelijk een offline gamer ben. De survival moet die als singleplayer moet dienen vind ik absoluut geen troost.
Ook online blijf ik (voorlopig) op mijn honger zitten. Wat je allemaal krijgt is geweldig en tot in de puntjes uitgewerkt (de maps, de wapens, ...), je krijgt alleen te weinig van alles.
voorlopig amuseer ik me wel met Battlefront, maar een gebrek aan content doen me toch afvragen hoelang dat plezier zal duren.

avatar van Grovonion
3,0
Totdat je opnieuw 50 euro moet berappen voor de nu al aangekondigde extra content. Smeerlapperij, waar we allen aan meedoen.

avatar van horizon
Tja. Dan is de aanpak van Nintendo voor Splatoon toch wel iets speler vriendelijk geweest. Maar ook Nintendo snapt al het opbrengst principe van dlc (smash).
Het is gewoon een feit in de huidige markt dat dlc (en dan meestal betaald) erbij hoort.

avatar van killer13
3,0
aan mij zullen EA en Dice toch niets extra verdienen. ik koop zelden tot nooit dlc. en al zeker niet bij games die voor te beginnen al weinig content bieden, want dan is de dlc meestal ook niet veel soeps. dlc is over het algemeen zelden even sterk als het spel zelf en heeft in de meeste gevallen niets nieuws toe te voegen. het is vaak enkel bedoeld om snel wat geld uit de mensen hun zakken te kloppen en dat merk je dan ook aan het eindresultaat. ik voel mij zelden geëngageerd om gewoon meer van hetzelfde (maar dan slechter) te kopen, zeker niet als het prijskaartje zo absurd hoog is. met dat geld heb je gewoon een volledig nieuw spel. ik ben persoonlijk meestal ook uitgekeken op een spel zodra de campaign er door is en ik enkele uurtjes online achter de rug heb dus ik heb in de eerste instantie ook niet echt de behoefte om die veel te dure season pass te kopen.

avatar van Marcellussss
2,0
horizon schreef:
Tja. Dan is de aanpak van Nintendo voor Splatoon toch wel iets speler vriendelijk geweest. Maar ook Nintendo snapt al het opbrengst principe van dlc (smash).
Het is gewoon een feit in de huidige markt dat dlc (en dan meestal betaald) erbij hoort.

DLC is prima als het iets toevoegt aan een volwaardig product, maar wat we steeds vaker zien is dat producten worden opgesplitst en in delen aan ons worden verkocht. Op zich is daar niets mis mee mits het een tactische zet is om spelers langer geboeid te houden (Splatoon), maar wel wanneer ze er vervolgens tweemaal zoveel voor vragen zoals hier het geval is.

Games als Smash of The Witcher 3 zitten daarentegen al bomvol met content, en de bijbehorende DLC zijn meer leuke toevoegingen in plaats van onderdelen die het spel compleet maken.

avatar van DarthSolidKevin
3,5
Laatst level 25 bereikt en ik vermaak me nog steeds prima met Battlefront. De game is in de basis misschien wat karig, maar eigenlijk stoort me dat gewoon niet. In een FPS-wereld waar iedereen maar meer en meer wil, blijft Battlefront wat dichter bij de basis. Mischien ben ik wat bevooroordeeld, maar ik vind dit tien keer leuker dan de zoveelste COD of Battlefield.

avatar van chupito11
5,0
Zalig spel!

avatar van AmazingPP
2,5
Grafisch gezien geweldig, game technisch gezien zeer matig. Ik vindt het allemaal zeer erg tegenvallen. Jammer, een gemiste kans. 2,5 *

avatar van Manny Calavera
Review: Star Wars Battlefront - gamekings.nl

Heerlijke review zeg. Boris is echt enorm aangeslagen door deze game die zijn religie verpest.

avatar van jellecomicgek72
4,0
Wat een gezeik op deze game zeg, vooral die gamekings review is extreem overdreven. Deze game is gewoon alleen maar voor de die hard Star Wars fans, wat ik dus ben en als je dat niet bent kun je deze game beter links laten liggen. Het enige minpunt wat ik heb is dat de hoeveelheid content gewoon te weinig is. Daarnaast had ik ook graag de maps en characters van episode I, II en III gehad maar ik snap dat deze game voornamelijk doelde op de oude en de nieuwe film(s). Het is gewoon knallen weetje, Battlefield in een Star Wars jasje maar alsnog voelt het heel erg aan als Battlefront want leg deze game naast de eerdere delen en je ziet buiten de graphics om niet veel verschil. Ook tof dat die space battles er nog steeds inzitten, jezus wat is dat gruwelijk vet men! Momenteel is het gewoon Star Wars all over the place en ik ga daar graag in mee want ik vermaak me prima met deze game. En dat is toch ook gewoon genoeg in feite? Als een game gewoon vermaakt bied. Meer hoeft het ook niet te zijn voor mij.

avatar van Maiky
3,0
Ik ben het eigenlijk met zowel de negatieve als de positive recensies eens, al hebben de positieve meningen de overhand.

De game ziet er piekfijn uit, de Star Wars-sfeer is goed getroffen. Van de presentatie (de menu's) tot de graphics (Endor ziet er fantastisch uit) - daar is werkelijk niks op aan te merken. Het is inderdaad gewoon knallen op bijna alles wat beweegt en het speelt lekker. Het levelsysteem is eenvoudig en hield me in ieder geval tot level 16 gemotiveerd.

Daarna kwam toch de sleet er een beetje in. Je zit toch iedere keer weer hetzelfde te doen. De Star Cards die je kunt verzamelen zijn aardige upgrades, maar geen echte game changers. (Wat aan de ene kant wel logisch is, daar dit toch vooral een multiplayer game is.)

Ik kan deze eenvoudige opzet wel waarderen, ware het niet dat het aanbod aan de karige kant is. En de geboden content vloekt met de prijs die je er (op dit moment) voor moet betalen. De DLC die is aangekondigd laat ik zonder twijfel aan me voorbij gaan - dat is me niet zoveel geld waard.

Vooral een game om af en toe eens op te pikken om wat stoom af te blazen. Heb me hier toch zeker wel een tijd mee vermaakt. Maar voor de twijfelaars: wacht tot dit in prijs is gedaald. Dan is het best de moeite.

avatar van -marco-
3,0
Vanwege de proefversie in EA Access erg enthousiast geworden voor deze game. Door vele andere toppers, heb ik deze tijdens de release aan me voorbij laten gaan.
Maar als Star Wars fanboy kan dat eigenlijk niet. Nu deze in de actie is bij game's voor gold, kon ik er niet meer omheen en direct aangeschaft!

Ik ben benieuwd.

avatar van Sinner
Las op eurogamer dat er blijkbaar ook aan single player / offline content wordt gewerkt voor de game (officiele Link EA). Mocht dat inderdaad zo zijn en er iets van een single player campaign e.d aan liggen te komen zou ik me wellicht nog aan Battlefront wagen.

avatar van Banjo
3,5
Nu te koop voor 20 euro (digitaal) en voor 23 euro heb je hem bij Nedgame..
Tijd om hem aan te gaan schaffen..

lennox
ik wil dit spel aanschaffen maar heb een vraag: moet ik verplicht online tegen anderen gamen ? want ik ben meer van het campaign. of is dit iets net als de the division ? (wanneer je zin hebt campaign en wanneer je zin hebt online)

avatar van -marco-
3,0
lennox schreef:
ik wil dit spel aanschaffen maar heb een vraag: moet ik verplicht online tegen anderen gamen ? want ik ben meer van het campaign. of is dit iets net als de the division ? (wanneer je zin hebt campaign en wanneer je zin hebt online)


Veelal MP gericht. Zitten wel wat missies in, in de vorm van korte assignments, maar geen single story player ofzo.

avatar van threeohthree
2,0
Campaign is overigens erg verwaarloosbaar. Mocht je hem voor 5 euro ergens kunnen oppikken is het het misschien nog wel waard. De focus ligt inderdaad volledig op de multiplayer (al zou ik niet weten of er uberhaupt nog wel een playerbase is).

Autobahn
Ondanks de vele negatieve reacties op dit spel heb ik me prima hiermee vermaakt (dit zeg ik als een fan van star wars). Tuurlijk mankeerde er best wel wat hieraan, namelijk:
-te weinig content aan het begin.
-de dlc bevatte de helft van de game zo ongeveer. ?
-alleen original trilogy.
-de pickups waren erg vervelend. Dan moest je maar hopen dat je zo'n pickup tegenkwam zodat je in een voertuig kon of bijvoorbeeld kon spelen als Darth Vader.
-geen single player.

Voor de rest een leuk spel. Met walker assault en supremacy heb ik me toch prima vermaakt, dus dit spel geef ik toch een degelijke beoordeling.

avatar van Grovonion
3,0
Autobahn schreef:
-alleen original trilogy.
Dat vind ik een pluspunt, altijd en voor eeuwig wat betreft de Star Wars lore.

avatar van Sinner
Grovonion schreef:
Dat vind ik een pluspunt, altijd en voor eeuwig wat betreft de Star Wars lore.


Nou wat mij betreft niet dus - genoeg leuke karakters in de prequel om mee te gamen. En van Star Wars Battlefront II (niet superveel gespeeld maar de laatste week wel weer af en toe uit de kast gehaald om af en toe een potje te spelen) hebben ze dus wel een heel degelijk spel weten neer te zetten, ook al heeft dat dus even geduurd.

Spelen met helden als bvb een Darth Maul, Obi-Wan Kenobi, of de diverse voertuigen van de Republic houd het toch best interessant. En al helemaal tegen de diverse achtergronden van die films. (ook het mix & match systeem tussen bvb Seperatists vs Empire is best grappig).

Qua gaming lore blijft die era toch wel degelijk leuke spellen te hebben opgeleverd ook : Star Wars Racer. Republic Commando, Star Wars Battlefront II (zowel de oude als de nieuwe).

Autobahn
Ik heb niks toe te voegen aan de reactie van Sinner ?

avatar van bertkruijswijk
3,0
Dit was toch wel een teleurstelling. Het was vooral een spel voor online gamers, en dat is leuk, ik heb dit spel ook veel online gedaan, maar ik miste toch de single player content. Af en toe wil je gewoon even lekker op jezelf spelen en ook oefenen. Verder had je veel te weinig content. Je begon met 4 maps en de andere 4 maps moest je erbij kopen, omdat dat dlc was. Ik koop nooit dlc, tenzij dat echt de moeite waard is, maar dat scheen hier niet het geval te zijn, dus ik dacht: laat maar zitten. Maar dan zit je dus met te weinig content en gaat het vervelen.
De clone wars mist hier ook, je hebt alleen de originele trilogie in dit spel, en nou vind ik de originele trilogie niet verkeerd, maar de clone wars is toch voor veel fans een must.
De game modes vielen ook wat tegen, walker assault en supremacy waren de enige boeiende, de rest was matig.
Dit spel heeft trouwens wel goede punten. De game ziet er prachtig uit en de je kunt je er zeker een paar uur mee vermaken, maar ik kan niet ontkennen dat ik er toch meer van had verwacht.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:17 uur

geplaatst: vandaag om 21:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.